2021

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2021)

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ (2021)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Πριν λίγες ημέρες διοργανώθηκε από την ΕΣΟ το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών ανά τάξεις με μαθητές και μαθήτριες που εκπροσωπούσαν όχι αθλητικούς συλλόγους αλλά τα σχολεία τους στα οποία φοιτούν.

Από τη Μαγνησία (Βόλος και Αλμυρός) συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες με την πλειονότητά τους να είναι σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.

Τα αποτελέσματα που έφεραν οι μαθητές – σκακιστές ανά κατηγορία τάξης ήταν από εξαιρετικά έως ικανοποιητικά. Παραθέτουμε πρώτα τα αποτελέσματα για όσους είναι αθλητές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και το σχολείο που εκπροσώπησαν και στη συνέχεια των υπολοίπων με την πιθανότητα να έχει παραλειφθεί κάποια συμμετοχή από αβλεψία.

Στην κατηγορία της Γ τάξης Δημοτικού που συμμετείχαν 156 μαθητές και μαθήτριες είχαμε:

Κούντριας Κοσμάς (1ο Ν. Ιωνίας Βόλου), 3η θέση με 7,5 βαθμούς στις 9 παρτίδες με μια ήττα από τον πρώτο της κατηγορίας Φίλιππο Οικονομοπουλο με ελο 1573. Η θέση του υπήρξε η καλύτερη απ’ όλες τις συμμετοχές της Μαγνησίας.

 • Θεοχαροπούλου Χριστίνα (12ο Βόλου), 51η θέση με 5/9.
 • Ζωιτοπουλος Ιωάννης (Αγ. Ιωσήφ Βόλου), 79η θέση με 4,5/9.

Στην κατηγορία της Δ τάξης Δημοτικού με 83 συμμετοχές είχαμε:

 • Ευαγγελινός Κωνσταντίνος (1ο Βόλου), 40η θέση με 6/9.
 • Χαχούδης Παναγιώτης (6ο Ν. Ιωνίας Βόλου), 99η θέση με 4/9.

Στην κατηγορία της ΣΤ τάξης Δημοτικού με185 συμμετοχές είχαμε:

 • Φωτεινάκης Άγγελος (16ο Βόλου), 59η θέση με 5/9.
 • Ψυχογιός Απόστολος (22ο Βόλου), 125η θέση με 4/9.

Στην κατηγορία της Α τάξης Γυμνασίου με 111 συμμετοχές είχαμε:

 • Βλάχος Θεόφιλος (4ο Ν. Ιωνίας Βόλου), 55η θέση με 4,5/9.

Στην κατηγορία της Β τάξης Γυμνασίου συμμετείχαν 86 μαθητές και μαθήτριες και είχαμε:

 • Αγραφιώτης Ιωάννης Στυλιανός (9ο Βόλου), 38η θέση με 5/9.

Στην κατηγορία Λυκείων με 60 συμμετοχές είχαμε:

 • Αγραφιώτης Μάριος (6ο Βόλου), 18η θέση με 5/9.

Επίσης είχαμε και τις συμμετοχές των παρακάτω Μαθητών και Μαθητριών που δεν ανήκουν στη δύναμη της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ή και σε κάποιο σύλλογο:

Στην κατηγορία της Δ τάξης Δημοτικού

 • Μπουγας Γεώργιος 8η θέση με 7/9.

Στην κατηγορία της Α τάξης Γυμνασίου

 • Σκουρολιακος Αν., 93η θέση με 3/9 και
 • Μαχαίρα Ελένη 99η θέση με 2,5/9.

Στην κατηγορία της Β τάξης Γυμνασίου

 • Ζγουλέτα Ευταξία, 16η θέση με 6/9,
 • Παπαγεωργίου Βασίλειος, 32η θέση με 5/9,
 • Ζγουλέτας Στέργιος του Δημήτριου, 64η θέση με 3,5/9. και
 • Καραγιάννης Αναστάσιος, 77η θέση με 3/9.

Στην κατηγορία της Γ τάξης Γυμνασίου

 • Ραφτοπούλου Κωνσταντίνο, 17η θέση με 5,5/9.

Στην κατηγορία Λυκείων

 • Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 30η θέση με 4,5/9.

Τέλος στο Ομαδικό πρωτάθλημα συμμετείχε μια ομάδα από τη Μαγνησία και αυτή ήταν του 1ου Γυμνασίου Βόλου που κατετάγη 8η μεταξύ 32 συμμετοχών. Τη σύνθεση αποτέλεσαν οι: Γκαβαρδίνας Χρ. με προσωπικό σκορ 5,5/7, Πατρίκος Δ. με σκορ 5/7, Τζαμτζής Σ. με σκορ 4/7 και Μαχαίρα Ελένη με 1/7.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στα μαθητικά πρωταθλήματα αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους.

1ο ∆ΙΑ∆ΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID & BLITZ - 1ο ∆ΙΑ∆ΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ RAPID & BLITZ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Ολοκληρώθηκαν το διήμερο 6 και 7 Φεβρουάριου τα διαδικτυακά πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΕΣΟ.

Σε αυτά συμμετείχαν και σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και συγκεκριμένα:

 • Στο Ανοικτό Ράπιντ, ο Γκαβαρδίνας Χρίστος συγκέντρωσε 5 βαθμούς στους 8 αγώνες με 5 νίκες, ο Κούντριας Κοσμάς συγκέντρωσε 4,5/8 με 4 νίκες και μια ισοπαλία, ο Αγραφιώτης Ίωνας συγκέντρωσε 4/8 με 4 νίκες και ο Χαχούδης Παναγιώτης συγκέντρωσε 2/8 με 2 νίκες. Νικητής ο Λευτεριώτης Αλεξ. με 7,5/8 του ΣΠΖ Κέρκυρας. Συνολικά συμμετείχαν 233 σκακιστές.
 • Στο 1ο Ράπιντ γυναικών με 45 συμμετοχές, η Θεοχαροπούλου Χριστίνα συγκέντρωσε 3 βαθμούς στους 8 αγώνες. Νικήτρια η Δερέκα Κων/να με 7/8 του ΑΜΟ «Γαλαξίας» πρώην σκακίστρια των Φαρσάλων.
 • Στο Ανοικτό Μπλιτζ όπου συμμετείχαν 165 σκακιστές, ο Γκαβαρδίνας Χρίστος συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς στις 16 παρτίδες με 7 νίκες και 1 ισοπαλία, ο Αγραφιώτης Μάριος συγκέντρωσε επίσης 7,5/16 με 7 νίκες και 1 ισοπαλία και ο Αγραφιώτης Ίωνας συγκέντρωσε 7/16 με 7 νίκες. Νικητής ο Πατρελάκης Ευαγγ. με 15/16 του Σ.Α. Χανίων.

Η παρουσία των νεαρών σκακιστών μας σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων θεωρείται ικανοποιητική και χρήσιμη για τη σκακιστική τους εξέλιξη.
Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο λινκ:

https://chess-results.com/tnr547638.aspx?lan=1

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουάριου διοργανώθηκαν από την ΕΣΟ το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα με 90 συμμετοχές και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών με 25 συμμετοχές.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχε μόνο στο ανοικτό ομαδικό με δυο νεανικές ομάδες δίνοντας ευκαιρία στους νεαρούς σκακιστές της να αποκτήσουν εμπειρίες.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν διαφόρων δυναμικοτήτων από το χαμηλότερο μέσου όρου Ελο (800) έως το υψηλότερο (Μ.Ο. Ελο 2378) όπου συμμετείχαν σκακιστές υψηλού ελο.

Η Α ομάδα μας είχε μέσο όρο Διεθνούς Ελο 1295, πέτυχε δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες συγκεντρώνοντας επτά βαθμούς στις εννέα αναμετρήσεις και κατέλαβε την 66η θέση.

Η Β ομάδα μας είχε χαμηλότερο μέσο όρο Διεθνούς Ελο (853), πέτυχε δυο νίκες και δυο ισοπαλίες συγκεντρώνοντας συνολικά έξι βαθμούς και κατετάγη στην 81η θέση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Α ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης (Θεσσαλονίκης) με 15 βαθμούς.

Τα προσωπικά αποτελέσματα που έφεραν οι σκακιστές μας ήταν ανάλογα της σκακιέρας που αγωνίσθηκαν και ήταν από πολύ καλά έως ικανοποιητικά.

Στην Α ομάδα ο Γκαβαρδίνας Χρήστος πέτυχε έξι νίκες στις εννέα παρτίδες και με προσωπικό ΔΕλο 1353 αντιμετώπισε παίκτες με Μέσο Όρο ΔΕλο 1621. Ο Τζίκας Αθανάσιος με 1292 ΔΕλο αντιμετώπισε παίκτες με Μέσο Όρο ΔΕλο 1417 και πέτυχε τρεις νίκες. Ο Αγραφιώτης Στυλιανός με 1185 ΔΕλο στα επτά παιχνίδια του συγκέντρωσε 2,5 βαθμούς και αντιμετώπισε αντιπάλους με ΜΟ Ελο 1381. Ο Κούντριας Κοσμάς ο μόνος χωρίς ΔΕλο συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς και αντιμετώπισε παίκτες με μέσο όρο ΔΕλο 1126. Τέλος ο Αγραφιώτης Μάριος με ΔΕλο 1350 που αγωνίσθηκε μόνο σε δυο παρτίδες δεν έφερε θετικό αποτέλεσμα και είχε αντιπάλους με μέσο όρο ΔΕλο 1477.

Στην Β ομάδα ο Φωτεινάκης Άγγελος πέτυχε τρεις νίκες και με προσωπικό ΔΕλο 1010 αντιμετώπισε παίκτες με Μέσο Όρο ΔΕλο 1515. Ο Αλεξόπουλος Φιλοκτήτης χωρίς ΔΕλο αντιμετώπισε παίκτες με Μέσο Όρο ΔΕλο 1274 και πέτυχε τέσσερις νίκες. Η Κρικελά Μαρία χωρίς ΔΕλο στα τέσσερα παιχνίδια της συγκέντρωσε ένα βαθμό και αντιμετώπισε αντιπάλους με Μ.Ο. Ελο 921. Η Θεοχαροπούλου Χριστίνα κι αυτή χωρίς ΔΕλο συγκέντρωσε δυο βαθμούς και αντιμετώπισε παίκτες με μέσο όρο ΔΕλο 1045. Τέλος ο Χαχούδης Παναγιώτης χωρίς ΔΕλο συγκέντρωσε ένα βαθμό στα τέσσερα παιχνίδια με αντιπάλους που είχαν κατά Μ.Ο. ΔΕλο 1194.

Την προσπάθεια των δυο ομάδων συντόνισε τις προηγούμενες ημέρες έως και κατά την εξέλιξη του πρωταθλήματος ο προπονητής και μέλος του Δ.Σ. κος Θεοδ. Καρανικόλας που γνωρίζει τις συνθήκες της διαδικτυακής πλατφόρμας όπου διεξάγονται οι σκακιστικές αναμετρήσεις αυτή την περίοδο.

Σε όλους τους σκακιστές μας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους που ήταν και εξαντλητική αφού αγωνίσθηκαν για μιάμιση ημέρα σε εννέα παρτίδες ενώ ως μαθητές όλοι τους είχαν και τις σχολικές απαιτήσεις να φέρουν σε πέρας.

Όλα τα αποτελέσματα μπορεί να τα δει κανείς στο λινκ: https://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=19

Αγωνιστική δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου από άλλες χρονιές