2020

kypello-thessalias-skaki-1
kypello-thessalias-skaki-7
kypello-thessalias-skaki-5
kypello-thessalias-skaki-1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2020

 

Σκακιστική Ένωση ΒόλουΗ Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχε στο κύπελλο Θεσσαλίας που διοργανώθηκε από την ΤΕΣΣΘ και έφθασε μέχρι τον τελικό του θεσμού. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος οκτώ σκακιστικές ομάδες της Θεσσαλίας και έγιναν τρεις γύροι.

Στον 1ο γύρο αγωνίσθηκε στα Φάρσαλα με τον αξιόμαχο τοπικό Σ.Σ. Φαρσάλων όπου και επικράτησε με 3,5 – 0,5. Συγκεκριμένα νίκησαν, ο Draci R. με τα μαύρα τον Χασιώτη Π., ο Κορώνας Β. με λευκά τον Αθανασόπουλο Ν. και ο Χατζηπολίτης Γ. με τα λευκά τον Κωστή Απ. Ισόπαλη αναδείχθηκε η Στρατήγη Ε. που έπαιξε με τα μαύρα με το Λούκα Δ.

Στον δεύτερο γυρο η Σκακιστική Ένωση επικράτησε της συμπολίτισσας ομάδας Α.Σ. Βόλου με 3 – 1 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην έδρα της αντιπάλου ομάδας και οι σκακιστές μας πέτυχαν τρεις νίκες και υπέστησαν μια ήττα. Συγκεκριμένα νίκησαν ο Β. Κορώνας με λευκά τον Κ. Τζαμτζή, ο Γ. Χατζηπολίτης με λευκά τον Κ. Γαϊτανά και ο R. Draci με μαύρα τον Ι. Ζγουλέτα. Ο Μ. Αγγελής με μαύρα ηττήθηκε από τον Στ. Λαγάρα.

Λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω λινκ: https://chess-results.com/tnr534281.aspx?lan=19&art=1

Στον τελικό του κυπέλλου Θεσσαλίας που φιλοξενήθηκε στη Λάρισα στις 27 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 3-1.

Οι δυο ομάδες συγκρότησαν ισχυρές τετράδες και μετά από πολύωρες παρτίδες οι σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου πέτυχαν μια νίκη και υπέστησαν τρεις ήττες. Νίκησε ο R. Draci τον Ν. Γκονέλα και ηττήθηκαν ο Β. Κορώνας από τον Κ. Κωνσταντέλια, ο Γ. Χατζηπολίτης από τον Στ. Σκόδρα και ο Μ. Αγγελής από τον Κ. Κόγια.

Έτσι η ομάδα της Λάρισας κατέκτησε για μια ακόμη φορά το Κύπελλο Θεσσαλίας και προκρίθηκε στη φάση των 16 του 38ου κυπέλλου Ελλάδος σε αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την ομάδα της ΕΣΣΘΧ, Γαλαξιας Θεσσαλονίκης εκτός έδρας στις 11 Οκτωβρίου.

Στους τρεις αγώνες που έδωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου πέτυχε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και ηττήθηκε σε 4 παρτίδες. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο R. Draci με 3/3 και ακολούθησαν Β. Κορώνας και Γ. Χατζηπολίτης με 2/3, η Ευαγγελία Στρατήγη με 0,5/1 ενώ αρνητική συμμετοχή κατέγραψε ο Μ. Αγγελής με 0/2.

Στους νικητές του θεσμού απονεμήθηκε το κύπελλο από τον αρχηγό της ομάδας του Βόλου Θ. Καρανικόλα σε φιλική ατμόσφαιρα έξω από σύλλογο της Λάρισας.

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στο 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ κατετάγη 44η με σύνολο 4 βαθμών, με μια νίκη δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος αναδείχθηκε η ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ 1.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το Σάββατο 26/12. Το διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) με τη συμμετοχή 49 ομάδων σε 7 γύρους. Οι συνθέσεις ήταν εξαμελής (4 αγόρια Κ16, Κ14, Κ12, Κ10 και 2 κορίτσια Κ16 και Κ12) και οι αγώνες ενταγμένοι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BEACTIVE 2020-21 που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τους παρακάτω σκακιστές κατά σειρά σκακιέρας:
Γκαβαρδίνας Χρήστος Κωνσταντίνος, Βλάχος Θεόφιλος, Φλέρης Χρήστος, Κούντριας Κοσμάς Ιωάννης, Κρικέλα Μαρία, Θεοχαροπούλου Χριστίνα.

Από τη Θεσσαλία συμμετείχαν και οι ομάδες της ΣΚΑΚΙ Τρικάλων και της ΑΣ Βόλου.

Η νεανική ομάδα μας ξεκίνησε μουδιασμένα στους δυο πρώτους γύρους αλλά στη συνέχεια έδειξε καλά στοιχεία και έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι σκακιστές της έπαιξαν σε ανώτερες σκακιέρες της ηλικίας τους και αυτό δυσκόλεψε την προσπάθεια τους άλλα απέκτησαν σημαντική εμπειρία που είναι και το πιο σημαντικό σημείο της συμμετοχής τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους και έχουν πολλά περιθώρια για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Τη συγκρότηση της ομάδας για τις ανάγκες του πρωταθλήματος ανέλαβαν οι προπονητές Β. Κορώνας και Θ. Καρανικόλας.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν δυο γύροι. Η ομάδα μας ηττήθηκε από την ομάδα του ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ με 1-5 κι από την ομάδα του ΣΟ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1 επίσης με 5-1. Τις νίκες και στους δυο αγώνες πέτυχε στην 1η σκακιέρα ο Χρ. Γκαβαρδίνας.

Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθησαν ο 3ος, 4ος και 5ος γύρος. Η νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου κέρδισε τους πρώτους της βαθμούς με μια νίκη και μια ισοπαλία ενώ στο 3ο γύρο έχασε την ευκαιρία για ισοπαλία.
Συγκεκριμένα, στον 3ο γύρο ηττήθηκε από την ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ 2 με 2,5-3,5 όπου ο Χρ. Γκαβαρδίνας συνέχισε τις νίκες στην 1η σκακιέρα, η Χριστίνα Θεοχαροπούλου πέτυχε την 1η νίκη της και ο Κ. Κούντριας αναδείχθηκε ισόπαλος. Στον 4ο γύρο η ομάδα μας πέτυχε την πρώτη της νίκη επί του ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ με 4-2. Νίκες πέτυχαν ο Χρ. Γκαβαρδίνας, την πρώτη τους ο Χρ. Φλέρης και ο Κ. Κούντριας και τη δεύτερη της η Χρ. Θεοχαροπούλου. Στον 5ο γύρο η νεανική μας ομάδα ήρθε ισόπαλη του ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (3-3) με νίκες των Χρ. Γκαβαρδίνα, Κ. Κούντρια και Χριστίνας Θεοχαροπούλου.

Την τελευταία ημέρα η νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου συνέχισε με ισοπαλία στον 6ο γύρο και ολοκλήρωσε με ήττα στον τελευταίο.

Συγκεκριμένα, ήρθε ισόπαλη με την ομάδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ (3-3) ενώ θα μπορούσε με λιγη προσοχή να κερδίσει τη συνάντηση και ηττήθηκε από τον ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ 2 με 2,5-3,5 ενώ είχε την ευκαιρία να αποσπάσει την ισοπαλία.

Στους δυο τελευταίους γύρους ο Χρ. Γκαβαρδίνας δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί και έχασε και τις δυο παρτίδες. Αντίθετα ο Κ. Κούντριας συνέχισε με 2 νίκες, η Χριστίνα Θεοχαροπούλου συνέχισε με δυο ισοπαλίες και ο Χρ. Φλέρης με ισοπαλία και νίκη. Την μοναδική του νίκη πέτυχε και ο Θ. Βλάχος ενώ η Μ. Κρικελά δεν κατάφερε να αλλάξει τα αποτελέσματά της.

Τα αποτελέσματα των αγώνων μπορεί κανείς να τα δει στο παρακάτω λινκ: http://chess-results.com/tnr544317.aspx?lan=1&art=0&rd=1

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε τη 10η Φεβρουάριου 2020, το 3ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2020 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την 3η Ιανουαριου 2020, ήταν 7 γύρων και οι παρτίδες παίχθηκαν στην αίθουσα του συλλόγου στο Αθλ. κέντρο «Β. Παρασκευόπουλος» Γλάδστωνος με Ρ. Φεραίου.

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΣυμμετείχαν 14 σκακιστές εκ των οποίων οι δυο είχαν προσκληθεί και κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο έως και την τελευταία παρτίδα κάτι που αποτυπώθηκε και στις φωτό που έχουμε αναρτήσει.  Παρά την αναμφίβολη ποιότητα του τελικού νικητή Draci Robert που έχει μεταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στο σύλλογο, για τις υπόλοιπες θέσεις έπρεπε να διεξαχθεί και ο τελευταίος γύρος για να αναδείξει τους τελικούς νικητές.

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Έτσι τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Β. Κορώνας με νίκη επί του Γ. Χατζηπολίτη που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία >60 και 5ος στη γενική βαθμολογία. Την τρίτη θέση βάσει των κριτηρίων, απέσπασε ο Ηλ. Στασινός που ισοβάθμησε με τον νεαρό Μαρ. Αγραφιώτη που κατετάγη 4ος. Στην κατηγορία <14 νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Δ. Πετρούλιας με ισόβαθμους τους Κ. Νικολόπουλο και Ζ. Μαρίτση. Η συνέχεια ανήκει στους Π. Κουτσουβέλη και Θ. Μπουγά και τον πίνακα της βαθμολογίας συμπλήρωσαν ο Χρ. Δημόπουλος και οι νεαροί Μ. Πολυμέρου και ο Αγγ. Φωτεινάκης.

Τη διαιτησία των συναντήσεων έφερε σε πέρας ο Γιάννης Σκοτεινιώτης. Με τη συμπλήρωση των τελευταίων παρτίδων, έγιναν οι απονομές των βραβείων, των επάθλων και των αναμνηστικών συμμετοχών από τους Θανάση Κουτίδη, Γιώργο Καβούρη και Γιώργο Χατζηπολίτη.

Όλα τα αποτελέσματα μπορεί να τα δει ο καθένας στο λινκ: chess-results.com/tnr504120.aspx?lan=19

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΔΙΠΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Με επιτυχία και σημαντικότατη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Διπλό αποκριάτικο τουρνουά Ράπιντ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε. Βόλου) την Κυριακή 16 Φεβρουάριου 2020. Το τουρνουά ήταν δυο ομίλων και 6 γύρων.

  • Στον Α όμιλο που είχε διεθνή αξιολόγηση (FIDE) συμμετείχαν 32 σκακιστές από συλλόγους του Βόλου, του Αλμυρού και της Χαλκίδας με πολλούς από αυτούς να διαθέτουν σημαντική εμπειρία σε τουρνουά ράπιντ.
  • Στο Β όμιλο συμμετείχαν 34 αδιαβάθμητοι σκακιστές μικροί και μεγάλοι που είτε, δεν διαθέτουν σκακιστικό δελτίο είτε εκπαιδεύονται στη Σκακιστική Ένωση Βόλου και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο περιβάλλον ενός τουρνουά.
    Συνολικά 66 σκακιστές και σκακίστριες σ΄ ένα πολύ άνετο και ευχάριστο περιβάλλον όπως είναι οι χώροι του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (υποστηρικτή του τουρνουά) με αρκετούς από αυτούς να εμφανίζονται λόγω της ημέρας με αποκριάτικες στολές και με συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων ήρθαν αντιμέτωποι στις ασπρόμαυρες σκακιέρες σε ένα καθαρά πνευματικό άθλημα.

Στον Α όμιλο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κ. Τζαμτζής με 6/6, δεύτερος ο Draci R., με 5/6 και τρίτος ο Καρανικόλας Θ. με 4,5/6. Στους παραπάνω απονεμήθηκαν αντίστοιχα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτος στην κατηγορία (16 – 13) αναδείχθηκε ο Αγραφιώτης Στυλ., πρώτος στην κατηγορία <12 ο Γκαβαρδίνας Αντ. και πρώτο κορίτσι η Κρικέλα Μαρία. Στους νικητές αυτών των ειδικών κατηγοριών απονεμήθηκαν χρυσά μετάλλια.

Στις υπόλοιπες θέσεις κατατάχθηκαν οι παρακάτω σκακιστές:
Αγραφιώτης Μ., Σαρίκας Σ., Χατζηπολίτης Γ., Μιχαλόπουλος Κλ., Στασινός Ηλ., Πατρίκος Δ., Μπουγάς Γ., Φωτεινάκης Αγγ., Γκαβαρδίνας Χρ., Μπουγάς Θ., Αναστασίου Μ., Κρικελάς Κ., Κουτίδης Αθ., Αλεξόπουλος Φιλ., Φλέρης Χρ. Νικολόπουλος Χρ., Κούντριας Κ., Τζαμτζής Βικτ., Κοσμίδης Ι., Κούντριας Απ., Νικολόπουλος Ι., Ψυχογιός Απ., Συγγελούδης Ορφ., Κοσμίδης Π., Μιχαλακόπουλος Φ. και Συγγελούδης Ε.

Στον Β όμιλο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Πάσσαλης Κων/νος με 6/6, δεύτερος ο Φλέρης Γ. με 5/6 και τρίτος ο νεαρός Βέλλιος Κων/νος με 4,5/6 και τους απονεμήθηκαν αντίστοιχα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η νεαρότατη Θεοχαροπούλου Χριστίνα που κέρδισε τις εντυπώσεις για τη φινετσάτη αποκριάτικη εμφάνιση αλλά και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.

Στις υπόλοιπες θέσεις κατατάχθηκαν οι κάτωθι συμμετέχοντες:
Χαρίλας Ν., Σταματάς Ορφ., Αναγνώστου Βικτ., Καρράς Αθ., Σαχίνης Χ., Λιάκος Γ., Ευαγγελινός K., Παπαθανασίου Γ., Χαχούδης Π., Βέλλιου Μαρία, Ζμάς Γ., Ζωιτοπούλου Γεωργία, Ζμάς Σερ., Ζωιτόπουλος Ι., Τσιάνος Γ., Πίσπας Αν., Τσοχατζής Άρ., Νύκτας K., Γεωργατζάς Β., Παπασταματίου Σοφία, Μποχώρης Π., Μπετσάνης Φρ., Νικολάου Άννα, Παπακοσμάς Ν., Δρακάτος Ν., Παπασταματίου Θ., Καρρά Βαρβάρα, Νύκτας Ν., Νύκτα Μαρία και Καλτσά Σταυριάνα.

Στο τέλος του τουρνουά έγιναν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές από τους Καρανικόλα Θεόδωρο (έφορο υλικού και εκπαιδευτή σκακιού της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου) και Χατζηπολίτη Γεώργιο (πρόεδρο και εκπαιδευτή σκακιού της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου). Το δύσκολο έργο της διαιτησίας έφεραν σε πέρας οι FIDE ARBITER, Καβούρης Γεώργιος (ταμίας του συλλόγου) και Δημόπουλος Χρήστος μέλος του συλλόγου. Τεχνική υποστήριξη προσέφεραν ο Ζαχείλας Λουκάς αντιπρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και διευθυντής του τουρνουά, το μέλος του Δ.Σ. Πετρούλιας Δημ., ο Κορώνας Βασίλης (έφορος αγώνων και εκπαιδευτής σκακιού της Σκακιστική Ένωση Βόλου) και ο Σκοτεινιώτης Γιάννης (γ. γραμματέας του συλλόγου).

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορεί να τα δει κάποιος στα λινκ: chess-results.com/tnr516344.aspx?lan=19 και http://chess-results.com/tnr517459.aspx?lan=19

ΔΙΠΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΔΙΠΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Π.Ο.Α. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2020

Το περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας για το 2020 αν και ξεκίνησε το Φεβρουάριο δεν ολοκληρώθηκε λόγω της εμφάνισης της covid-19. ξεκίνησε με την πραγματοποίηση των δυο πρώτων γύρων αλλά στη συνέχεια το πρόγραμμα «πάγωσε» και τελικά μετά από απόφαση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) δε συνεχίσθηκε. Το πρωτάθλημα θεωρήθηκε ως μη γενόμενο αλλά οι παρτίδες που παίχθηκαν υπολογίσθηκαν στο ελο των παικτών. Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφηκαν οι δυο πρώτοι γύροι του πρωταθλήματος.

η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου
η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου
η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου
η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου
η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου
η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουάριου υπήρξε αρκετά απρόοπτο και ανατρεπτικό ως προς τα αποτελέσματα των συναντήσεων του 1ου και 2ου γύρου του ΠΟΑ Θεσσαλίας 2020. Αυτό αφορά τα αποτελέσματα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου αλλά και άλλων συναντήσεων.

Στον 1ο γύρο (Σάββατο 22/02 το απόγευμα) η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου η οποία στη σύνθεση της αποτελείτο κατά 9/10 από πρώην σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ισχυρής δυναμικότητας και οι οποίοι στελέχωσαν αγωνιστικά τη φιλοξενούμενη ομάδα στην παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα.

Από πλευράς Σκακιστικής Ένωση Βόλου ο νεοαποκτηθείς, ΙΜ Stojanovski Dejan δεν μπόρεσε να αγωνισθεί λόγω ασθενείας του με αποτέλεσμα να αλλάξει η σύνθεση στις τέσσερις πρώτες σκακιέρες. Στην αναμέτρηση που ακολούθησε, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ευχάριστο για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου αφού ηττήθηκε με 4-6. Στην 1η σκακιέρα ο FM Scripcaru Daniel ήρθε ισόπαλος του Πατρίκου Ι. και στη 2η σκακιέρα ο Draci Robert, φάνηκε ανέτοιμος έναντι του Λαγάρα Στ. από τον οποίο ηττήθηκε. Στην 3η, 4η και 8η σκακιέρα οι σκακιστές του συλλόγου Αγγελής Μ., Χατζηπολίτης Γ. και Κουκουβίνος Βικτ., κυριάρχησαν των αντιπάλων τους Τζαμτζή Κ., Ζγουλέτα Ι. και Φωτιάδη Λαζ. Στην 8η σκακιέρα η Στρατήγη Εβίτα φάνηκε ανέτοιμη έναντι της Ραφτοπούλου Κωνσταντίνας στην οποία παραχώρησε ισοπαλία, όπως ανέτοιμοι εμφανίσθηκαν και η Καβούρα Παρασκευή, Σταθάκη Αικατερίνη, Αγραφιώτης Ι. και Βλάχος Θεοφ. στις υπόλοιπες σκακιέρες. Σε αυτή την συνάντηση τα ατού της ομάδας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε φυσιολογικά υπέρ των φιλοξενουμένων. Αρχηγός της ομάδας της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου είχε ορισθεί ο Καρανικόλας Θεοδ. και διαιτητής της συνάντησης ο Σουλικιάς Αντ.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ομάδα ταξίδεψε την Κυριακή το πρωί στη Λάρισα και αγωνίσθηκε με την πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2019, ομάδα του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με δυο αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο σύλλογος της Λάρισας προερχόταν από μια άνετη νίκη επί της Α.Σ.Α. Λάρισας και βέβαια τον αέρα της πρωταθλήτριας ομάδας και των δυο συνεχόμενων συμμετοχών στην Α Εθνική. Με καλύτερη απόδοση των σκακιστών της, η Σκακιστική Ένωση Βόλου κατάφερε να ανατρέψει τα δυσμενή γι αυτήν προγνωστικά. Υπολειπόταν τα αποτελέσματα στην 2η και 3η σκακιέρα και το σκορ ήταν εις βάρος της ομάδας του Βόλου με 3,5 -4,5 αλλά ήδη είχε διαμορφωθεί θετική εικόνα που επισφραγίσθηκε τελικά με νίκη έναντι του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 5,5-4,5.

Στην 1η σκακιέρα ο FM Scripcaru Daniel, ήρθε ισόπαλος του Κόγια Κ., στη 2η και 3η ο Draci Rob. και ο Αγγελής Μ., επιβλήθηκαν του Μαυρουδή Δ. και του Κωνσταντέλια Κ. αντίστοιχα, ο δε Κορώνας Β. στην τέταρτη σκακιέρα, με τριπλή επανάληψη θέσης ήρθε ισόπαλος του Παπαποστόλου Απ. Στην 8η ο Κουκουβίνος Βικτ. απέδειξε τη σταθερότητα του με νίκη έναντι του Συμεωνίδη Θεοφ., στην 6η η Στρατήγη Εβίτα προσέφερε έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στην ομάδα με νίκη επί της Παπαευστρατίου Δέσποινας και ο Αγραφιώτης Στυλ., μισό βαθμό μετά την ισοπαλία με τον Κουκουλιάτα Σωτ. στην 9η σκακιέρα. Αν και δεν πέτυχαν θετικό αποτέλεσμα οι Βλάχος Θεοφ., Καβούρα Παρασκευή και Κρικελά Μαρία υπήρξαν μαχητικοί έναντι των εμπειροτέρων αντιπάλων τους και συνολικά η ομάδα πέτυχε μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη έναντι του φαβορί για τον τίτλο, γεγονός που την ξαναβάζει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα στις άλλες συναντήσεις της δίνει αυτό το δικαίωμα. Αρχηγός της ομάδας και σ αυτή τη συνάντηση είχε ορισθεί ο Καρανικόλας Θεοδ. και διαιτητής της συνάντησης ο Μιχάλης Αγαθ.

Το αναπάντεχο αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος και που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα είναι του Γ.Σ. Φαρσάλων που φιλοξενούμενος της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 5,5 – 4,5. Το αποτέλεσμα αυτό δημιούργησε μια περίπλοκη και άκρως ενδιαφέρουσα κατάσταση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όπου η ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων προηγείται με 2 βαθμούς, ακολουθούν ισόβαθμες τέσσερις ομάδες με 1 βαθμό (Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας, Α.Σ. Βόλου, Σκακιστική Ένωση Βόλου και Γ.Σ. Φαρσάλων) και χωρίς βαθμό η Α.Σ.Α. Λάρισας που παρουσιάζεται στους αγώνες με 3 ή 4 κενές σκακιέρες.

Τα αποτελέσματα των άλλων συναντήσεων ήταν:
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Α.Σ.Α. Λάρισας 6,5 – 3,5 / Γ.Σ. Φαρσάλων – ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 3,5 – 6,5 / Α.Σ.Α. Λάρισας – ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 3-7, Α.Σ. Βόλου – Γ.Σ. Φαρσάλων 4,5 – 5,5.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα, ομαδικά και ατομικά στο λινκ: chess-results.com/tnr494939.aspx?lan=19&art=2

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τ.Ε.Σ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2020

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΙΧ. ΑΓΓΕΛΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ Γ. ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ

Με διπλή επιτυχία για τους σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου όπως και το 2019, ολοκληρώθηκε το ατομικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας στα Φάρσαλα την Κυριακή 5 Ιουλίου.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τ.Ε.Σ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2020

Με το πρόβλημα του κοροναϊού που υφίσταται την τρέχουσα περίοδο όλες οι αθλητικές δραστηριότητες τέθηκαν εκτός προγραμματισμού έτσι και το ατομικό πρωτάθλημα. Όμως ο δραστήριος Γ.Σ. Φαρσάλων έφερε με επιτυχία σε πέρας τη διαδικασία με σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Στον αγωνιστικό τομέα το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σε 6 γύρους και ο Μιχάλης Αγγελής στέφθηκε πρωταθλητής με 6/6 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Χατζηπολίτης ο οποίος ολοκλήρωσε με 5/6. Έτσι η διπλή επιτυχία για το σύλλογο μας επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά.
Στην τρίτη θέση μετά την άρση της ισοβάθμιας ο Ν. Γκονέλας του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 4,5/6.

Ο νεαρός Νεοκλής Δριστέλλας του ΑΣΑ Λάρισας κατέλαβε τη 4η θέση της γενικής και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία U16. Νικήτρια στην κατηγορία γυναικών η Κωνσταντίνα Δερέκα του ΑΜΟ «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ» και στην κατηγορία U12 ο Γκαβαρδίνας Αντώνιος της ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΕΣ.

Οι άλλοι τέσσερις σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις: ο Μαρίτσης Ζήσης 15ος με 3,5/6, ο Κορώνας Βασίλειος 18ος με 3/6, ο νεαρός Γκαβαρδίνας Χρήστος 20ος στη γενική και 3ος στην κατηγορία U12 με 3/6 και τέλος, ο Σαρίκας Σωτήρης 37ος με 1,5/4.
Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύσουμε παραχωρήθηκε από το Δήμο Δερέκα του Γ.Σ. Φαρσάλων και ελπίζουμε να αναγνωρίσετε τους σκακιστές με τις υγειονομικές μάσκες στο πρόσωπο τους!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία στο λινκ: chess-results.com/tnr529988.aspx?lan=19

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τ.Ε.Σ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2020

1ο / ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ «ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ» και 1ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΡΑΠΙΝΤ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΩΝ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία – παρά την κακοκαιρία που επικράτησε – την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, το 1ο Τουρνουά Ράπιντ «Βασιλόπιτας» με διεθνή αξιολόγηση και το 1ο Παράλληλο Ράπιντ Αδιαβαθμήτων χωρίς αξιολόγηση.

Τα δυο τουρνουά φιλοξενήθηκαν στην ισόγεια αίθουσα Playground café του αθλητικού κέντρου «Β. Παρασκευόπουλος» (Ρ. Φεραίου – Γλάδστωνος / Βόλος) όπου και η έδρα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.
Συμμετείχαν συνολικά 42 σκακιστές και σκακίστριες στα δυο τουρνουά (29+13) από συλλόγους του Βόλου, του Αλμυρού, της Λάρισας και της Αθήνας.

Στο τουρνουά της «Βασιλόπιτας» νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Αγγελής με 5/6 και κέρδισε το έπαθλο των 70€ και του απονεμήθηκε Χρυσό μετάλλιο. Τη δεύτερη θέση κα-τέκτησε ο Βασίλης Κορώνας με 5/6 και κέρδισε το έπαθλο των 50€ και το Αργυρό μετάλλιο. Οι δυο πρώτοι είναι σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και παρουσιάζουν θεωρία και πρακτική του σκακιού στη Σκακιστική Ένωση Βόλου εδώ και πολλά χρόνια. Την τρίτη θέση, με 5/6 κα-τέκτησε η σκακίστρια του ΦΟ Νέων Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία, Γραφάκου Σωτηρία και της απονεμήθηκαν Χάλκινο μετάλλιο και έπαθλο 30€. Νικητής στην κατηγο-ρία U14 αναδείχθηκε ο νεαρότατος Μπουγάς Γεώργιος (πρώην σκακιστής της ΣΕ Βόλου και τώρα της ΑΣ Βόλου) και του απονεμήθηκε Χρυσό μετάλλιο και έπαθλο 25€. Νικητής στην κατηγορία των βετεράνων αναδείχθηκε ο Σαρίκας Σωτήρης της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και του απονεμήθηκαν Χρυσό μετάλλιο και έπαθλο 25€.

Στο τουρνουά αδιαβαθμήτων νικητής αναδείχθηκε ο Πολυμέρου Μάρκος που του απονεμήθηκε Χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος κατετάγη ο Ευαγγελινός Κων/νος και τρίτος ο Βέλλιος Κων/νος. Τους απονεμήθηκαν Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην κατηγορία των κοριτσιών πρώτη αναδείχθηκε η Βέλλιου Μαρία και της απονεμήθηκε μετάλλιο.

Τις απονομές έκανε ο έφορος υλικού και σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε. Βόλου) Καρανικόλας Θεόδωρος. Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Καβούρης Γεώργιος (ταμίας του συλλόγου) με βοηθούς τους Δημόπουλο Χρήστο και Σκοτεινιώτη Γιάννη (γ.γ. του συλλόγου).
Τέλος ο Καβούρης Γ., έκοψε τις δυο βασιλόπιτες του συλλόγου και τα φλουριά έπεσαν στον νεαρό Κούντρια Κοσμά και τη Γραφάκου Σωτηρία η οποία ευγενικά το παραχώρησε στον νεαρό Μπουγά Γεώργιο.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία στα παρακάτω λινκ
https://chess-results.com/tnr504124.aspx?lan=19 και
https://chess-results.com/tnr504014.aspx?lan=19

Αγωνιστική δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου από άλλες χρονιές