2017

Π.Ο.Α. 2017 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2017 ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ!!!

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο του Περιφερειακού ομαδικού πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2017, η Σκακιστική Ενωση Βόλου αγωνίσθηκε στη Λάρισα με το Σ.Ο. Φαλάνης και επικράτησε άνετα με σκορ 1,5 – 8,5.

Η ομάδα του Βόλου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα αήττητη με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έτσι ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2017 γεγονός που την οδηγεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας για το 2017 όπου θα συμμετάσχουν 34 ομάδες και θα διεξαχθεί από 3 έως και 8 Ιουλίου, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) πέτυχε κάτι ανάλογο και το 2015 ενώ το 2016 δε συμμετείχε. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι ομάδες της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και του Φοίνικα ενώ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δραστηριοποιούνται 12 σκακιστικές ομάδες οι οποίες για διάφορους λόγους δεν ήταν έτοιμες για το πρωτάθλημα που απαιτεί σύνθεση 10 σκακιστών για τη συμμετοχή τους.

Η ομάδα στην τελευταία αναμέτρηση αγωνίσθηκε με δυο νέες αλλαγές στη σύνθεση της, που επέφερε ο υπεύθυνος της ομάδας Ι. Πατρίκος και έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους σκακιστές της ομάδας να αγωνισθούν και να δοκιμασθούν σε συνθήκες επισήμων αγώνων και να αποκομίσουν εμπειρίες.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα :

Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 1,5 – 8,5

 1. Γκουντουράς – Τζαμτζής Κ. 0-1
 2. Δριστέλλας Νικ. – Χατζηπολίτης Γ. 0-1
 3. Γκουρνέλης – Κορώνας Β. 0-1
 4. Καραμούστος – Καρανικόλας Θ. 0-1
 5. Μαντζαφλάρα – Καβούρα Παρ. 1-0
 6. Μητράλη Θ. – Χατζίρη Αικ. 0-1
 7. Πετρούλια – Βαγγέλα Εβ. 0-1
 8. Δριστέλλας Ν. – Παπαιωάννου Π. 0,5 – 0,5
 9. Μητραλής Χρ. – Τζαμτζής Σαβ. 0-1
 10. Μητραλής Ε. – Βαγγέλας Θ. 0-1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:

 1. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ                        6β – 21,5 π.
 2. ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ          4β – 22 π.
 3. Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ                  2β – 7,5 π.
 4. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ           0β – 8 π.

Για τις ανάγκες των τριών γύρων αγωνίσθηκαν 15 σκακιστές που πέτυχαν 20 νίκες και 3 ισοπαλίες και υπέστησαν 7 ήττες. Ατομικά η επίδοση κάθε σκακιστή μας έχει ως εξής με αναφορά στους βαθμούς ανά σύνολο αγώνων και κατ΄ αλφαβητική σειρά.

Αγγελής Μ. 1/1
Βαγγέλα  Εβ. 2/3 (2-0-1)
Βαγγέλας Θ. 1/1
Καβούρα Παρ. 1/3 (1-0-2)
Καλλίας Σπ. 0/1
Καρανικόλας Θ. 1/1
Κορώνας Β. 2/2
Λαγάρας Στ. 1/2  (1-0-1)
Παπαδούλης Γ. 1/1
Παπαιωάννου Π. 2/3 (1-2-0)
Σκοτεινιώτη Μ. 0/1
Τζαμτζής Κ. 2,5/3  (2-1-0)
Τζαμτζής Σαβ. 2/3  (2-0-1)
Χατζηπολίτης Γ. 3/3
Χατζίρη Αικ. 2/2

2ος γύρος.

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕ 7,5 – 2

Άνετη ήταν η επικράτηση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) επί του συμπολίτη Φοίνικα στο δεύτερο γύρο του Περιφερειακού ομαδικού πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2017 με σκορ 7,5 – 2. Οι παρτίδες διεξήχθησαν στην αίθουσα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) του Αθλητικού Κέντρου «Β. Παρασκευόπουλος» (Γλάδστωνος – Ρ. Φεραίου).

Η αντίπαλος ομάδα προσήλθε με έλλειψη σε μια σκακιέρα και έτσι ξεκίνησε τον αγώνα με μειονέκτημα (μείον μισός βαθμός) έναντι της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) που από νωρίς ξέφυγε στο σκορ, χάρη αρχικά των αποτελεσμάτων στις νεαρές σκακιέρες και στη συνέχεια στη 2η και 4η που δε συνάντησαν καμία δυσκολία. Έτσι οι δυο τελευταίες παρτίδες στην 1η και 3η σκακιέρα παρουσίαζαν ενδιαφέρον μόνο σε ατομικό επίπεδο αφού ο αγώνας είχε ήδη κριθεί με το συντριπτικό για εκείνη τη στιγμή 7 – 0,5 υπέρ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.). Συνολικά η ομάδα με μερικές αλλαγές στη σύνθεση της, που επέφερε ο υπεύθυνος της ομάδας Ι. Πατρίκος, παρουσιάσθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική. Χαρακτηριστικό της συνάντησης είναι ότι τέσσερις σκακιστές της αντιπάλου ομάδας προέρχονται από τις τάξεις της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) και αγωνίζονται εκεί, είτε με ελευθέρας είτε με υποσχετική ενός έτους.

Μετά τη δεύτερη νίκη της, η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) βρίσκεται στην πρώτη θέση του Περιφερειακού πρωταθλήματος που οδηγεί στην Α΄ Εθνική κατηγορία και μένει ο αγώνας του 3ου γύρου όπου θα αντιμετωπίσει στη Λάρισα το Σ.Ο Φαλάνης.

Στη βαθμολογία όπου προηγείται η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) με 4 βαθμούς, ακολουθούν η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και ο Σ.Ο Φαλάνης με 2 βαθμούς για κάθε ομάδα (στον μεταξύ τους αγώνα τα Τρίκαλα επιβλήθηκαν με 9 – 1) και στην τελευταία θέση ο Φοίνικας χωρίς βαθμό.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

 1. Τζαμτζής Κ. – Οικονομιίδης Σ. 0,5 – 0,5
 2. Χατζηπολιτης Γ. – Καλούτσας Αρτ. 1 – 0
 3. Λαγάρας Στ. – Γαϊτανάς Κ.  0 – 1
 4. Κορώνας Β. – Ραφτόπουλος Στ.  1 -0
 5. Καβούρα Π. – Πανάγου Αικ.  1 – 0
 6. Χατζίρη Αικ. – (δε δηλώθηκε αντίπαλος) 1 – 0 α.α.
 7. Βαγγέλα Β. – Οικονομίδη Μ. 0 – 1
 8. Παπαδούλης Γ. – Αγραφιώτης Μ. 1 – 0
 9. Παπαιωάννου Π. – Αγραφιώτης Στ. 1 – 0
 10. Τζαμτζής Σ. – Δημητριάδης Ε. 1 – 0

Τις παρτίδες διαιτήτευσαν οι, Σκοτεινιώτης Ι. και Καβούρης Γ.

1ος γύρος.

ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων – Σ.Ε. Βόλου 4,5 – 5,5

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) κατέκτησε την πρώτη της νίκη στον Περιφερειακό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας (Προκριματικός όμιλος Α΄ Εθνικής 2017) με σκορ 5,5 – 4,5 β.

Η πλήρης αποτελεσματικότητα στις τέσσερις πρώτες σκακιέρες (γενικές) ήταν αρκετή για να δώσει μια δύσκολη νίκη στην ομάδα μας απέναντι στη ΣΚΑ.ΚΙ., στη συνάντηση που έγινε στα Τρίκαλα. Στις υπόλοιπες έξι σκακιέρες είχαμε μικτά αποτελέσματα όπου οι νεαρές σκακίστριες και οι νεαροί σκακιστές μας πέτυχαν συνολικά μια νίκη και μια ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αγγελής Μιχ. – Τσεκούρας Β. 1 – 0
Τζαμτζής Κ. – Κρομμύδας Β. 1 – 0
Χατζηπολίτης Γ. – Μπομπότης Μιχ. 1 – 0
Λαγάρας Στ. – Τσιάρας Φ. 1 – 0
Σκοτεινιώτη Μάρω – Θεοδοσίου Σωτηρία 0 – 1
Καβούρα Παρασκευή – Τοζάρου Ιφιγένεια 0 – 1
Βαγγέλα Εβίνα – Μπουρλιού Αγγελική 1 – 0
Καλλίας Σπ. – Κουτσιούμπας Χαρ. 0 – 1
Παπαιωάννου Παρ. – Γκιόκας Χαρ. 0,5 – 0,5
Τζαμτζής Σ. – Λαζαρίκος Μιχ. 0 – 1

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Ι. Πατρίκος και την αποστολή συνόδευσαν γονείς των σκακιστών και ο γραμματέας του συλλόγου Ι. Σκοτεινιώτης.

Η διοίκηση της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων φρόντισε οι αγώνες να φιλοξενηθούν σε ζεστό και άνετο χώρο.

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016-2017 Η ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακόμη μια σημαντική επιτυχία ήρθε να προστεθεί για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) την Κυριακη 19 Φεβρουάριου 2017. Η ομάδας μας στον τελικο του κυπέλλου Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. που διεξήχθη στη Λάρισα κατανίκησε την ισχυρότατη ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 4-0 και κατέκτησε το κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας. Η συνάντηση έγινε στο φιλόξενο εντευκτήριο του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας όπου και απονεμήθηκε στην ομάδα μας το κύπελλο της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Στην αναμέτρηση του τελικού αγωνίστηκαν κατά σειρά σκακιέρας οι:

Γίτσης Χρήστος (1925) – Τζίντζιος Γιώργος (2125) 1 – 0
Λαγάρας Στέλιος (1698) – Κόγιας Κώστας (2205)  1 – 0
Κορώνας Βασίλης (1537) – Τέγος Βασίλης (1582) 1 – 0
Χατζηπολίτης Γιώργος (1709) – Σκόδρας Στέργιος (1800)  1 – 0

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) εκφράζει τα συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας για τη νέα επιτυχία τους που προστέθηκε στην πρόσφατη άνοδο τους στην Α΄ Εθνική κατηγορία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2017 (Π.Ο.Α. της Ε.Σ.Ο.).

Για την Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.)στον πρώτο και δεύτερο γύρο αγωνίστηκαν επίσης οι : Καλατζαντωνάκης, Καλλίας και Καρανικόλας.

«ΕΑΡΙΝΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017» της Σ.Ε. Βόλου

Με εξαιρετική συμμετοχή μαθητών από νήπια έως και Γ΄ Γυμνασίου, συνοδεία των γονέων τους διεξήχθη το «Εαρινό σκακιστικό τουρνουά 2016» που διοργάνωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο φιλόξενο χώρο του 2ου Δ.Σ. Βόλου. Η όμορφη ημέρα που επικράτησε βοήθησε και τους συνοδούς γονείς να ευχαριστηθούν την παραμονή τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Συμμετείχαν συνολικά 79 μαθητές και μαθήτριες που συγκρότησαν τελικά πέντε ομίλους. Δυο ομίλους για μαθητές που διέθεταν δελτίο σκακιστή, δυο ομίλους χωρίς δελτίο σκακιστή και έναν όμιλο μαθητριών με ή χωρίς δελτίο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν προερχόταν από σχολεία της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας (Βόλου, Ιωλκού και Αγριάς), από τον Αλμυρό και το Ριζόμυλο και τη γειτονική μας Λάρισα. Η συνάντηση μαθητών-σκακιστών από διαφορετικές περιοχές οδήγησε σε καλές παρτίδες, οι τελικές βαθμολογίες έφεραν πολλές ισοβαθμίες και τα μετάλλια μοιράσθηκαν σε πολλές περιοχές.

Οργανωτικά, τη διεύθυνση των αγώνων ανέλαβαν ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) Καβούρης Γεώργιος και η δ/ντρια του 2ου Δ.Σ. Βόλου Μουζαλά Δέσποινα. Επικεφαλής της γραμ-ματείας ανέλαβε ο έφορος αγώνων και δάσκαλος σκακιού της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) Γίτσης Χρήστος με βοηθό το μέλος της διοίκησης Παπαδούλη Κώστα. Επικεφαλής διαιτησίας ανέλαβε ο γραμματέας του συλλόγου Σκοτεινιώτης Γιάννης και διαιτητές ορίσθηκαν, η αντιπρόεδρος Κορώνα Βούλα, ο έφορος υλικού Πατρίκος Ιωάννης, ο ταμίας και δάσκαλος σκακιού της Σ.Ε. Βόλου Λαγάρας Στέλιος, ο δάσκαλος σκακιού της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) Κορώνας Βασίλειος, το μέλος του ΑΟ Αγριάς Νικόπουλος Ιωάννης και τα μέλη της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) Τζαμτζής Κώστας και Σκοτεινιώτη – Σταφυλά Μάρω. Το τουρνουά παρακολούθησαν και άλλα μέλη της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) καθώς και ο υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος του ΑΟ Αγριάς Σουλικιάς Αντώνιος.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με Ελβετικό σύστημα έξι γύρων και βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτες θέσεις κάθε ομίλου με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Οι τελικές βαθμολογίες με τις αντίστοιχες βραβεύσεις κατά όμιλο έχουν ως εξής:

Όμιλος μαθητριών:

 1. Βαγγέλα Εβίνα 6 β. (χρυσό) 8ου ΔΣ Βόλου, 2. Πλακιά Ναταλία 5 β. (αργυρό) 4ου ΔΣ Λάρισας, 3. Κρικέλα Μαιρούλα 4 β. (χάλκινο) 4ου ΔΣ Αλμυρού και ακολουθούν οι παρακάτω: Σταθάκη Αικατερίνη, Καραϊσκου Ρίτα, Καργαδούρου Βάλια, Κοντζέ Μαγδαληνή, Πέτση Αναστασία, Θωμαϊδου Ιόλη, Γεωργούση Φαίδρα, Βέλιου Βαρβάρα, Καραϊσκου Εύα.

Α Όμιλος με δελτία.

 1. Τζαμτζής Σ. 5,5 β. (χρυσό) 12ου ΔΣ Βόλου, 2. Κρίκης Γ. 4 β. (αργυρό) 5ου ΔΣ Αλμυρού, 3. Πατρίκος Δ. 4 β. (χάλκινο) ΔΣ Βόλου, και ακολουθούν οι παρακάτω: Ψωμάς Απ., Βαγγέλας Θεοφ., Δημητριάδης Ε., Μπάρτζος, Κοτίδης Ελ., Ψωμάς Δ., Ρουμελιώτης Ε., Τζαμτζής Β. και Μάμαλης Δ.

Β όμιλος με δελτία:

 1. Κουκουβίνος Βικτ. 5 β. (χρυσό) 3ου Γυμν. Ν.Ι., 2. Σολδάτος Ι. 5 β. (αργυρό) 8ου ΔΣ Αγριάς, 3. Κρανάς Μ. 4 β. (χάλκινο) 1ου Γυμν. Αλμυρού και ακολουθούν οι: Καλαμπούκας Κ., Ιωάννου Ελ., Μπαριτάκης Δ., Τσαρούχας Π., Τίγκας Δ., Ρόκος Β. και Ακριβός Χρ.

Α όμιλος χωρίς δελτίο:

 1. Χαρίλας Ν. 5 β. (χρυσό) 14ου ΔΣ Βόλου, 2. Γκαβαρδίνας Αντ. 5 β. (αργυρό) 26ου ΔΣ Βόλου, 3. Καρκαλέτσης Σπ. 4,5 β. (χάλκινο) ΔΣ Βόλου και ακολουθούν οι: Αλεξόπουλος Φιλ., Μπιντάκας Ερ., Ραχμανίδης Αγγ., Γεωργούσης Π., Κοσμίδης Ν., Μπάστης Αγγ., Πανταζής Αρ., Συγγελούδης Ο., Τσούνης Ταξ., Ντάντος Π., Μπίκος Θ., Ψυχογιός Απ., Λάκης Κ., Συγγελούδης Ερ., Νικολόπουλος Χρ., Ρακιτζής Ι., Μόλιος Δ., Τσιμουλιάς Δ.

Β όμιλος χωρίς δελτίο:

 1. Κότση Αρ. 6 β. (χρυσό) 12ου ΔΣ Βόλου, 2. Γούσης Α. 4,5 β. (αργυρό) 2ου ΔΣ Βόλου, 3. Αράπης Κ. 4,5 β. (χάλκινο) 23ου ΔΣ Λάρισας και ακολουθούν οι: Πέτρου Ι., Γούδας Εμμ., Γκίκας Ι., Ρουμελιώτης Γρ., Γκαβαρδίνας Χρ., Χαρίλας Ηλ., Βαδέτσης Θ., Σταματάς Ο., Σαράτσης Ηλ., Σαπουνάς Ι., Ράπτης Σ., Δεληστάθης Ι., Αράπης Δ., Ράπτης Κ., Γεωργαντζόπουλος Αθ., Παπαρίζος Αν., Παλαιογιάννης Γ., Θωμαϊδης Ι., Γκίκας Θ., Χασιωτης Αγγ., Γεωργαντζόπουλος Ερ.

Η διοίκηση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ευχαρίστησε γονείς και μαθητές που παραβρέθηκαν στο Εαρινό Σκακιστικό Τουρνουά 2017 καθώς και τη διεύθυνση του 2ου Δ.Σ. Βόλου για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017 με διεθνή και εθνική αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, το 1ο ανοιχτό τουρνουά εθνικής και διεθνούς αξιολόγησης με τις παρτιδες του 6ου γύρου.

Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Β. Κορώνας. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ι. Νικόπουλος, τρίτος ο Δ. Πετρούλιας και τέταρτος ο Χρ. Παπαιωάννου. Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν οι, Γ. Χατζηπολίτης, Κ. Καρατουλιώτης, Χρ, Φώτου, Αλ. Καλατζαντωνάκης, Θ. Καρανικόλας, Χρ. Δημόπουλος και Ηρ. Χαρανάς.

Τη διαιτησία έφεραν σε πέρας οι διεθνείς, Ι. Σκοτεινιώτης, Γ. Καβούρης, Ι. Πατρίκος και Στ. Λαγάρας.

Δειτε όλα τα αποτελέσματα στο: chess-results.com/tnr271007.aspx?lan=19&art=2&rd=2&wi=821

ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017 ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 το το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου, το Ανοιχτό νεανικό τουρνουά 2017 που διοργάνωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) και στο οποίο συμμετείχαν 14 νεαροί σκακιστές. Το τουρνουά που έχει εθνική και διεθνή αξιολόγηση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου, διεξήχθησαν συνολικά 31 παρτιδες και ολοκληρώθηκε σε 6 γύρους. Τα αποτελέσματα ανά γυρο έχουν ως εξής, η δε τελικη βαθμολογία αναγράφεται στο τέλος του κειμένου.

1ος γύρος

Koci Ar. – Παπαγεωργίου Β. 1-0

Πατρίκος Δ. – Βαγγέλα Εβίνα 1-0
Βαγγέλας Θ. – Τζαμτζής Β. 1-0
Τζαμτζής Σ. – Λυχναρόπουλος Ν. 0-1
Μπάρτζος Αγγ. – Φαράντος Β. 1-0

2ος γύρος

Μπάρτζος Αγγ. – Koci Ar.  0-1
Πατρίκος Δ. – Βαγγέλας Θ. 0,5-0,5
Βαγγέλα Εβίνα – Κουκουβίνος Βικτ. 0-1
Παπαγεωργίου Β. – Τζαμτζής Σ. 1-0
Τζαμτζής Β. – Φαράντος Β. 0-1

Γύρος 3ος

Koci Ar.- Βαγγέλας Θ. 0,5-0,5
Κουκουβίνος Βικτ. – Πατρίκος Δ. 1-0
Γκαβαρδίνας Α. – Μπάρτζος Αγγ. 0-1
Γκαβαρδίνας ΧΚ. – Παπαγεωργίου Β. 0-1
Τζαμτζής Β. – Βαγγέλα Εβινα 0-1

Γύρος 4ος

Κουκουβίνος Βικτ. – Koci Ar. 1-0
Βαγγέλας Θ. – Μπάρτζος Αγγ.  1-0
Παπαγεωργίου Β.  – Πατρίκος Δ. 0-1
Βαγγέλα Εβίνα – Γκαβαρδίνας Α.  1-0
Γκαβαρδίνας ΧΚ. – Τζαμτζής Β. 0-1

Γύρος 5ος

Βαγγέλας Θ. – Κουκουβίνος Β. 0-1
Πατρικος Δ. – Koci Ar. 0-1
Μπάρτζος Αγγ. – Παπαγεωργίου Β. 0-1
Καρκαλέτσης Σπ. – Βαγγέλα Εβίνα 0-1
Φαράντος Β. – Γκαβαρδινας ΧΚ. 1-0
Γκαβαρδινας Α. – Τζαμτζής Β. 1-0

Γύρος 6ος

Παπαγεωργίου Β. – Κουκουβίνος Β. 0-1
Koci Ar. – Βαγγέλα Εβίνα  1-0
Φαράντος Β. – Βαγγέλας Θ. 0-1
Πατρικος Δ. – Γκαβαρδινας Αντ. 0-1
Γκαβαρδινας ΧΚ. – Καρκαλέτσης Σπ. 1-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κουκουβίνος Βικτ. 5,5 β.  (Χρυσό)
Koci Ar. 4,5 β. (Αργυρό)
Βαγγέλας Θ.  4 β.  (Χάλκινο)
Μπάρτζος Αγγ. 3β.
Βαγγέλα Εβίνα 3β. (Χρυσό)

 

Παπαγεωργίου Β. 3β.
Γκαβαρδίνας Α.  3β.
Πατρίκος Δ. 2,5 β.
Φαράντος Β. 2,5 β.
Λυχναρόπουλος Ν. 2 β.

 

Γκαβαρδίνας ΧΚ. 2 β.
Καρκαλέτσης Σπ. 1,5 β.
Τζαμτζής Β.  1 β.
Τζαμτζής Σ.  0,5 β.

Στο τέλος των αγώνων έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και των πιστοποιητικών συμμετοχής σε όλους τους σκακιστές από τα μέλη του Δ.Σ. της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) παρουσία και των γονέων των μικρών σκακιστών.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Γίτσης Χρ. Επικεφαλής της διαιτησίας ο Καβουρης Γ. και διαιτητές ο Πατρικος Ι. και ο Σκοτεινιωτης Ι. Υπεύθυνος κληρώσεων ήταν ο Λαγάρας Στ.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ε.Σ.Ο.) Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το νταμπλ πέτυχε για φέτος η Σκακιστική Ένωση Βόλου αφού αναδείχθηκε και Κυπελλούχος Θεσσαλίας (Ε.Σ.Ο.) 2017 στο Final-4 της διοργανωσης. Η τελικη φαση φιλοξενηθηκε στο Αθλητικο κεντρο «Β. Παρασκευοπουλος» του Δημου Βολου την Κυριακη 21 Μαΐου 2017, διοργανώθηκε από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) με την ΤΕΣΣΘ και έλαβαν μέρος οι ομάδες Γ.Σ. Φαρσάλων, ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων, Σ.Ο Φαλάνης και Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.). Ξεκίνησε στις 11 το πρωί με τις συναντήσεις της ημιτελικής φάσης και στις 4 το απόγευμα Ξεκίνησε η τελικη φαση. Πριν την έναρξη των τελικών έγιναν οι απονομές, του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΟΑ 2017, Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) καθώς και οι απονομές των μεταλλίων στους αθλητές των τριών πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος, δηλαδή, Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.), ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και Σ.Ο. Φαλανης. Την απονομή του κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της ΤΕΣΣ Θεσσαλίας Χρ. Τοζαρος και το παρέλαβε ο ενεργός και εκ των παλαιοτέρων σκακιστών του συλλόγου Γιώργος Χατζηπολίτης. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Ι. Πατρίκος ο οποίος έχει αναλάβει να κατευθύνει την ομάδα και κατά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικης που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Οι συναντήσεις και των δυο φάσεων είχαν η κάθε μια το δικό τους ενδιαφερον και από πλευρας χρονου ξεχωρισαν οι παρτιδες, του Λούκα Δ. – Λαγάρα Στ. στην ημιτελικής φαση και του Αγγελή Μ. – Βαλογιάννη Αθ. στον τελικο. Η ομάδα του Βολου κερδισε και τους δυο αντιπαλους χωρις να χασει ουτε μισο βαθμο ολοκληρωνοντας τη διοργανωση χωρις καμια απωλεια.

Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) προκριθηκε στη φαση των 16 του κυπέλλου Ελλαδος και θα υποδεχθει την επομενη Κυριακη 28 Μαΐου την Ευβοϊκή Ε.Σ.

Με την ολοκληρωση των παρτιδων έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στην ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) από τον πρόεδρο της ΤΕΣΣΘ και των μεταλλίων στις ομάδες της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και Γ.Σ. Φαρσάλων. Επικεφαλής διαιτησίας ήταν ο Χρ. Τοζαρος και διαιτητές οι, Γ. Καβούρης, Χρ. Δημόπουλος, Ι. Πατρικος και Ι. Σκοτεινιώτης.

Η όλη διοργανωση κύλησε σε φιλικό και αθλητικό πλαίσιο.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Γ.Σ. Φαρσάλων – Σ.Ε. Βόλου 0-4

 1. (Λ) Λούκας Δ. – Λαγάρας Στ. 0-1
 2. (Μ) Κωστής Α. – Χατζηπολίτης Γ. 0-1
 3. (Λ) Κουρδουκλάς Απ. – Καλλίας Σπ. 0-1
 4. (Μ) Δερέκα Κων/να – Παπαδούλης Γ. 0-1

ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων –Σ.Ο. Φαλανης  3-1

 1. (Λ) Τσεκούρας Β. – Νυχτερίδας Αστ. 0-1
 2. (Μ) Κρομμύδας Β. – Γκουντούρας Μ. 1-0
 3. (Λ) Μπομπότης Μ. – Δριστέλλας Ν. 1-0
 4. (Μ) Βαλογιάννης Αθ. – Καραμούστος Χρ. 1-0

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Σ.Ε. Βόλου – ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων  4-0

 1. (Λ) Αγγελής Μ. – Βαλογιάννης Αθ. 1-0
 2. (Μ) Τζαμτζής Κ. – Κρομμύδας Β. 1-0
 3. (Λ) Λαγάρας Στ. – Τσεκούρας Β. 1-0
 4. (Μ) Κορώνας Β. – Μπομπότης Μ. 1-0

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Σ.Ο. Φαλάνης – Γ.Σ. Φαρσάλων  0,5-3,5

 1. (Λ) Νυχτερίδας Αστ. – Λούκας Δ. 0-1
 2. (Μ) Γκουντούρας Μιλ. – Κωστής Απ. 0,5-0,5
 3. (Λ) Δριστέλλας Ν. – Κουρδουκλάς Απ. 0-1
 4. (Μ) Καραμούστος Χρ. – Δερέκα Κων/να 0-1

Η Σ.Ε. Βόλου για τις ανάγκες των τριών συναντήσεων του Κυπέλλου Θεσσαλίας χρησιμοποίησε τους παρακάτω οκτώ σκακιστές που αναφέρονται κατά σειρά βαθμών και συμμετοχών.

Λαγάρας Στ.              3β/3
Χατζηπολίτης Γ.        2β/2
Καλλίας Σπ.               2β/2
Αγγελής Μ.                1β/1
Τζαμτζής Κ.               1β/1
Κορώνας Β.                1β/1
Παπαδούλης Γ.           1β/1
Ζγουλέτας Ι.               1β/1

35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Σ.Ο. ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ (ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16) Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ - ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ. 2 - 2

Ισοπαλία χωρις πρόκριση για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) στον αγώνα της με την Ευβοϊκή Ε.Σ. για τη φάση των 16 του 35ου Πανελληνίου κυπέλλου. Η συνάντηση φιλοξενηθηκε στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) στο Αθλητικό Κεντρο «Β. Παρασκευόπουλος» το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2017.

Η ομάδα μας αν και προηγήθηκε, η απρόσμενη ήττα στην 1η σκακιέρα έδωσε τελικά  την πρόκριση στους 8, στην ομάδα της Χαλκίδας βάσει των κριτηρίων που ισχύουν στο ισόπαλο αποτέλεσμα.

Έτσι η ομάδα έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

 1. (Λ) Αγγελής Μ. – Νικολαίδης Κ. 0-1
 2. (Μ) Τζαμτζής Κ. – Ανέστης Ι. 1-0
 3. (Λ) Λαγάρας Στ. – Λουκόπουλος Π. 1-0
 4. (Μ) Κορώνας Β. – Μπερμπάτης Α. 0-1

45ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ!! Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 45ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) υπήρξε μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά συμμετείχε στην ιστορία της στην τελική φάση παρόλο που είχε αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής της και τα έτη 2015 και 2010 ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος αντίστοιχα. Τελικός νικητής αναδείχθηκε η ομάδα του ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ και ακολούθησαν, ΕΟΑΟ ”ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ” ΝΙΚΑΙΑΣ και ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) εμφανίσθηκε αξιόμαχη στο 45ο  πρωτάθλημα της Α Εθνικής παρά τη διαφορά δυναμικότητας με τις αντίπαλες ομάδες που αντιμετώπισε και αξίζει έπαινος στους σκακιστές της γι αυτήν τους την προσπάθεια στο εξαήμερο των απαιτητικών αγώνων.

Στην πρώτη της παρουσία στο σκακιστικό πρωτάθλημα μπορεί ως ομάδα να μην είχε ουσιαστικό κέρδος βαθμών είχε όμως σε ατομικό επίπεδο, όπου οι δώδεκα σκακιστές και σκακίστριες που αγωνίσθηκαν, αποκόμισαν τεράστια εμπειρία αφού αντιμετώπισαν αντιπάλους υψηλότατου επιπέδου που έφθανε έως GM στην κορυφαία διοργάνωση του ομαδικού σκακιού στη χώρα μας. Αυτή και μόνο η επαφή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί για τον καθένα αφού σε Πανθεσσαλικό επίπεδο τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται και από πλευράς συχνότητας αγώνων αλλά και απαιτήσεων.

Ειδικά για τους νεαρούς σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) που αποτελούσαν την πλειοψηφία της σύνθεσης της (δέκα από τους δώδεκα) η εμπειρία που απέκτησαν για το μέλλον, θα τους είναι σημαντική πάνω στη σκακιέρα.

Την καλύτερη παρουσία από πλευράς αποτελεσμάτων την είχαν, ο Στ. Λαγάρας που συγκέντρωσε 2,5 βαθμούς στις 7 παρτίδες, ο Β. Κορώνας, ο μικρός Σ. Τζαμτζής και η νεαρή Κατ. Χατζίρη που συγκεντρώσαν από 2 βαθμούς στις 7 παρτίδες, και ο Β. Παπαδούλης που συγκέντρωσε 1,5 βαθμό στις 3 παρτίδες. Ακολουθούν ο Βικτ. Κουκουβίνος με 1β/4, ο Ι. Ζγουλέτας με 1β./7, ο Ι. Πατρίκος, ο Κ. Τζαμτζής και η Παρ. Καβούρα με 0,5 βαθμό και η Εβ. Βαγγέλα με τον Π. Παπαιωάννου χωρίς βαθμούς.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) με αυτή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα δηλώνει παρούσα στις υψηλές διοργανώσεις αφού τα δυο τελευταία χρόνια έφθασε δυο φορές στους 16 του σκακιστικού κυπέλλου Ελλάδος η δε, νεανική της ομάδα συμμετείχε στο 9ο νεανικό πρωτάθλημα αντίστοιχο της Α Εθνικής για τους νέους.

1ος γύρος: Δευτέρα 3 Ιουλίου 16:30

ΣΕ ΒΟΛΟΥ – ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ‘89    1,5 – 8,5

Στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.) αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ο. «ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ’89». Η αντίπαλος από πλευράς δυναμικότητας κατατάσσεται στην 14η θέση με μέσο όρο ελο 2017. Η δυναμικότητα της βολιώτικης ομάδας ευρίσκεται στην 31η θέση με μέσο όρο ελο 1640. Θετικά ξεκίνησαν ο Κορώνας (νίκη) και ο νεαρός Κουκουβίνος (ισοπαλία).

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΠΑΤΡΙΚΟΣ Ι. – ΙΜ BALDAUF MARCO       0-1
ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ. – IM SEYB ALEXANDER   0-1
ΚΟΡΩΝΑΣ Β – ΜΑΒΡΙΚΑΚΗΣ Γ.                 1-0
ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ. – ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Κ.              0-1
ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ. – ΚΟΥΤΑ ΑΝΤ.                   0-1
ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ. – ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΟΦ.               0-1
ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ – ΚΟΥΤΑ ΒΑΣ.                 0-1
ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι. – ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν.          0-1
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΒΙΚΤ. – ΓΚΟΥΤΗΣ ΠΑΝ.  0,5-0,5
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ. – ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝ.   0-1

2ος Γύρος: Τρίτη 4 Ιουλίου 9:30 το πρωί:

Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ  10 – 0

Συντριπτική η ήττα της ομάδας μας στην πρωινή συνάντηση από την ομάδα της Καλαμάτας που διαθέτει τρεις Γκραν Μετρ στη σύνθεσή της. Η αγωνιστικότητα των παικτών μας ήταν εξαιρετική χωρίς όμως θετική κατάληξη.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

GM ISTRATESCU – ΠΑΤΡΙΚΟΣ Ι.      1-0
GM SZABO G. – ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ.           1-0
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Τ. – ΚΟΡΩΝΑΣ Β            1-0
ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ – ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ.           1-0
WGM ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ.   1-0
ΦΡΑΓΚΟΥ Μ. – ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ.            1-0
ΛΟΥΚΑ Μ . – ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ            1-0
ΜΠΕΛΙΩΤΗΣ Γ. – ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι.         1-0
ΛΙΑΚΟΣ Γ. – ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΒΙΚΤ.    1-0
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ.  1-0

3ος γύρος: Τρίτη 4 Ιουλίου 17:30
Σ.Ο. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 8 -2

Μια νίκη και δυο ισοπαλίες (νίκη Λαγάρα και ισοπαλίες των, Πατρίκου και Τζαμτζή) στις τρεις πρώτες σκακιέρες διαμόρφωσαν το σκορ της ήττας. Από την 5η σκακιέρα και μετά αν και οι νεαροί μας σκακιστές αγωνίζονται για θετικό αποτέλεσμα οι συγκυρίες τους φέρνουν αντιμέτωπους με έμπειρους αντιπάλους.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗΣ – ΠΑΤΡΙΚΟΣ Ι.               0,5-0,5
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ Ν. – ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ.              0,5 -0,5
ΝΙΚΟΛΕΡΗΣ Σ. – ΚΟΡΩΝΑΣ Β                       1-0
ΒΑΖΕΛΑΚΗΣ Δ. – ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ.                    0-1
ΣΕΡΕΤΑΚΗ Κ. – ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ.                   1-0
ΜΠΑΛΑΣΚΑ Ε. – ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ.                    1-0
ΝΤΑΛΑ Κ. – ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ                        1-0
ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗΣ – ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι.                 1-0
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ  – ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΒΙΚΤ.    1-0
ΘΑΝΑΤΗΣ Τ. – ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ.                   1-0

4ος γύρος: Τετάρτη 5 Ιουλίου 16:30
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ.  2 – 8

Μια νίκη και δυο ισοπαλίες (νίκη Κορώνα και ισοπαλίες των Λαγάρα και Κουκουβίνου) δεν ήταν αρκετές για να αποφύγει την ήττα η ομάδα μας από τη συγκάτοικο στην τελευταία θέση αντίπαλο.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΠΑΤΡΙΚΟΣ Ι. – FM ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ        0-1
ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ. – ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ     0-1
ΚΟΡΩΝΑΣ Β – ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΣ           1-0
ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ. – ΑΝΕΣΤΗΣ Ι.              0,5-0,5
ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ. – WFM JUHASZ         0-1
ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ. – ΜΠΕΛΛΟΥ Ν.            0-1
ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ – ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ   0-1
ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι. – ΜΠΕΡΜΠΑΤΗΣ Α.     0-1
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΒΙΚΤ. – ΤΣΩΤΡΑΣ Ι.  0,5-0,5
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ. – ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ  0-1

5ος γύρος: Πέμπτη 6 Ιουλίου 16:30
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – Σ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  5 – 5

Ο πρώτος (έστω και μισός) βαθμός για την ομάδα της ΣΕ Βολου στο πρωτάθλημα είναι γεγονός!! Σήμερα οι νεαροί σκακιστές ( Χατζίρη – Ζγουλέτας και Τζαμτζής Σ., έδωσαν 3 νίκες και με τις 2 νίκες των ανδρών (Λαγάρας – Παπαδούλης Β. ) ήρθε η ισοπαλία. Μια ισοπαλία πολύ σημαντική για την ομάδα αφού έως τώρα μετρούσε μόνο ήττες. Σήμερα είχε και αλλαγές στη σύνθεση αφού αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά ο Παπαδούλης Β. και ο Παπαιωάννου Π. ενώ δεν αγωνίσθηκαν Πατρικος Ι. και Κουκουβίνος Βικτ.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ. – ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ Π.          0-1
ΚΟΡΩΝΑΣ Β. – ΧΑΡΑΡΗΣ Γ.                  0-1
ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ. – ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ     1-0
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ Β. – ΣΑΛΑΚΑΣ Φ.         1-0
ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ. – ΙΣΠΑΣ Ε.                    0-1
ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ. – ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ    1-0
ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ – ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ Ι.      0-1
ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι. – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ     1-0
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Π. – ΚΟΡΜΑΣ Γ.          0-1
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ. – TANEV SARDEL    1-0

6ος γύρος: Παρασκευή 7 Ιουλίου 16:30

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 8 – 2

Με μια νέα ήττα συνέχισε η ομάδα μας στο πρωτάθλημα για τον 6ο γυρο αυτήν τη φορά απο τη ΣΠ Τριανδρίας. Τα θετικά αποτελέσματα στις σκακιέρες ήταν ο νεαρός Τζαμτζής Σ. που νίκησε, η πρώτη ισοπαλία για την Παρ. Καβούρα και η ισοπαλία για τον Παπαδούλη Β.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΧΑΛΚΙΑΣ Α. – ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ. .                  1-0
ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΟΡΩΝΑΣ Β.                1-0
ΚΙΒΕΛΟΣ Σ. – ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ.                      1-0
ΠΑΛΑΣΚΟΣ Α. – ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ Β.     0,5-0,5

ΒΑΦΙΑΔΟΥ Α. – ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ.            0,5-0,5
ΜΠΑΤΣΗ ΕΛ. – ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ.                 1-0
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ – ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ      1-0
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α – ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι.                1-0
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Ι. – ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Π.    1-0
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ – ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ.       0-1

7ος γύρος : Σάββατο 8 Ιουλίου 9:30
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 9 – 1

Με ήττα στον 7ο γυρο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά από τη ΝΕ Πατρών. Το μόνο θετικό αποτέλεσμα ήρθε από τη νεαρή Κατ. Χατζίρη.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΚΟΚΚΑΛΗΣ Β. – ΤΖΑΜΤΖΗΣ Κ. .                 1-0
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΟΡΩΝΑΣ Β.                     1-0
ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ Γ. – ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤ.                   1-0
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ Β.                1-0
ΤΟΜΑΡΑ Ι. – ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡ.                         1-0
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ  – ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΙΚ.             0-1
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΒΙΝΑ    1-0
ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ Γ. – ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι.                    1-0
ΣΤΕΦΑΝΟΥ Δ. – ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Π.             1-0
ΣΤΕΦΑΝΟΥ Κ.  – ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΣΑΒ.                1-0

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ -ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2017 Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2017 !!

Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος σκακιού παίδων – κορασίδων Θεσσαλίας 2017 με τελική νικήτρια και φέτος τη νεανική ομάδα τηςΣκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.).

Η νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε.Β.), το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου συμμετείχε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα σκακιού Παίδων – Κορασίδων Θεσσαλίας 2017 , το οποίο διοργανώθηκε από την ΤΕΣΣΘ και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην έδρα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας και η νεανική ομάδα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε και φέτος το πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Αυτό της δίνει το δικαίωμα να αγωνισθεί στην τελική φάση  του 10ου  Πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Δεκεμβρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της νεανικής ομάδας στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η Σκακιστική Ένωση Βόλου (Σ.Ε.Β.) συγχαίρει τους νεαρούς της σκακιστές της για την νέα επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πορεία και στη συνέχεια.

Στην προκριματική φάση συμμετείχαν τέσσαρες ομάδες από όλη τη Θεσσαλία και η νεανική ομάδα έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σκακιστική Ενωση Βόλου – ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων 5-1
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Σκακιστική Ενωση Βόλου 2-4
Σκακιστική Ενωση Βόλου – Γ.Σ. Φαρσάλων 4-1

Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Σκακιστική Ενωση Βόλου 6 β.
ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 4 β.
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας 2 β.
Γ.Σ. Φαρσάλων 0 β.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι παρακάτω νεαροί σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου, με σημειωμένες τις ατομικές τους επιδόσεις σε παρένθεση.

Ζγουλέτας Ι. (3β./3 αγ.), Βαγγέλα Εβίνα (3β./3 αγ.), Κότση Αρ. (2β./2 αγ.), Χατζίρη Αικ. (2β./3 αγ.), Κουκουβίνος Β. (1,5β./3 αγ.), Τζαμτζής Σ. (1β./3 αγ.) και Βαγγέλας Θεοφ. (0.5β/1 αγ.)

Συνολικά οι νεαροί σκακιστές πέτυχαν 14 νίκες, έφεραν 3 ισοπαλίες και ηττήθηκαν σε 4 παρτίδες.

Η διοργανώτρια Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας  ευχαριστεί θερμά, τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας για την άριστη φιλοξενία που παρείχε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη της προς τους αγώνες και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε και έκανε την απονομή στην νικήτρια ομάδα.