2011

4o OPEN CHESS TOURNAMENT U18 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, που συνδιοργάνωσε η Ένωση με την Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας στην Λαμία, στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων της πόλης.

Σε ένα ισχυρότατο τουρνουά έξη γύρων  με  ελβετικό σύστημα κληρώσεων,  που συμμετείχαν περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες σκακιστικών σωματείων της ΕΣΣΚΕ,  πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας εφήβων και νεανίδων για το 2011, αναδείχθηκε ο αθλητής της Σ. Ε. Βόλου Στέργιος Ζγουλέτας. 

Παρόν στην τελετή λήξης ο GM Σπύρος Σκέμπρης, ο οποίος εξήρε το έργο της Ένωσης,  λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ΕΣΣΚΕ προσφέρει  τεράστιο και σημαντικότατο σκακιστικό έργο  στην Κεντρική Ελλάδα».

Στο παράλληλο όπεν τουρνουά των γονιών των σκακιστών, αυτός που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς ήταν ο Παναγιώτης Ζγουλέτας, επίσης αθλητής της Σ. Ε.  Βόλου.

1ο OPEN CHESS TOURNAMENT ME ΔΙΕΘΝH ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ U2200 - ΛΑΡΙΣΑ 2011

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΧΡ. ΓΙΤΣΗΣ ΤΗΣ Σ. Ε. ΒΟΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε και ο 6ος γύρος του τουρνουά που διεξήχθη στη Λάρισα. Νικητής του τουρνουά ο Γιτσης Χρ. της Σ.Ε. Βολου με 5.5 β. αφού ήρθε ισόπαλος στο τελευταίο παιχνίδι  με τον Τσεκούρα Βασ. του Σ.Ο. Παλαμά που ήρθε 2ος με 5 β. Με τους ίδιους βαθμούς και ο Σκόδρας Αστ. του Σ.Σ. Λαρισας που τερμάτισε 3ος. Σημαντική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο νεαρός Ευγενίδης Νικ. του Σ.Σ. Λαρισας που με 4.5 β. τερμάτισε στην 6η θέση και ο δεκάχρονος σκακιστής  Ζγουλετας Στέργιος της Σ.Ε. Βολου που τερμάτισε 8ος με 4.5 β. Συμμετείχαν τελικά 69 σκακιστές εκ των οποίων εικοσιπέντε (25) δεν ολοκλήρωσαν το τουρνουά. Πρέπει να σημειώσουμε τον μεγάλο αριθμό παιδιών σχολικής ηλικίας τα οποία αντιμετώπισαν με επιτυχία και μάλιστα ανταγωνιστικά, έμπειρους σκακιστές, αφού πέτυχαν αξιοζήλευτες επιδόσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργανωση. Οι αγώνες, έγιναν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στη Κούμα 28 και το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ηταν  Ελβετικό 6 γύρων. 

Μπορείτε στο παρακάτω link της FIDE να δείτε τις λεπτομέρειες του τουρνουά.

http://ratings.fide.com/view_source.phtml?code=63260

Απο τη Σ.Ε. Βολου, είχαμε 17 συμμετοχές όλων των επιπέδων και ηλικιών. Απο πλευρας επιτυχιών η κατάκτηση της 1ης θέσης απο τον Χρ. Γιτση και μάλιστα αήττητος, είναι μια επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου του σκακιστή. Η αμέσως επομενη επιτυχία ανήκει στο νεαρό Ζγουλετα Στέργιο στην 8η θέση που εξέπληξε ευχάριστα όλους.

Στη συνέχεια παραθέτουμε με τη σειρά κατάταξης όλες τις συμμετοχές του Βολου με τους βαθμούς / αγωνες, αποτελέσματα (νίκες- ισοπαλίες-ήττες) και απόδοση στο τουρνουά.

 1. Γιτσης Χρ.              5,5 β/6 ( 5/1/0) 2051 
 2. Ζγουλετας Στ.       4,5 β./6 ( 4/1/1) 1696
 3. Μορες Κ.            3,5 β./6 ( 3/1/2) 1252
 4. Ζγουλετας Ι.           3 β./6 ( 3/0/3) 1271
 5. Πρωτοψαλτης Π.       3/6 ( 3/0/3) 1107
 6. Ζγουλετας Π.             3/6 ( 2/2/2) 1202
 7. Σακκοπουλος Γ.        3/6 ( 3/0/3) 1068
 8. Καλυβιωτης Αλ.         3/6 ( 3/0/3) 1262
 9. Δημοπουλος Χρ.     2,5/6 ( 1/3/2) 1223
 10. Παπαδουλης Γ.       2,5/4 ( 2/1/1) 1672  *
 11. Κόπανος Σωτ.         2,5/5 ( 2/1/2) 1210  *
 12. Σκοτεινιωτης Ι.           1/3 ( 1/0/2) 1163  *
 13. Κούνας Γ.                  1/4 ( 1/0/3) 1253  *
 14. Κούνας Κ.                  1/4 ( 1/0/3) 1101  *
 15. Ραφτόπουλος Εμμ.     1/6 ( 1/0/5) 796
 16. Παπαιωαννου Π.         1/6 ( 1/0/5) 851
 17. Καλαμπούκας Κ.         0/4 ( 0/0/4) 420  *

Μια ακόμη συμμετοχή σκακιστή που προπονείται στη Σ.Ε Βολου είναι και του Τσιτσιρίκη Γρ. του Α.Σ.Ο. Ναυπάκτου, που τερμάτισε στην 11η θέση με 4 β./6 (4/0/2) 1682.

Οι παίκτες με αστερίσκο * δεν έπαιξαν όλες τις παρτιδες.

Δείτε τα αποτελέσματα όλων των γύρων και την πλήρη βαθμολογία:   κάνοντας κλικ εδώ

ντομα

1ο OPEN CHESS TOYRNAMENT - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2011

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, το 1o ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι.

Παρόντες ήταν 120 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα όπως ο GM Σπύρος Σκέμπρης, ο IM Ηλίας Κουρκουνάκης, ο FM Αλέξανδρος Γκόγκολης, ο Κλεάνθης Βαφειάδης κ.α. Οι άριστες συνθήκες φιλοξενίας των αθλητών και αθλητριών στα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς και η άψογη διεξαγωγή του τουρνουά, διαμόρφωσαν ένα καταπληκτικό κλίμα , αντάξιο μιας σπουδαίας σκακιστικής γιορτής.

Η τελική βαθμολογία, τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των γύρων, οι αποδόσεις των αθλητών και στα δύο group , βρίσκονται στον σκακιστικό ιστότοπο : 

http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=GRE                                 

Νικητής του Τουρνουά ο GM Σπ. Σκέμπρης του Σ.Ο. Καβάλας με 5,5 β., δεύτερος ο FM Αλεξ. Γκόγκολης του Σ.Ο. Ηλιούπολης με 5 β. και τρίτος ο Κλ. Βαφειάδης του Σ.Σ. Πεύκων Θεσσαλονίκης με 5 β. Με τους ίδιους βαθμούς αλλά τέταρτος και ο Δ. Λιάκος του Σ.Σ. Λαρισας. 

Στο τουρνουά είχαμε και συμμετοχές σκακιστών του συλλόγου μας. Στο γκρουπ Α με 61 συμμετοχές, ο Χρ. Γιτσης  τερμάτισε 11ος με 4 β. ( 4 νίκες και 2 ήττες ), ο Γ. Παπαδουλης τερμάτισε στην 26η θέση με 3 β. ( 3 νίκες και 3 ήττες ), ο Κ. Μορές στη 37η θέση με 2,5 β. (2 νίκες , 1 ισοπαλία και 3 ήττες ) ο Β. Παπαδουλης 42ος με 2,5 β. ( 1 νίκη, 3 ισοπαλίες  και 2 ήττες ) και ο Π. Πρωτοψαλτης στη 51η θέση με 2 β. ( 2 νίκες και 4 ήττες ). Στο γκρουπ Β με 42 συμμετοχές τα αδέλφια Ζγουλετα τα κατάφεραν πολύ καλά αφού ο Στέργιος στέφθηκε νικητής με 6 β ( αήττητος ), ο δε Ιωάννης, τερμάτισε  8ος με 4 β. ( 4 νίκες και 2 ήττες ). 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2011

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, μαθητές και μαθήτριες από την Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις περιοχές των Δήμων, Ιστιαίας, Ωρεών και Αιδηψού, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο 12-13 Μάρτη 2011 στα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στη Λάρισα στο μεγάλο σκακιστικό ραντεβού της χρονιάς, τα σχολικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 

Τα χαρακτηριστικά του φετινού σχολικού πρωταθλήματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών, οι υψηλού επιπέδου αγώνες και η άριστη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από τους εθελοντές διαιτητές και τεχνικούς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, στους γονείς τους για την ηθική και οικονομική συμμετοχή, συγχαρητήρια στους ακούραστους εθελοντές διαιτητές μας και τεχνικούς, που για δύο ολόκληρες μέρες δούλεψαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, στους διευθυντές των αγώνων, την κ . Βαϊοπούλου Γιώτα και κ. Παναγιώτη Βιττωράτο και στον επικεφαλής διαιτητή κ. Δημήτρη Τσώρο.

Στα ατομικά πρωταθλήματα, οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες από τη Μαγνησία πέτυχαν τις παρακάτω διακρίσεις:

Στην 1η θέση: ( 9 χρυσά μετάλλια )   Κορώνας Βασίλειος στον όμιλο του Λυκείου, Κότταρης Ευάγγελος στην Α Γυμνασίου, Μορές Κωνσταντίνος στην Ε Δημοτικού, Κούνας Γεώργιος στην Δ Δημοτικού, Ζγουλέτας Ιωάννης στην Β Δημοτικού, Βάσιλας Έκτορας-Ιωάννης στην Α Δημοτικού, Σκοτεινιώτη-Σταφυλά Ευαγγελία στην Α Γυμνασίου, Καρρά Μαρία στη Δ Δημοτικού, Γεωργακοπούλου Ευθυμία Γ Δημοτικού.

Στην 2η Θέση: ( 11 αργυρά μετάλλια ),  Κοτοπούλου Μαρίνα στη ΣΤ Δημοτικού, Καβουρα Παρασκευή στη Ε Δημοτικού, Κατσαρού Ελευθερία στην Γ Δημοτικού, Κόπανος Σωτήρης στη Γ Γυμνασίου, Κοτόπουλος Απ. στη Β Γυμνασίου, Παπαδουλης Βασ. στην Α Γυμνασίου, Παπαδουλης Γεώργιος στην Ε Δημοτικού,  Κούνας Κωνσταντίνος στη Δ Δημοτικού, Κρανάς Μάριος στη Γ Δημοτικού,   Παπαιωαννου Παρης  στη Β δημοτικού, Μαλαμούλης Δημοσθένης στην Α Δημοτικού

Στην 3η θέση: ( 7 χάλκινα μετάλλια )  Γεωργακοπούλου Θεοδώρα  στην Α Γυμνασίου, Καβουρα Χριστίνα στη Γ Δημοτικού, Καραγιάννης Δημήτριος στη Β Γυμνασίου, Βολάγκας Αποστόλης στην Α Γυμνασίου, Οικονομίδης Σάββας στη ΣΤ Δημοτικού, Καλαμπούκας Κ.  στη Γ Δημοτικού, Βεζαλής Λεωνίδας στην Α Δημοτικού.

1η θέση για τη νεανική ομάδα της Σ. Ε. Βόλου

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Σκακιστική Ένωση Βόλου στο 3ο  Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων – Κορασίδων της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σ.Ε. Βόλου-Σ.Ο. Λαμίας:  4,5 – 1
Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου – Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας: 5 – 1
Σ.Ο. Λαμίας – Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας: 3,5 – 2,5
Σ.Ε. Βόλου – Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου: 4 – 1,5
Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου – Σ.Ο. Λαμίας:  2 – 4
Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας  – Σ.Ε. Βόλου:   2,5 – 3,5

Τελική βαθμολογία

 1. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ                                      6
 2. Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ                                     4
 3. Α.Ο. ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ “ΠΗΓΑΣΟΣ”    2
 4. Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                  0

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 2011

Στις 29 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε 5 γύρους για τα τμήματα υποδομής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στο κτίριο του Αδαμόπουλου στο Βόλο.

Συμμετείχαν 33 σκακιστές και σκακίστριες σε ένα γκρουπ αλλά με τελικές κατατάξεις ανά ηλικιακή κατηγορία.

Νικητής στη γενική βαθμολογία αναδείχθηκε ο Μορές Κωνσταντίνος.

Γκρουπ U08:

ΒΑΣΙΛΑΣ ΕΚΤΩΡΑΣ
ΜΑΛΑΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΓΚΑΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΗΣ
ΒΕΖΑΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΟΡΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Γκρουπ U10:

ΣΟΥΛΙΚΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΟΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΦΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΣΚΟΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γκρουπ U12:

ΜΟΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΙΟΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΙΟΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΝΑΒΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γκρουπ U14:

ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗ – ΣΤΑΦΥΛΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΟΠΑΝΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΤΤΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΟΛΑΓΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΟΛΟΧΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΚΙΡΚΙΜΠΙΡΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Γκρουπ U18:

ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΣΙΤΣΙΡΙΚΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ