2018

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2018 Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία αφού προσέλκυσε ισχυρούς σκακιστές από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα που ανταγωνίσθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτό βοήθησαν τα μεγάλα έπαθλα του τουρνουά που μεγάλος του χορηγός υπήρξε ο Δήμος Βόλου.

Το τουρνουά ήταν 7 γύρων, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου με τον 1ο γύρο και συνεχίσθηκε με δυο γύρους την ημέρα έως την Κυριακή. Αρκετά απαιτητικό στο ωράριο και στον αγωνιστικό τομέα αλλά σε ένα περιβάλλον που ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους συμμετέχοντες σκακιστές άλλα και τους συνοδούς και φίλους του σκακιού.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το τουρνουά είχε συνολικά 57 συμμετοχές σκακιστών που αποτέλεσαν δυο ομίλους. Ο Α΄
Όμιλος με 40 συμμετοχές και ο Β΄ Όμιλος με 17 συμμετοχές νεαρών, μικρής δυναμικότητας σκακιστών. Οι σκακιστές προέρχονταν από συλλόγους του Βόλου, της Αγριάς, του Αλμυρού, της Λάρισας, της Ρόδου, της Κρήτης, της Πάτρας, της Λιβαδειάς, της Βέροιας, της Πτολεμαϊδας, των Σερρών, της Φλώρινας, της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και σκακιστών από την Αλβανία που ζουν στην Ελλάδα.

Στην τελική βαθμολογία του Α ομίλου που δεν είχε ξεκαθαρίσει για την τελική εξάδα ως την τελευταία παρτίδα είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα με τα ανάλογα βραβεία και έπαθλα:

 • 1ος Γαλόπουλος Ν. με 6/7 της Λ.Π. Φλώρινας (Κύπελλο και χρυσό μετάλλιο με έπαθλο 500€)
 • Κουτσογιαννοπούλου Θ. (WCM) με 5,5/7 της Σ.Α. Μουδανιών (Αργυρό μετάλλιο με έπαθλο 300€)
 • 3ος Παπακωνσταντίνου Δ. με 5/7 της Σ.Α. Μουδανιών (Χάλκινο μετάλλιο με έπαθλο 200€)
 • 4ος Αγγελής Μ. με 5/7 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (έπαθλο 100€ και ως πρώτος βετεράνος S-60 έπαθλο 75€)
 • 5ος Γίτσης Χρ. με 5/7 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (έπαθλο 50€)
 • 6ος Λιάκος Δ. με 5/7 του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας (έπαθλο 50€).

Στην κατηγορία των γυναικών το έπαθλο των 100€ κατέκτησε η νεαρή σκακίστρια Δερέκα Κωνσταντίνα του Σ.Ο. Πατρών (που κατάγεται από τα Φάρσαλα) και στην κατηγορία U-16 το έπαθλο των 75€ κατέκτησε ο νεαρός και ισχυρά ανερχόμενος σκακιστής Δριστέλλας Νεοκλής του Σ.Ο. Φαλάνης.
Στην τελική βαθμολογία του Β ομίλου είχαμε στην πρώτη τριάδα τα παρακάτω αποτελέσματα με τα ανάλογα βραβεία.
1ος Γκαβαρδίνας Αντ. με 6/7 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Χρυσό μετάλλιο και ένα σκακιστικό βιβλίο)
2ος Koci Aristoteli με 5/7 της Σκακιστική Ένωση Βόλου (Ασημένιο μετάλλιο και ένα σκακιστικό βιβλίο)
3ος Στοϊμενίδης Μάρκος με 5/7 του ΣΣ Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Χάλκινο μετάλλιο)
Την έξτρα παροχή για δωρεάν μαθήματα δυο μηνών κατέκτησε ο Βλάχος Θεόφιλος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.

Η παρουσία των σκακιστών της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ήταν αρκετά επιτυχημένη και κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις στον Α όμιλο:
4ος Αγγελής Μ. 5/7, 5ος Γίτσης Χρ. 5/7, 13ος Κορώνας Β. 4/7, 14ος Τζαμτζής Κ. 4/7, 15ος Χατζηπολίτης Γ. 4/7, 16ος Κουκουβίνος Βικτ. 4/7, 19ος Λαγάρας Στ. 3,5/7, 23ος Κουκουβίνος Β. 3/7, 24ος Αγραφιώτης Μ. 3/7, 28ος Στασινός Ηλίας, 30ος Μπουγάς Θ., 31ος Πετρούλιας Δ., 34ος Δημόπουλος Χρ., 37ος Καραγιάννης Δ.
Στον Β όμιλο από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου συμμετείχαν οι παρακάτω νεαροί σκακιστές, Γκαβαρδίνας Α., Koci Aristoteli, Βλάχος Θ., Τζαμτζής Σ., Παπαγεωργίου Β., Πατρίκος Δ., Αγραφιώτης Ι., Φλέρης Χρ., Φωτεινάκης Αγγ., Αλεξόπουλος Φιλ., Μπουγάς Γ., Ψυχογιός Απ., Τζαμτζής Βικτ., Νικολόπουλος Χρ. και Ντάντος Π.
Τη διαιτησία του τουρνουά έφεραν σε πέρας οι, Ι. Σκοτεινιώτης, Γ. Καβούρης, Ι. Πατρίκος και Α. Σουλικιάς. Διευθυντής αγώνων ήταν ο Λ. Ζαχείλας. Όλα τα αποτελέσματα και τις τελικές βαθμολογίες των δυο ομίλων μπορείτε να τις δείτε στα παρακάτω λινκ:
http://chess-results.com/tnr403021.aspx?lan=19
http://chess-results.com/tnr399351.aspx?lan=19

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2018

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2018

Η ανανεωμένη κατά τα 2/3 νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου δεν κατάφερε να υπερασπισθεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατείχε επί δυο συνεχή χρόνια και κατετάγη τρίτη στο νεανικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2018. Τελική άξια νικήτρια η ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας που νίκησε όλες τις αντίπαλες ομάδες και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του προσεχούς Δεκεμβρίου. Οι αγώνες έγιναν σε αίθουσα του 4ου Δ.Σ. Λάρισας στο κέντρο της πόλης και διοργανώθηκαν από την Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας.

Η νεανική ομάδα του συλλόγου μας συγκροτήθηκε από τους, Αγραφιώτη Μ., Αγραφιώτη Ι., Πατρίκο Δ., Βαγγέλα Φ., Σταθάκη Αικατερίνη και Βαγγέλα Εβίνα. Ηττήθηκαν από τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 4,5-1,5 και από το Σ.Σ. Λάρισας με 4-2 και νίκησαν το Γ.Σ. Φαρσάλων με 4,5 – 1,5.
Στις άλλες συναντήσεις είχαμε Γ.Σ Φαρσάλων – Σ.Σ. Λάρισας 1-5, Σ.Σ. Λάρισας – ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων 4-2 και ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων – ΓΣ Φαρσάλων 6-0.
Οι σκακιστές μας πέτυχαν 7 νίκες, έφεραν 2 ισοπαλίες και ηττήθηκαν σε 9 παρτίδες.
Διευθυντής αγώνων ήταν ο Πλακιάς Κ., επικεφαλής διαιτητής ο Δριστέλλας Ν. και διαιτητής αίθουσας ο Μιχάλης Αγ.

Τους αγώνες παρακολούθησαν γονείς και συγγενείς των σκακιστών και παράγοντες των σκακιστικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Την ομάδα της Σ.Ε. Βόλου συνόδευσαν πλην των γονέων, ο αρχηγός της ομάδας και δάσκαλος του σκακιού Β. Κορώνας, ο γ.γ. του συλλόγου Ι. Σκοτεινιώτης και το μέλος του Π.Σ. του συλλόγου, Ι. Πατρίκος.
Στο τέλος των αγώνων έγινε η απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα και οι απονομές των μεταλλίων στους αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στους αθλητές μας απονεμήθηκαν χάλκινα μετάλλια.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα ανά ομάδες και σκακιέρες στο:
http://chess-results.com/tnr384700.aspx?lan=1&art=3&rd=1.
Το φωτογραφικό υλικό είναι παραχώρηση του Γιάννη Σκοτεινιώτη προς τη Σ.Ε. Βόλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Με τη συμμετοχή 58 μαθητών από σχολεία του Βόλου, Ν. Ιωνίας, Ιωλκού, Αγριάς, Αλμυρού, Φαρσάλων και Λάρισας, διοργανώθηκαν με επιτυχία από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου δυο μαθητικά σκακιστικά τουρνουά ράπιντ στο 2ο Δ.Σ. Βόλου.

Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν, το «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΩΝ 2018» σε δυο ομίλους και το «ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ RAPID» με αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE) σε έναν όμιλο.

Οι μαθητές στον όμιλο των αδιαβαθμήτων (όσων δεν έχουν σκακιστικό δελτίο) συγκρότησαν δυο ομίλους. Έναν των τάξεων από νήπια έως Γ΄ τάξης Δημοτικού και έναν των τάξεων από Δ΄ τάξη Δημοτικού έως και Λυκείων. Σύνολο τριανταένα μαθητές.

Στο τουρνουά με τη διεθνή αξιολόγηση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο μαθητικών αγώνων συμμετείχαν μαθητές που έχουν σκακιστικό δελτίο και ανήκουν σε σκακιστικούς συλλόγους του Βόλου, Αγριάς, Αλμυρού, Φαρσάλων, Πάτρας και Λάρισας. Σύνολο είκοσι επτά μαθητές-αθλητές.

Τους αγώνες έφεραν σε πέρας τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου, μέλη του συλλόγου και σκακιστές. Τη διεύθυνση των αγώνων είχαν, ο πρόεδρος της Σκακιστική Ένωση Βόλου Γ. Χατζηπολίτης μαζί με τη Δέσποινα Μουζαλά, δ/ντρια του 2ου Δ.Σ. Βόλου. Το συντονισμό ανέλαβε ο Γ. Καβούρης (ταμίας του συλλόγου). Στη γραμματεία υπεύθυνος ήταν ο Β. Κορώνας (έφορος αγώνων του συλλόγου). Το έργο της διαιτησίας στις αίθουσες ανέλαβαν οι: Λ. Ζαχείλας (αντιπρόεδρος), Θ. Καρανικόλας (έφορος υλικού) και Σταυρούλα Κορώνα (μέλος Ε.Σ.) με σημαντική βοήθεια και από τους σκακιστές Νικολόπουλο Κ. και Στασινό Ηλ. Τη φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε η Σταυρούλα Κορώνα. Επίσης την παρουσία τους έδωσαν από το Σ.Ο. Αλμυρού ο Κρανάς Κ., από τον ΑΣΑ Λάρισας Δριστέλλας Ν. και από Τιτάνες Αλμυρού, Ζγουλέτας Π. Το Δ.Σ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ευχαριστεί τους μαθητές και γονείς για τη συμμετοχή τους, τη διεύθυνση του 2ου Δ.Σ. Βόλου για την παραχώρηση των αιθουσών του, τις διευθύνσεις των σχολείων για την ενημέρωση των μαθητών τους, τα σκακιστικά σωματεία της Θεσσαλίας για την ενημέρωση των σκακιστών τους και τα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά του Βόλου για την ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού.

Στον όμιλο Νηπίων έως και Γ΄ τάξης Δημοτικού η τελική βαθμολογία μετά από 6 γύρους διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Χαρίλας Ν. 5,5 β. (14ο ΔΣ Βόλου), 2. Φλέρης Χρ. 4,5 β., 3. Αναγνώστου Β. 4β. (20ο ΔΣ Βόλου) και ακολούθησαν οι, Ευαγγελινός Κ. (1ο ΔΣ Βόλου), Πανταζής Αρ. (2ο ΔΣ Βόλου), Μόλιος Δ. (26ο ΔΣ Βόλου), Νικολόπουλος Ι. (26ο Νηπιαγωγείο Βόλου), Πίσπας Αν., Γεωργατζοπούλου Αλίκη, Σημαιάκη Σοφία (13ου ΔΣ Βόλου) και Καρνάβα Ιωάννα-Ευρυδίκη (2ου ΔΣ Βόλου) Στους τρεις πρώτους απονεμήθηκαν μετάλλια (Χρυσό-Ασημένιο και Χάλκινο)

Στον όμιλο Δ΄ τάξης Δημοτικού έως και Λυκείων η τελική βαθμολογία μετά από 6 γύρους διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Χαρίλας Ηλ. 5 β. (14ο ΔΣ Βόλου), 2. Γεωργατζόπουλος Αθ. 4,5 β. (Γυμνασίου), 3. Κοσμίδης Π. 4,5 β. (Αγ. Ιωσήφ), 4. Φωτεινάκης Αγγ. 4 β. (16ο ΔΣ Βόλου), 5. Σαρηγιαννης Κ. 4 β. (Γυμνασίου), 6. Βέλλιος Κ. 4 β. (7ο ΔΣ Βόλου) και ακολούθησαν οι: Αλεξόπουλος Φιλ. (22ου ΔΣ Βόλου), Βαδέτσης Θ. (3ο ΔΣ Βόλου), Παπαθανασίου Γ. (Αγ. Ιωσήφ), Βέλλιου Μαρία (7ο ΔΣ Βόλου), Βλόντζος Ν., Ραχμανίδης Αγγ. (13ο ΔΣ Βόλου), Σταματάς Ορφ. (Δ.Σ. Ιωλκού), Παπαδόπουλος Κ. (10ο Γυμνάσιο), Ντάντος Π. (16ο ΔΣ Βόλου), Τσούνης Ταξ. (13ο ΔΣ Βόλου), Χρήστου Π. (Αγ. Ιωσήφ), Γεωργατζόπουλος Ε., Βαβαράπης Δ. (2ο ΔΣ Βόλου) και Καρνάβα Χριστίνα-Άννα (2ο Βόλου). Στους έξι πρώτους απονεμήθηκαν μετάλλια.

Στον όμιλο με σκακιστικά δελτία και με διεθνή αξιολόγηση η τελική γενική βαθμολογία μετά από 6 γύρους διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Δριστέλλας Νεοκ. 5,5 β., 2. Αγραφιώτης Μάριος 5 β., 3. Δερέκα Κων/να 5 β., 4. Αγραφιώτης Ι. 4,5 β., 5. Πατρίκος Δ., 6. Καλαμπούκας Κ., 7. Τζαμτζής Σ., 8. Μπουγάς Γ., και 9. Παπαγεωργίου Β. με 4 β. 10. Δεληγιάννης Αλ. 3,5 β. Με 3 βαθμούς ακολούθησαν οι Κρανάς Μ., Γκαβαρδίνας Αντ., Λάφης Ι., Φαράντος Β. Μπιζούλα Νεφέλη., Κότσι Αρ., Δαμουλάκης Κ. και Ζγουλέτα Ευταξία, με 2,5 β ο Βλάχος Θ. και στη συνέχεια οι: Κοσμίδης Π., Κοσμίδης Ι., Νικολόπουλος Χρ., Τζαμτζής Β., Μιχαλακόπουλος Φ., Ψυχογιός Απ., Κρικέλα Μαρία και Τσιάτσιος Β.

1ος της γενικής βαθμολογίας ο Δριστέλλας Νεοκλής που βραβεύθηκε με σκακιστικό βιβλίο. Μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο) απονεμήθηκαν στους παρακάτω τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία: Α10: 1ος Πατρίκος Δ., 2ος Μπουγάς Γ. και 3ος Γκαβαρδίνας Αντ., Α12: 1ος Δριστέλλας Νεοκλ., 2ος Αγραφιώτης Ι. και 3ος Τζαμτζής Σ., Α16: 1ος Αγραφιώτης Μ., 2ος Καλαμπούκας Κ. και 3ος Κρανάς Μ. Τέλος στην κατηγορία Κ (κορίτσια) 1η Δερέκα Κωνσταντίνα, 2η Μπιζούλα Νεφέλη και 3η Ζγουλέτα Ευταξία.

Τα πλήρη αποτελέσματα των τουρνουά θα τα βρειτε στο: http://chess-results.com/tnr382662.aspx?lan=19&art=4 στο http://chess-results.com/tnr383129.aspx?lan=19&art=4 και στο http://chess-results.com/tnr383128.aspx?lan=19&art=4

Αγώνας σιμουλτανέ στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας με τον σκαλιστή της Σ.Ε. Βόλου Μιχάλη Αγγελή.

H Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργάνωσε άλλη μια εκδήλωση σε Κατάστημα Κράτησης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και εντάχθηκε στις δραστηριότητες του ελληνικού προγράμματος #BeActiveHellas.

Την Παρασκευή 28/9/2018 το απόγευμα, ο σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Μιχάλης Αγγελής, αντιμετώπισε ταυτόχρονα 16 σκακιστές (κρατούμενους, υπαλλήλους και τέκνα υπαλλήλων) στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Νωρίτερα ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Επιτροπής Εκπροσώπησης της Ελλάδας στο πρόγραμμα #BEACTIVE, έκανε παρουσίαση των βασικών αρχών του σκακιού και της χρησιμότητάς του μέσα στη φυλακή και παρέδωσε πολλά βιβλία που προσέφεραν για τους συμμετέχοντες τόσο, ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη όσο και η Ιανός αλυσίδα πολιτισμού. Έδωσε επίσης εκ μέρους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπό της, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) θα ήθελε να ευχαριστήσει το Συμβούλιο του καταστήματος κράτησης και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Ευμορφία Σαμαρά, που αγκάλιασε με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή την ιδέα μιας εκδήλωσης με σκάκι στην Κασσαβέτεια και παρακολούθησε την εκδήλωση σε όλη τη διάρκειά της.

Ευχαριστεί επίσης το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης” που ανέλαβε το κέρασμα στους συμμετέχοντες προσφέροντας στο τέλος του αγώνα γλυκά και αλμυρά εδέσματα καθώς και αναψυκτικά. Τέλος, το σκακιστή και φωτογράφο Ανδρέα Κοντοκάνη για τη συνδρομή του και το φωτογραφικό υλικό που παρείχε.

Εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις και τις στιγμές χαράς που προσέφεραν.

3ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

3ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Με σημαντική παρουσία σκακιστών μας ολοκληρώθηκε το 3ο OΠΕΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΒΑ» ΦΑΡΣΑΛΩΝ. Στις 70 συμμετοχές του Α Γκρουπ είχαμε την παρουσία 12 σκακιστών μας. Την πρώτη θέση του τουρνουά κατέκτησε αήττητος ο σκακιστής του συλλόγου μας Μιχ. Αγγελής με 6 β./7 αγ. και θετική απόδοση +19,2. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Δορφάνης Ιλ. Και Ρωμανός Θ.

Οι υπόλοιποι σκακιστές μας κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις: 7ος Σαρίκας Σωτ. με 5/7 και αρνητική απόδοση (-20,8), 8ος Κορώνας Β. με 5/7 και ελαφρά θετική απόδοση (+1,8), 9ος Λαγάρας Στ. με 5/7 και αρνητική απόδοση (-26), 11ος Χατζηπολίτης Γ. με 4,5/7 και θετική απόδοση (+9,2), 19ος Τζαμτζής Κ. με 4/7 (δεν έπαιξε τις δυο τελευταίες παρτίδες) και απόδοση θετική (+7,2), 20ος Κουκουβίνος Βασ. 4/7 με θετική απόδοση (+10), 21ος Ζγουλέτας Ι. 4/7 με θετική απόδοση (+22,8), 33ος Κουκουβίνος Βικτ. με 3,5/7 και αρνητική απόδοση (-31,2), 42ος Αγραφιώτης Μαρ. με 3/7 και απόδοση αρνητική (-39,6), 54ος Δημόπουλος Χρ. με 2,5/7 και αρνητική απόδοση (-20,8) και 59ος Νικολόπουλος Ι. με 2/7 και αρνητικη απόδοση (-8,8).

Στο Β Γκρουπ είχαμε 7 συμμετοχές νεαρών μας σκακιστών σε σύνολο 48 συμμετοχών.
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Χρ. με 5,5/7.
Οι σκακιστές μας κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις: 3ος Τζαμτζής Σαβ με 5,5/7 (αήττητος), 4ος Πατρίκος Δημ με 5/7, 8ος Αγραφιώτης Στ. με 5/7, 10ος Γκαβαρδίνας Αντ., με 4/7, 12ος Koci Aristoteli με 4/7, 18ος Βλάχος Θεοφ. με 3,5/7 και 23ος ο Τζαμτζής Βικτ. με 3/7.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

9ο ΡΑΠΙΝΤ «ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ» 2018 ΤΟΥ ΑΟ ΑΓΡΙΑΣ

Με 18 συμμετοχές των 5 γύρων διεξήχθη στην Αγριά το 9ο Ράπιντ του 2018.

Είχαμε πέντε συμμετοχές σκακιστών μας με τελικό νικητή τον Κ. Τζαμτζή με 4,5 β. / 5 αγ. Οι υπόλοιποι σκακιστές μας κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις: 3ος ο Στ. Λαγάρας με 4/5, 4ος ο Σαβ. Τζαμτζής με 4/5, 10ος Koci Aristoteli με 3/5 και 13ος ο Βικτ. Τζαμτζής με 2/5

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΛΙΤΖ ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2018

Σ αυτό το τουρνουά που διεξήχθη στα Τρίκαλα συμμετείχαν 44 σκακιστές που αγωνίσθηκαν σε 9 γύρους και είχαμε δυο συμμετοχές αθλητών μας.
Νικητής του τουρνουά ο σκακιστής μας Μιχ. Αγγελής με 8,5 β / 9 αγ. Ακολούθησε σε πολύ καλή θέση ο Στ. Λαγάρας 8ος με 6/9.

Διεθνές Τουρνουά “Αποκόρωνας 2018”

Συγκεκριμένα δυο σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (υιός και πατέρας) βρέθηκαν στα Χανιά Κρήτης και συμμετείχαν στο Διεθνές Τουρνουά “Αποκόρωνας 2018”.
Πρόκειται για τους Κουκουβίνο Βίκτορα και Κουκουβίνο Βασίλη που συμμετείχαν στο τουρνουά των 123 συμμετοχών σε 9 γύρους.
Ο Βίκτορας κατετάγη 56ος με 4,5 βαθμούς (4 νίκες – 1 ισοπαλία – 4 ήττες) και η απόδοση του ήταν του επιπέδου του.
Ο Βασίλης κατετάγη 82ος με 3,5 βαθμούς (3 νίκες- 1 ισοπαλία – 5 ήττες). Η απόδοση του υπήρξε ελαφρά θετική.
Νικητής του τουρνουά ο Ιταλός GM David Alberto με 7,5/9.

26ο Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας

Τέλος η τρίτη συμμετοχή αφορά το Βασίλη Κορώνα στον Α όμιλο του 26ου Διεθνούς Τουρνουά Νίκαιας από 25/08 έως 02/09/2018. Κατετάγη 29ος με 5,5 βαθμούς με τα παρακάτω αποτελέσματα (5 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Η απόδοση του αξιολογείται θετική και αντιμετώπισε δυο ΙΜ με μια ισοπαλία στο ενεργητικό του.
Νικητής του τουρνουά ο GM Petrov Marian με 7,5/9.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Δυο σκακιστές μας συμμετείχαν στο 30. WIESBADEN SCHLOSSPARK-OPEN 2018 που διεξήχθη στη Γερμανία 23 -26 Αυγούστου με 186 συμμετοχές σε 7 γύρους.
Συγκεκριμένα ο Γίτσης Xρ. που διαμένει εδώ και πολύ καιρό στο Meinz και ο Λαγάρας Στ. που ταξίδεψε εκεί, έλαβαν μέρος στο παραπάνω τουρνουά και πέτυχαν καλά αποτελέσματα. Ο πρώτος πέτυχε 4 νίκες, ηττήθηκε 3 φορές και κατέλαβε την 57η θέση. Ο δεύτερος με μια πολύ θετική παρουσία, κατέλαβε την 27η θέση αφού πέτυχε 4 νίκες, μια ισοπαλία και ηττήθηκε δυο φορές. Ο Λαγάρας αντιμετώπισε 6 αντιπάλους με ΕΛΟ από 2097 έως 2433 και έτσι η συμμετοχή του κρίνεται ιδιαίτερα θετική.

8ο RAPID «ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ 2018»

Το τουρνουά διεξήχθη στην Αγριά με 18 συνολικά συμμετοχές σε 5 γύρους είχαμε και την παρουσία 6 σκακιστών μας όπου πρώτευσε ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Γιώργος Χατζηπολίτης με 5/5. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε τους παρακάτω σκακιστές του συλλόγου μας:
4ος Αγραφιώτης Μαρ. 3,5/5
5ος Μπουγάς Θ. 3/5
6ος Καραγιάννης Δ. 3/5
7ος Αγραφιώτης Ι. 3/5
13ος Μπουγάς Γ. 2/5

7ο Ραπιντ Α.Ο. Αγριάς

Στο 7ο Rapid του Α.Ο Αγριάς με19 συνολικά συμμετοχές είχαμε από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου οκτώ συμμετέχοντες.
Παραθέτουμε τη σειρά που κατετάγησαν στην τελική βαθμολογία.
Λαγάρας Στ. (2ος – 4,5 βαθμοί)
Κουκουβίνος Βασ. (3ος – 4 βαθμοί)
Καλλίας Σπ. (4ος – 4 βαθμοί)
Κουκουβίνος Βικτ. (8ος – 3 βαθμοί)
Ακολούθησαν οι, Γκαβαρδίνας Αντ., Μπουγάς Γ., Μπουγάς Θ. και Βλάχος Θεοφ.
Το τουρνουά κέρδισε ο Ι. Λυχναρόπουλος του Α.Ο Αγριάς «ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ».

41st IKAROS Int. Chess Tournament 2018

Στο 41st IKAROS Int. Chess Tournament 2018 είχαμε τη συμμετοχή του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Χατζηπολίτη στο Group A με 55 συμμετοχές στο οποίο συγκέντρωσε 5 βαθμούς και μετά την άρση των κριτηρίων κατετάγη 21ος. Πέτυχε 4 νίκες, ήρθε ισόπαλος 2 φορές και έχασε 3 παρτίδες. Η απόδοση του ήταν θετική σε ελο. Στο τουρνουά πρώτευσε ο Νικολαίδης Ι. του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας. Τον Νικολαίδη τον γνωρίσαμε στο Βόλο όταν συμμετείχε στην ομάδα κυπέλλου του συλλόγου του και αντιμετώπισε τη δική μας ομάδα.

27th Open Int. Tournament of Kavala 2018

Σε ένα πολυπληθές Διεθνές τουρνουά, στο 27th Open Int. Tournament of Kavala 2018 είχαμε τρεις συμμετοχές σκακιστών μας. Συγκεκριμένα στο Group A με 133 συνολικά συμμετοχές αγωνίσθηκε και ο Λαγάρας Στ. όπου κατέλαβε την 132η θέση με 1,5 βαθμό, με μια νίκη, μια ισοπαλία και 7 ήττες. Είχε μέτρια απόδοση και αρνητικό FIDE ελο +/- -60,00. Το τουρνουά κατέκτησε ο Τσέχος GM Plat Vojtech.

Στο Group B με 101 συνολικά συμμετοχές, αγωνίσθηκαν δυο σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου. Ο ένας ήταν Βίκτορας Κουκουβίνος που συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς και κατετάγη 51ος , με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η απόδοση του υπήρξε θετική με FIDE ελο +/- 36,8. Ο άλλος ήταν ο Ιωάννης Κλητοράκης που συγκέντρωσε 4 βαθμούς και κατετάγη στην 62η θέση, με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η απόδοση ήταν ελαφρώς αρνητική με FIDE ελο +/- -5,8. Νικητής αναδείχθηκε ο Μποζάνης Δημ.

Στο παραπάνω τουρνουά είχαμε και τη συμμετοχή τριών σκακιστών του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας. Ο Κ. Κωνσταντέλιας αγωνίσθηκε στο Group A και κατετάγη 75ος με 4 βαθμούς και θετική απόδοση. Στο Group B αγωνίσθηκαν ο Συμεωνίδης Θεοφ. που κατέλαβε την 67η θέση με 3,5 βαθμούς και αρνητική απόδοση και η Παπαρίζου Ελένη που κατετάγη 86η με 3 βαθμούς και μέτρια απόδοση.

ΛΗΞΗ 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΠΗΛΙΟ 2018». 9ος ΓΥΡΟΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Έληξε το Διεθνές τουρνουά στον Αη Γιάννη Πηλίου που διοργανώθηκε από την ΠΣ Περιστερίου και της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με τις παρτίδες του 9ου γύρου.

Απρόοπτα στην έκβαση των τελευταίων παρτίδων δεν είχαμε και έτσι οι δυο πρωτοπόροι GM, Νικολαίδης και Stonojoski τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα με 8 βαθμούς ο καθένας. Ακολούθησε στην 3η θέση ο GM Μαστροβασιλης Αθ. με 6,5 βαθμούς.

Από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ο Μ. Αγγελής δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό στην τελευταία παρτίδα και τελικά τερμάτισε 9ος με 5,5 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε και ο Κορώνας Β. που νίκησε στην τελευταία παρτίδα τον Καλογριδη Α. Με 5 βαθμούς τερμάτισαν οι, Γ. Χατζηπολίτης, Κ. Τζαμτζής και Ι. Κλητοράκης. Με 4,5 β. τερμάτισε ο Βίκτορας Κουκουβίνος και με 4 β. οι Λαγάρας Στ., Αγραφιώτης Μ. και Τζαμτζής Σάββας. Στη συνέχεια έχουμε τους Βασ. Κουκουβίνος και Αγραφιώτη Στ. με 3 βαθμούς, τον Δημοπουλο Χρ. με 2,5 β. καθώς και τους Τζαμτζή Βικτ., Βλαχο Θ. και Λαφη Ι.
Οι βαθμοί που συγκεντρώσαν οι υπόλοιποι Θεσσαλοί παίκτες είναι για τον Τσεκούρα Βασ. της ΣΚΑΚΙ Τρικάλων 4,5 βαθμοί και για τους Δριστελα Νεοκλή και Δριστέλα Ν. του ΣΟ Φαλάνης 4,5 και 3,5 βαθμοι αντίστοιχα.

Θετικές επιδόσεις (FIDE Ελο +/-) στο τουρνουά απο τους σκακιστές του συλλόγου μας είχαν οι Γ. Χατζηπολίτης, Κουκουβίνος Βικτ., Λαγάρας Στ. και Αγραφιώτης Μ.

Φωτογραφίες από τον Περ. Γερόπαπα.
Δείτε όλα τα αποτελέσματα του 9ου γύρου και την τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/tnr349704.aspx?lan=19&art=2&rd=9

Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2018

Για μια ακόμη χρόνια η Σκακιστική Ένωση Βόλου κατακτά το κύπελλο Θεσσαλίας και προκρίνεται στους 16 (αγώνες μπαράζ) του 36ου Πανελλήνιου κυπέλλου της Ε.Σ.Ο.

Στους αγώνες του Final Four που έγιναν στα Τρίκαλα (6 Μαΐου) η ομάδα μας επιβλήθηκε στον πρωινό ημιτελικό του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 2,5-1,5 και το απόγευμα στον τελικό της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων με 3-1. Έδωσε δυο σημαντικές μάχες με ισάξιους αντιπάλους και κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να στεφθεί κυπελλούχος Θεσσαλίας.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν:

Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 1,5-2,5

 1. Συμεωνίδης Θ. – Αγγελής Μ. 0-1
 2. Κόγιας Κ. – Λαγάρας Στ. 0,5-0,5
 3. Κωνσταντέλιας Κ. – Τζαμτζής Κ. 1-0
 4. Τζίκας Αθ. – Κορώνας Β. 0-1

Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3-1

 1. Αγγελής Μ. – Κρομμύδας Β. 1-0
 2. Λαγάρας Στ. – Χασιώτης Πολ. 0,5-0,5
 3. Τζαμτζής Κ. – Τσεκούρας Β. 0,5-0,5
 4. Κορώνας Β. – Μπομπότης Μ. 1-0

Στην επόμενη φάση των αγώνων μπαράζ που θα γίνουν αρχές Ιουνίου θα υποδεχθεί την νικήτρια της ΕΣΣΝ Αττικής 1 στο Βόλο.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου το ατομικό νεανικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2018 που διοργανώθηκε από τη ΤΕΣΣΘ – ΑΣΑΛ και το Δήμο Λαρισαίων στη Λάρισα.

Στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που συγκροτήθηκαν συμμετείχαν και νεαροί σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου όπου στις δυο από αυτές αναδείχθηκαν πρώτοι νικητές.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία Α08-Α10 ο Δημήτρης Πατρίκος με 4,5/5 αναδείχθηκε πρώτος. Τρίτος αναδείχθηκε ακόμη ένας σκακιστής του συλλόγου ο πρωτοεμφανιζόμενος Θεόφιλος Βλάχος με 4/5 χωρίς κι αυτός να ηττηθεί. Ο Γεώργιος Μπουγάς και ο Βίκτορας Τζαμτζής είχαν καλή παρουσία με 2/5 στο ενεργητικό τους.

Στην κατηγορία Α12 είχαμε μόνο μια συμμετοχή με τον Βασίλειο Ρηγίνο Παπαγεωργίου που έφερε 2/5. Νικητής σ αυτή την κατηγορία αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Τζίκας με 4,5/5. Στην κατηγορία Α14-Α16 είχαμε μια συμμετοχή με τον Ιωάννη Ζγουλέτα ο οποίος με το απόλυτο 4/4 κατέκτησε την πρωτιά κερδίζοντας και τον ισχυρό του αντίπαλο Θεόφιλο Συμεωνίδη. Στην κατηγορία Κ (κοριτσιών) δεν υπήρξε συμμετοχή από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου. Την πρωτιά κατέκτησε η Κων/να Δερέκα με το απόλυτο 5/5.

Στη φωτό (δανεισμένη από τη σελίδα του Ι. Πατρίκου) ο Δημ. Πατρίκος νικητής στην Α08-Α10.

1ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2018 Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Το 4ημερο Πασχαλινό τουρνουά που διοργάνωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου έκλεισε με επιτυχία αφού διατήρησε ως το τέλος του το ενδιαφέρον για τους τελικούς νικητές. Η τελική βαθμολογία αποτυπώνει αυτή την κατάσταση αφού οι δυο πρώτοι συγκεντρώσαν του ίδιους πόντους με μισό πόντο διάφορα από τον τρίτο.

Το αξιοσημείωτο του τελευταίου γύρου είναι, η ήττα του Βασίλη Κορώνα (βασικός διεκδικητής της πρωτιάς), που τον εξοστράκισε τελικά στην τέταρτη θέση!! Νικητής ο έμπειρος και αγωνιστικά έτοιμος, Μιχάλης Αγγελής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με δεύτερο τον επίσης αθλητή της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που καταγράφει διαρκώς ανοδική πορεία Στέλιο Λαγαρά. Η ήττα στον 5ο γυρο του ισχυρού Θοδωρή Ρωμανού του ΑΣΟ Πολυγύρου, τον έφερε τελικά στην τρίτη θέση αλλά η παρουσία του στο τουρνουά είχε μια πρόσθετη αξία.

Aπό τους νεαρούς της κατηγορίας έως των 18 ετών νικητής αναδείχθηκε ο Θεόφιλος Συμεωνίδης του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας ο οποίος έχει μια ανοδική πορεία ενώ στην ίδια κατηγορία θετικές ήταν και οι παρουσίες των Λαφη Ιωάννη, Koci Aristoteli και Καλαμπουκα Κων/νου της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που συγκεντρώσαν τους ίδιους βαθμούς.

Στις γυναίκες που είχαμε μικρή συμμετοχή το έπαθλο κατέκτησε η αθλήτρια του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας Ελένη Παπαρίζου. Το έξτρα έπαθλο για τα δωρεάν μαθήματα κατακτήθηκε από τον Ιωάννη Λαφη σκακιστή της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.

Διαβάστε την τελική βαθμολογία και τα αποτελέσματα όλων των γύρων εδώ: https://sevolou.wordpress.com/…/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF…/

1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ (2018) ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

H τελική βαθμολογία του εσωτερικού πρωταθλήματος διαμορφώθηκε ως εξής με πρωταθλητή τον Μιχάλη Αγγελή:

 1. Αγγελής Μιχάλης 8/9 (χρυσό μετάλλιο)
 2. Κορώνας Βασίλειος 6,5/9 (ασημένιο μετάλλιο)
 3. Κουκουβίνος Βασίλης 5,5/9 (χάλκινο μετάλλιο)
 4. Χατζηπολίτης Γεώργιος 5/9
 5. Καρανικόλας Θεόδωρος 5/9
 6. Πετρούλιας Δημήτριος 4,5/9
 7. Αγραφιώτης Μάριος 4/9
 8. Μαρίτσης Ζήσης 2/9
 9. Καβούρης Γεώργιος 1,5/9
 10. Νικολόπουλος Κων/νος 1/9

Από τη διεξαγωγή των παρτίδων ο Μιχ. Αγγελής εμφανίσθηκε ο πιο σταθερός στην απόδοση και δίκαια αναδείχθηκε νικητής, ο δεύτερος Βασ. Κορώνας είχε σκαναμπεβασματα στην απόδοση του ενώ καλή θεωρείται η επανεμφάνιση του τρίτου Βασ. Κουκουβίνου. Ο Γ. Χατζηπολίτης εμφανίσθηκε και αυτός με αστάθεια στην απόδοση του, καλή χαρακτηρίζεται η πορεία του Θ. Καρανικόλα, με ασταθή απόδοση εμφανίσθηκε ο Δ. Πετρούλιας, θετική υπήρξε η παρουσία του νεαρού Μ. Αγραφιώτη ενώ αδύναμοι εμφανίσθηκαν οι παλαιοί σκακιστές Ζ. Μαρίτσης και Γ. Καβούρης αφού δεν είχαν κάνει εμφάνιση τα τελευταία χρόνια. Τέλος η παρουσία του Κ. Νικολοπουλου, του έδωσε εμπειρίες ως πρωτοεμφανιζόμενος σε εσωτερικό πρωτάθλημα.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2018 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολοκληρώθηκε στη Λάρισα το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας Ανδρών –Γυναικών της ΤΕΣΣ Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές την Α.Σ.Α. Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λάρισας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 48 σκακιστές συλλόγων της Θεσσαλίας άλλα και Θεσσαλοί σκακιστές που ανήκουν σε συλλόγους εκτός Θεσσαλίας. Πρωταθλητής αναδείχθηκε μετά από 6 γύρους ο σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Στ. Λαγάρας με 5,5 βαθμούς αφήνοντας τους άλλους διεκδικητές 1 βαθμό πίσω στην τελική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν έξι σκακιστές άλλα με την εφαρμογή των κριτηρίων δεύτερος αναδείχθηκε ο Κρομμύδας Β., τρίτος ο Τσαρσιταλίδης Κ. με 4,5 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση με τους ίδιους βαθμούς κατατάχθηκε ο σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ο Αγγελής Μ.

Οι άλλοι σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που είχαν καλή παρουσία κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις, την 10η θέση ο Κουκουβίνος Βασ. με 4 βαθμούς, ο Ζγουλέτας Ι. και ο Κουκουβίνος Βικτ. την 16η θέση με 3,5 βαθμούς και ο Δημόπουλος Χρ. την 34η θέση με 2,5 βαθμούς.

Δείτε βαθμολογία και αποτελέσματα στο chessresults chess-results.com/tnr340660.aspx?lan=1&art=1&rd=6

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΑ 2018 Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Στο φετινό πρωτάθλημα Θεσσαλίας η Σκακιστική Ένωση Βόλου με μια ήττα στον 3ο γυρο απο το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας βρέθηκε εκτός τίτλου και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με πρωταθλήτρια την ομάδα της Λάρισας.

Ας δουμε το φιλμ των 5 γύρων της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου:

1ος γύρος:

ΦΟΙΝΙΚΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 1 – 8,5

Στον 1ο γυρο η ομάδας μας αγωνίσθηκε στην έδρα του ΑΣ Φοίνικα και με αρκετή ανανέωση στη σύνθεση αναδείχθηκε νικήτρια με 8,5 – 1. Η αντίπαλη ομάδα δεν είχε αθλητή στην 7η σκακιέρα και έτσι ξεκίνησε με -0,5 βαθμό “ποινής” για το τελικό αποτέλεσμα . Η “μάχη” έγινε στην 1η σκακιέρα όπου τελικά οι δυο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

Αναλυτικά ανά σκακιέρα τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

 1. Γαιτανάς Κ. – Κορώνας Β. 0,5-0,5
 2. Καλούτσας Αρτ. – Κουκουβίνος Β. 1-0
 3. Κουβάτας Στ. – Καρανικόλας Θ. 0-1
 4. Δημητριάδης Ε. – Κουκουβίνος Βικτ. 0-1
 5. Παπαγεωργίου Βασιλική – Καβούρα Παρασκευή 0-1
 6. Λίλα Μελίνα – Χατζίρη Αικατερίνη 0-1
 7. . ……….. – Βαγγέλα Εβίνα 0-1 α/α
 8. Βαίτσης Χρ. – Αγραφιώτης Μ. 0-1
 9. Νταλαμπίρας Σπ. – Αγραφιώτης Στ. 0-1

10 Τσαλλόγλου Ιασ. – Koci Arist. 0-1

Τις μονές σκακιέρες τις είχαν τα λευκά και τις ζυγές τα μαύρα.

2ος γύρος:

ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων  – Σ.Ε. Βόλου 4-6

Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα μας στα Τρίκαλα για το 2ο γυρο. Νίκησε τη ΣΚΑ.ΚΙ. με 6-4 και αισιοδοξεί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

 1. Τσεκούρας Β. – Αγγελής Μ. 0-1
 2. Τσούμας Ηλ. – Λαγάρας Στ. 0-1
 3. Κρομμύδας Β. – Τζαμτζής Κ. 0-1
 4. Χασιώτης Πολ. – Κορώνας Β. 1-0
 5. Τοζάρου Ιφ. – Καβούρα Παρ. 1-0
 6. Θεοδοσίου Σωτ. – Χατζίρη Αικ. 0-1
 7. Μπουρλιού Αγγ. – Βαγγέλα Εβ. 0-1
 8. Κουτσιούμπας Χ. – Κουκουβίνος Βικτ. 1-0
 9. Γκιόκας Χαρ. – Ζγουλέτας Ι. 0-1
 10. Λαζαρίκος Μ – Τζαμτζής Σαβ. 1-0

3ος γυρος:

ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα σε Σκακιστική Ένωση Βόλου και Σ.Σ. Λάρισας ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Λάρισας με 5,5 – 4,5 που έτσι μένει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς και αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που τελειώνει σε δυο γύρους. Για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου είναι η πρώτη ήττα στα περιφερειακά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Η συνάντηση ήταν υψηλών απαιτήσεων και τα αποτελέσματα στις σκακιέρες το απέδειξαν.

Αναλυτικά ανά σκακιέρα είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

 1. Αγγελής – Κόγιας 0,5 – 0,5
 2. Λαγάρας – Κωνσταντέλιας 1 -0
 3. Χατζηπολίτης – Σκόδρας 0 -1
 4. Κορώνας – Τέγος 0 -1
 5. Καβούρα – Παπαρίζου 0 – 1
 6. Χατζίρη – Τουλούπη 1 – 0
 7. Βαγγέλα – Παπαναγιώτου 0,5 – 0,5
 8. Ζγουλέτας – Κουκουλιάτας 1 – 0
 9. Κουκουβίνος Βικτ. – Συμεωνίδης 0,5 – 0,5
 10. Αγραφιώτης Στ. – Τζίκας 0 -1

Τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ήταν η νίκη του Στ. Λαγάρα, η ισοπαλία του Βίκτορα Κουκουβίνου και η νίκη της Αικατερίνας Χατζίρη. Από πλευράς Λάρισας ξεχώρισαν οι νίκες του Στέργιου Σκόδρα και του Βασίλη Τέγου.

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Οικονομικού τμήματος στο κτίριο Ματσάγγου, ξεκίνησε στις 11:10 και ολοκληρώθηκε στις 15:40.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι: Γιάννης Σκοτεινιώτης και Γιώργος Καβούρης και την παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του σκακιού από Βόλο και Λάρισα

4ος γυρος:

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 7,5-0,5

Στις νίκες επανήλθε η Σκακιστική Ένωση Βόλου στον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Θεσσαλίας με αντίπαλο τον μαχητικό ΣΟ Φαλάνης. Συγκεκριμένα στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του συλλόγου στο Αθλητικό κέντρο «Β. Παρασκευόπουλος» στο Βόλο, η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου νίκησε με 7,5-0,5 την ομάδα του ΣΟ Φαλάνης που αγωνίσθηκε με έλλειψη σε 4 σκακιέρες. Με το ξεκίνημα λοιπόν του αγώνα η ομάδα του Βόλου προηγήθηκε με 4-0 ενώ η Φαλάνη είχε αμέσως, -2 πόντους. Η ομάδα μας αγωνίσθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αγωνισθούν περισσότεροι σκακιστές της στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Στην 1η σκακιέρα ο Χατζηπολίτης δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στο Νυχτερίδα, στη δε 2η σκακιέρα ο επανεμφανισθείς Πετρούλιας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα απέναντι στον Νίκο Δριστέλλα. Στην 10η σκακιέρα ο μικρός Νεοκλής Δριστέλλας σημείωσε και αυτός επιτυχία απέναντι στην Εβίνα Βαγγέλα του συλλόγου μας στη δε 3η σκακιέρα ο Καρανικόλας παραχώρησε ισοπαλία στον Γκουντούρα. Από εκεί και πέρα ο Μάριος Αγραφιώτη δε βρήκε δυσκολία απέναντι στον Αξιώτη στη δε 5η σκακιέρα η επανεμφάνιση της Σκοτεινιώτη Ευαγγελίας συνοδεύτηκε με νίκη έναντι της Μαντζαφλάρα. Χωρίς αγώνα νικήσαν οι Καβούρα, Χατζίρη, Κουκουβίνος Βικτ., και Παπαιωάννου.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

 1. Χατζηπολίτης – Νυχτερίδας 1-0
 2. Πετρούλιας – Δριστέλλας Νικ. 0-1
 3. Καρανικόλας – Γκουντούρας 0,5-0,5
 4. Κουκουβίνος Βικτ. – α.α 1-0
 5. Σκοτεινιώτη Ευαγγ. – Μαντζαφλάρα 1-0
 6. Καβούρα Π. – α.α. 1-0
 7. Χατζίρη Αικ. – α.α. 1-0
 8. Αγραφιώτης Μαρ. – Αξιώτης Ιακ. 1-0
 9. Παπαιωάννου Π. – α.α. 1-0
 10. Βαγγέλα Εβ. – Δριστέλλας Νεοκλ. 0-1

Τα λευκά ανήκουν στις μονές σκακιέρες και τα μαύρα στις ζυγές.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ι. Σκοτεινιώτης με βοηθό το Γ. Καβούρη.

Στην συνάντηση που ενδιέφερε άμεσα το σύλλογο μας το αποτέλεσμα ήρθε ισόπαλο:  ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΣΚΑ.ΚΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 5-5.

5ος γυρος:

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΜΕ 8,5 – 1,5

Με άνετη νίκη εκτός έδρας ολοκλήρωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου τις υποχρεώσεις της για το Περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Η ομάδας μας επιβλήθηκε του Γ.Σ. Φαρσάλων με 8,5 – 1,5 και τερμάτισε δεύτερη με ένα βαθμό λιγότερο από το Σ.Σ. Λάρισας που κατέκτησε το πρωτάθλημα αφού νίκησε και αυτός στην τελευταία αναμέτρηση με 8-1,5 το Σ.Ο. Φαλάνης.

Από την ομάδα μας νίκες πέτυχαν οι: Χατζηπολίτης Γ., Κορώνας Β., Κουκουβίνος Β., Σκοτεινιώτη – Σταφυλά Ευαγγελία, Καβούρα Παρασκευή, Χατζίρη Αικατερίνη, Αγραφιώτης Μάριος και Αγραφιώτης Ίωνας. Ισόπαλος ήρθε ο νεαρός Βικτ. Κουκουβίνος στην 4η σκακιέρα και ο Πάρις Παπαιωάννου έχασε την παρτίδα.

Αγωνιστική δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου από άλλες χρονιές