2014

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

Επιτυχία σημείωσαν τα «Σκακιστικά Χριστούγεννα 2014» που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ), στο Βόλο, με μεγάλη προσέλευση μαθητών και με ποιότητα στο αγωνιστικό επίπεδο.

Το ατομικό μαθητικό τουρνουά γρήγορου σκακιού, φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που αποτέλεσε για μια ακόμη φορά, σημείο αναφοράς για το σκάκι της περιοχής.

Συμμετείχαν συνολικά 78 μαθητές και μαθήτριες που αποτέλεσαν τέσσερις ομίλους. Ένας όμιλος μόνο με μαθήτριες με ή χωρίς δελτίο σκακιστή, ένα όμιλος με μαθητές που διαθέτουν δελτίο σκακιστή και δυο όμιλοι αδιαβαθμίτων που διαχωρίστηκαν σε μαθητές μέχρι Δ΄ τάξη του Δημοτικού και σε μαθητές Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Το τουρνουά πήρε Πανθεσσαλικό χαρακτήρα αφού συμμετείχαν μαθητές από Τρίκαλα, Λάρισα, Φάρσαλα, Βελεστίνο, Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου κάτι που έφερε και ποιοτικότερα παιχνίδια σε όλους τους ομίλους.

Οργανωτικά, τη διεύθυνση των αγώνων ανέλαβε η πρόεδρος Μουζαλά Δέσποινα, επικεφαλής της διαιτησίας ανέλαβε ο γραμματέας του συλλόγου Σκοτεινιώτης Γιάννης και διαιτητές ανέλαβαν ο ταμίας Καβούρης Γιώργος, η αντιπρόεδρος Κορώνα Βούλα, τα μέλη και προπονητές, Γίτσης Χρ., Κορώνας Βασ. Στη διαιτησία συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές, Χατζηπολίτης Γ., Τζαμτζής Κ., Παπαδούλης Γ., Καλατζαντωνάκης Αλ., Λαγάρας Στ. και ο προπονητής Αγγελής Μ.

Τη γραμματεία των αγώνων ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ., Ζγουλέτας Π., με βοηθό το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Παπαδούλη Κ. ενώ γενικά καθήκοντα ανέλαβαν και οι Ραφτόπουλος Στ. και Τσαρσιταλίδης Ν.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με Ελβετικό σύστημα επτά γύρων και βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

2ο Ατομικό τουρνουά πουλ 2014 της Σ.Ε. Βόλου, με αξιολόγηση έλο της ΕΣΟ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/12, ο 7ος και τελευταίος γύρος του τουρνουά που ανέδειξε τους νικητές των δυο ομίλων. Για τον Α όμιλο είναι ο Γίτσης Χρ. και για τον Β όμιλο ο Καλατζαντωνάκης Αλ. Τα πλήρη αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α όμιλος:

 1. Ζαϊρές Κ. – Παπαδούλης Γ.  0-1
 2. Βασιλείου Ι. – Γίτσης Χρ. 0-1
 3. Τζαμτζής Κ. – Χατζηπολίτης Γ. 1-0
 4. Ζγουλέτας Ι. – Ζγουλέτας Π. 1-0

Β όμιλος:

 1. Μαλαμούλης Δημ. – Παπαιωάννου Π. 0,5-0,5
 2. Καλατζαντωνάκης Αλ. – Λαγάρας Στ. 1-0
 3. Βάσιλας Εκτ. – Τζαμτζής Σαβ. 1-0
 4. Ραφτόπουλος Εμμ. – Χατζίρη Αικ. 1-0

Στον τελευταίο γύρο για τον Α όμιλο οι παρτίδες είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού τα αποτελέσματα καθόριζαν την τελική τριάδα του τουρνουά. Έτσι η νίκη του Τζαμτζή έφερε αλλαγές στην τελικη κατάταξη αφού στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τρεις σκακιστές! Ο νικητής του ομίλου Γίτσης Χρ. επιβεβαίωσε και στον τελευταίο αγώνα  το υψηλό του επίπεδο ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο 12χρονος Ζγουλέτας Ι. μετά τη νίκη επί του αντιπάλου πατέρα του. Ο νεαρός σκακιστής έδειξε συνεχή άνοδο αφού στο προηγούμενο τουρνουά είχε αναδειχθεί νικητής του Β ομίλου και τώρα έφθασε πολύ ψηλά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν κατά σειρά και οι, Τζαμτζής Κ. και Χατζηπολίτης Γ., σκακιστές με εμπειρίες και οι δύο και ακολουθήθηκαν από τον έφηβο Παπαδούλη Γ. ενώ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Βασιλείου Ι., Ζαϊρές Κ. και Ζγουλέτας Π.

Η τελική βαθμολογία του Α ομίλου έχει ως εξής:

 1. Γίτσης Χρ. 6 β.
 2. Ζγουλέτας Ι. 4,5 β.
 3. Τζαμτζής Κ. 4,5 β.
 4. Χατζηπολίτης Γ. 4,5 β. 
 5. Παπαδούλης Γ. 3,5 β.
 6. Βασιλείου Ι. 2 β.
 7. Ζαϊρές Κ. 2 β.
 8. Ζγουλέτας Π. 1 β.

Για το Β όμιλο η τελικά αναμέτρηση μεταξύ των δυο πρωτοπόρων φοιτητών ανέδειξε νικητή της παρτίδας τον Καλατζαντωνάκης Αλ. ο οποίος και κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Λαγάρας Στ. κατέκτησε τη 2η θέση με μια ήττα ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο νεαρός Παπαιωάννου Π. που ήρθε ισόπαλος στην τελευταία παρτίδα με τον Μαλαμούλη Δημ. ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση. Έτσι ο Ραφτόπουλος Εμμ. με τη νίκη που πέτυχε στην τελευταία παρτίδα επί της Χατζίρη Αικ. τερμάτισε στη 4η θέση ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Βάσιλας Εκτ. μετά τη νίκη του επί του Τζαμτζή Σαβ.  

Η τελικη βαθμολογία του Β ομίλου έχει ως εξής:

 1. Καλατζαντωνάκης Αλ. 7 β.
 2. Λαγάρας Στ. 6 β.
 3. Παπαιωάννου Π. 4,5 β.
 4. Ραφτόπουλος Εμμ. 4 β.
 5. Μαλαμούλης Δημ. 3,5 β.
 6. Βάσιλας Εκτ. 2 β. 
 7. Τζαμτζής Σαβ. 1 β.
 8. Χατζίρη Αικ. 0 β.  

Τους αγώνες διαιτήτευσαν ο Γ. Καβούρης και η Βούλα Κορώνα.

2ος σε Βαλκανικούς αγώνες σκάκι, ο 10χρονος Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 10χρονος αθλητής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος καθώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας Κ10 στο Α’ γκρουπ του 4ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Σκάκι Ράπιντ που διοργάνωσε ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ. στη Θεσ/νίκη.

Πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και ισοβάθμησε με τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας, κάνοντας 5 νίκες σε 10 αγώνες και χάνοντας την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας. 

Στην ίδια κατηγορία στο Α’ γκρουπ, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 10χρονος Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, επίσης αθλητής της Σ.Ε. Βόλου, που και αυτός ισοβάθμησε με τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας κάνοντας μόλις 4 ήττες (4νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες) αλλά στα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη έκτος. Σημαντική επιτυχία θεωρείται η νίκη του απέναντι στον πέμπτο (και πρώτο έλληνα) στην κατηγορία Κ11 του Παγκόσμιου Σχολικού Ράπιντ που έγινε το καλοκαίρι στην Καβάλα

Πολύ καλή εμφάνιση και για τον 15χρονο Οικονομίδη Σάββα που επίσης στο Α’ γκρουπ συγκέντρωσε 5 βαθμούς.

Την καλύτερη βαθμολογία από τους αθλητές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, οι οποίοι γενικά πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, συγκέντρωσε ο έμπειρος Τζαμτζής Κων/νος με 5,5 βαθμούς. Συνολικά στο Α’ γκρουπ συμμετείχαν οι εξής αθλητές του συλλόγου μας:

1) Τζαμτζής Κων/νος            5,5 βαθμοί
2) Τσαρσιταλίδης Κων/νος   5 βαθμοί
3) Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 5 βαθμοί
4) Οικονομίδης Σάββας         5 βαθμοί
5) Φωτιάδης Αντώνιος          4,5 βαθμοί
6) Φωτιάδης Λάζαρος           4 βαθμοί
7) Ραφτοπούλου Κων/να        3 βαθμοί
8) Οικονομίδη Μαριφύλλη     3 βαθμοί
9) Τζαμτζής Σάββας               3 βαθμοί
10) Τσαρσιταλίδης Χρήστος   2 βαθμοί 

Διακρίσεις είχαν και οι τρεις αθλητές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που συμμετείχαν στο Β’ γκρουπ του τουρνουά (με σκακιστές μικρότερης εμπειρίας), οι οποίοι κατέκτησαν αργυρά μετάλλια στις κατηγορίες τους και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι:

Αγραφιώτης Μάριος – 2ος στην κατηγορία Κ12 με 5 βαθμούς
Ψιλοβίκος Αντώνιος – 2ος στην κατηγορία Κ10 με 5 βαθμούς
Αγραφιώτης ‘Ίωνας – 2ος στην κατηγορία Κ8 με 5 βαθμούς.

Οι αγώνες έγιναν με το ελβετικό σύστημα 10 γύρων στη Θεσ/νίκη το Σαββατοκύριακο 1-2/11/2014 και συμμετείχαν 178 σκακιστές-στριες από Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Σερβία στο Α’ γκρουπ μεταξύ των οποίων, ο πρώην πρωταθλητής Ανδρών Ελλάδας Αντώνης Παυλίδης που κατετάγη πρώτος στη γενική κατάταξη με 9,5 βαθμούς, ο φετινός πρωταθλητής Ανδρών Ελλάδας Σωτήρης Μαλικέντζος πρώην αθλητής της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου, η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ14 Αβραμίδου Αναστασία καθώς και πλήθος άλλων ισχυρών σκακιστών με διεθνείς τίτλους και τέλος 25 σκακιστές στο Β’ γκρουπ

1ο Τουρνουά πουλ 2014 ΣΕ ΒΟΛΟΥ

Την Κυριακη 6/04/2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο τουρνουά πουλ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με τους αγώνες του τελευταίου (7ου) γύρου που ανέδειξαν και τους τελικούς νικητές και στους δυο ομίλους. Συγκεκριμένα στον Α όμιλο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Γίτσης Χρ. – Κορώνας Β. 0,5 – 0,5
Χατζηπολίτης Γ. – Παπαδούλης Γ. 1 – 0
Ζγουλέτας Στ. – Κόκκαλης Άργ. 0 – 1

Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

 1. Γίτσης Χρ.             5 β. (χρυσό)
 2. Χατζηπολίτης Γ.    4 β.  (ασημένιο)
 3. Παπαδούλης Γ.     4 β.  (χάλκινο)
 4. Τσιτσιρίκης Γρ.     2,5 β.
 5. Κόκκαλης Άργ.     2,5 β.
 6. Κορώνας Β.          2,5 β.
 7. Ζγουλέτας Στ.        0,5 β.

Το ενδιαφέρον αυτής της αγωνιστικής εστιάσθηκε στον πρώτο και δεύτερο αγώνα αφού τα αποτελέσματα τους, έδιναν την τελική τριάδα. Την ισοπαλία του Γίτση Χρ. με τον Κορώνα Β. δε μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο νεαρός Παπαδούλης, που με νίκη θα κέρδιζε το τουρνουά. Ο παλαίμαχος σκακιστής Χατζηπολίτης Γ., έδειξε στη σκακιέρα τις επιθετικές του αρετές και ως τελικός νικητής πήρε τη δεύτερη θέση με πρώτον το Γίτση και τρίτον τον Παπαδούλη. Στον τρίτο αγώνα ο Κόκκαλης Άργ., αντιμετώπισε με σοβαρότητα το νεαρό του αντίπαλο και πλασαρίστηκε τελικά σε καλή θέση μαζί με τον Τσιτσιρίκη Γρ. που είχε και αυτός καλή πορεία. Μη αναμενόμενη υπήρξε η αποτελεσματικότητα του Κορώνα Β., καθώς και του νεαρού Ζγουλέτα Στ. που όμως έκανε καλές παρτιδες.

Για τον Β όμιλο έγιναν δυο αγώνες για την τελευταία αγωνιστική, αφού ο Σιούτης Γ., παραιτήθηκε υπέρ του αντιπάλου του Ραφτόπουλου Εμμ. με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σιούτης Γ. – Ραφτόπουλος Εμμ.  0 – 1 α.α.
Καλυβιώτης Αλ. – Σακκόπουλος Γ. 0 -1
Ζαϊρές Κ. – Ζγουλέτας Ι.  0 – 1

Την προσοχή στον όμιλο, απέσπασε ο αγώνας Καλυβιώτη – Σακκόπουλου (0-1), από τον οποίον αναδείχθηκε ο νικητής της δεύτερης θέσης Σακκόπουλος Γ. Ποιό προσεκτικός ο νικητής απέσπασε τη νίκη από τον Καλυβιώτη που είχε θετική πορεία στην αρχή του τουρνουά. Ο μικρός Ζγουλέτας Ι., έδειξε και στον τελευταίο του αγώνα ότι είναι σοβαρός και αποτελεσματικός. Έτσι νίκησε το φοιτητή αντίπαλό του και κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά πανάξια με 6 νίκες στους 6 αγώνες. Σε καλή θέση πλασαρίστηκε τελικά και ο έτερος μικρός σκακιστής του τουρνουά Ραφτόπουλος Εμμ. αλλά και ο φοιτητής Βασιλείου Ι. Η έλλειψη εμπειρίας, ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την παρουσία του Ζαιρέ Κ. στο τουρνουά ενώ και ο νεαρός Σιούτης Γ. δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις των αγώνων παρά την εμπειρία του στα μαθητικά πρωταθλήματα.

Η τελική βαθμολογία του Β΄ ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:

 1. Ζγουλέτας Ι.            6 β.  (χρυσό)
 2. Σακκόπουλος Γ.     4,5 β. (ασημένιο)
 3. Καλυβιώτης Αλ.      3,5 β. (χάλκινο)
 4. Ραφτόπουλος Εμμ.  3 β.
 5. Βασιλείου Ι.            2,5 β.
 6. Ζαϊρές Κ.                1,5 β.
 7. Σιούτης Γ.               0 β.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων που έδωσαν και τις τελικές κατατάξεις έγιναν οι απονομές των μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ομίλου καθώς και των επάθλων που είχαν καθορισθεί. Τις απονομές για τον Β΄ όμιλο έκανε το μέλος της διοίκησης του συλλόγου Ζγουλετας Π. και για τον Α΄ όμιλο ο ταμίας του συλλόγου και διαιτητής των αγώνων Καβουρης Γ. Τα τελικά αποτελέσματα εκφώνησε ο γραμματέας της ΣΕ Βολου και διαιτητής των αγώνων, Σκοτεινιώτης Ι.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014

ΑΤΟΜΙΚΑ – ΟΜΑΔΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Σκακιού Μαθητών και Μαθητριών Ν. Μαγνησίας που διοργάνωσε η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) σε συνεργασία με το Δήμου Βόλου.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και συμμετείχαν συνολικά 178 μαθητές – σκακιστές, (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) στα ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα, με σημαντική παρουσία γονέων.

Για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, εξαιρετική ήταν η συμβολή, των σκακιστικών παραγόντων της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και του Α.Ο. Αγριάς, γονέων εθελοντών των μικρών σκακιστών και της διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου.

Την απαιτητική διαδικασία των κληρώσεων των αγώνων, έφεραν σε πέρας ο διαιτητής Παπαδούλης Κ. και τα μέλη του Δ.Σ. της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Ζγουλετας Π. και Καλυβιωτης Αλ.

Στη γραμματεία των αγώνων παρουσία είχαν η πρόεδρος Μουζαλά Δέσποινα, ο γραμματέας Σκοτεινιώτης Ι. και ο ταμίας Καβούρης Γ.

Τη διαιτησία πραγματοποίησαν με επιτυχία οι: Κορώνα Βούλα, Γιτσης Χρ., Πρωτοψάλτης Γ., Τζαμτζής Κ., Σουλικιάς Α., Φωτιάδης Α., Ραφτοπουλος Στ., Κορώνας Β. και Αγγελής Μ.

Χαρακτηριστικό του φετινού σχολικού πρωταθλήματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και των μαθητριών, η συμμετοχή σχολείων από το Βελεστίνο, τον Αλμυρό και την Αγριά και η κατάκτηση υψηλών θέσεων από τα κορίτσια στις γενικές βαθμολογίες. Στα ομαδικά πρωταθλήματα, είχαμε την εκ νέου κατάκτηση της πρώτης θέσης από την ομάδα του Δημοτικού του Αγ. Ιωσήφ και στα Γυμνάσια την εκ νέου από το Μουσικό.

Στα ατομικά πρωταθλήματα των Δημοτικών είχαμε τις παρακάτω βραβεύσεις και τελικές κατατάξεις:

Νήπια:

1ος Τσαρσιταλίδης Χρ. (χρυσό), 2ος Ξενάκης Τρ. (ασημένιο), 3ος Βαγγελας Φ. (χάλκινο), Δουκατζής Αλ.

Α΄ Δημοτικού:

1η Ζγουλετα Ευταξία (χρυσό γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού), 2ος Κρίκης Γ. (ασημένιο), 3η Κυριαζηή Δήμητρα (χάλκινο), Ζγουλετας Στ., Τζαμτζής Σ., Ρασιούλης Κ., Κόκκαλης Ν., Κανατά Ελευθερία, Μπόνη Μαρία, Παπαχρήστος Ιασ.

Β΄ Δημοτικού:

1η Ραφτοπουλου Κ. (χρυσό γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού), 2ος Κουσκουρίδας Π. (ασημένιο), 3ος Χατζηκουτέλης Απ. (χάλκινο), Δεληγιάννης Αλ., Λιακούμης Γ., Βάσιλα Φαίδρα και Τίγκας Δ.

Γ΄ Δημοτικού:

1ος Σολδάτος Ι. (χρυσό), 2ος Σολδάτος Α. (ασημένιο), 3ος Μπαρτζιάλης Ι. (χάλκινο), Κομνιώτη Καλλιόπη (χρυσό 1ου κοριτσιού), Φωτιάδης Ν., Ιωάννου Ε., Σκούρας Α., Δελημήτης Θ., Δελημήτη Κατερίνα, Θώδη Ηλία-Γλυκερία, Τσιάνη Βασιλική.

Δ΄ Δημοτικού:

1ος Τσαρσιταλίδης Κ. (χρυσό), 2ος Ραφτόπουλος Εμμ. (ασημένιο), 3ος Βεζαλής Λ. (χάλκινο), Βάσιλας Εκτ., Μπαλαμώτης Π., Οικονομίδη Μαριφύλλη (χρυσό 1ου κοριτσιού), Βέργος Πλ., Αγγέλης Α., Μαλαμούλης Δημ., Φραγκάκη Έλενα, Πλαγεράς Ρ., Ιωάννου Χρυσούλα, Σκοτίδη Κερασία,

Ε΄ Δημοτικού:

1ος Ζγουλέτας Ι. (χρυσό), 2ος Φωτιάδης Λ. (ασημένιο), 3η Χατζίρη Κατερίνα (χάλκινο γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού), Παπαιωάννου Π., Πολύμερος Ι., Γκαρέλης Γ., Γκαρέλη Ιωάννα, Kαραφίλογλου Ν., Παπαπέτρου Χρυσάνθη, Κυριαζή Γεωργία, Ρηγούλιας Ν., Ματθαίου Μαν., Καρασμάνογλου Α., Δραπανάσκος Σ., Παπαπέτρος Δ., Δεληστάθη Μαρία, Παπαναστασίου Χρυσάνθη, Χαρατσή Δήμητρα, Λούβαρη Δήμητρα.

Στ΄ Δημοτικού:

1ος Ματζίρης Αλ. (χρυσό), 2ος Σουλικιάς Γ. (ασημένιο), 3ος Σκοτίδης Γ. (χάλκινο), Παντόπουλος Εμμ., Καρράς Κ., Ζαχαράκης Μ., Κρίκης Γ., Καμπανός Π., Τσαρουχάς Π., Βεργος Κ., Τσιουρη Ασπασία (χρυσο 1ου κοριτσιου), Σκούρας Β., Κοφιδης Ν.

Στα ατομικά πρωταθλήματα των Γυμνασίων και Λυκείων είχαμε τις παρακάτω βραβεύσεις ανά τάξεις:

Λύκεια:

1ος Παπαδούλης Β. (χρυσό), Κόφφας Γ. (ασημένιο), Κοτόπουλος Απ. (χάλκινο).

Γ΄ Γυμνασίου:

1ος  Γιαννούλης Ν. (χρυσό), 2ος  Οικονομίδης Σ. (ασημένιο), 3η Κοτοπούλου Μαρίνα (χάλκινο γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού).

Β΄ Γυμνασίου:

1ος  Παπαδούλης Γ. (χρυσό), 2ος Πρωτοψάλτης Γ. (ασημένιο), 3η Καβούρα Παρασκευή (χάλκινο γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού).

Α΄ Γυμνασίου :

1ος Ζγουλέτας Στ. (χρυσό), 2η Παπαθανασίου Νεφέλη (ασημένιο γενικής και χρυσό 1ου κοριτσιού), 3ος Σιούτης Γ. (χάλκινο).

Τις υπόλοιπες θέσεις της γενικής κατάταξης κατέλαβαν οι παρακάτω: Μακρίδης Δ., Σακκόπουλος Γ., Καραγιάννης Δ., Παντόπουλος Α., Μπαρμπουδάκης Εμμ., Καρρά Μαρία, Μπαλαμώτης Δ., Μπαλαμώτης Ε., Μπαντουβάς Μ., Μπαρμπουδάκης Κ., Γούση Κων/να, Παπαγεωργίου Α., Μπαντουβάς Σ., Κουτσολιάκος Λ., Καραγιάννης Γ., Παϊπάη Ευαγγελία, Γεωργούλας Θ., Αναγνώστου Σ., Καραμπόσικος Μ., Παπασταθόπουλος Φ.

Στα ομαδικά πρωταθλήματα των Δημοτικών των Γυμνασίων και των Λυκείων είχαμε τις παρακάτω τελικές κατατάξεις και βραβεύσεις:

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

 1. Ιδ. Δ.Σ. Αγ. Ιωσήφ          8 β. (χρυσό και κύπελλο)
 2. 13ο Βόλου (Α ομάδα)     7 β. (ασημένιο)
 3. 2ο Βελεστίνου                 7 β. (χάλκινο)
 4. 3ο Βόλου                         6 β.
 5. 2ο Αγριάς                        5 β.
 6. 12ο Βόλου                       5 β.
 7. 4ο Αλμυρού                     5 β.
 8. 25ο Βόλου                       5 β.
 9. 13ο Βόλου (Β ομάδα)      2 β.

Οι συνθέσεις των τριών πρώτων ομάδων ήταν οι παρακάτω:

Ιδ. Δ.Σ. Αγ. Ιωσήφ : Παντόπουλος Εμμ., Βάσιλας Εκτ., Καρράς Κ., Βάσιλα Φαίδρα, Παπαθανασίου Κ.
13ο Δ.Σ. Βόλου Α΄ ομάδα : Ραφτόπουλος Εμμ., Καραγεωργόπουλος Αλ., Ραφτοπούλου Κων/να, Θώδη Ηλία.
2ο Δ.Σ. Βελεστίνου : Κουσκουρίδας Δ., Νανόπουλος Απ., Αγρόκωστας Στ., Μπουμπούκη Γεωργία, Άλλα Ρονάλντο.

ΛΥΚΕΙΩΝ:

1ο. Μουσικό Λύκειο Βόλου (χρυσό και κύπελλο),
2ο. 6ο Λύκειο Βόλου (ασημένιο),
3ο.  Λύκειο Αγριάς (χάλκινο).

Οι συνθέσεις των τριών πρώτων ομάδων ήταν οι παρακάτω:

Μουσικό Λύκειο Βόλου: Παπαδούλης Β., Κοτόπουλος Απ., Καραγιάννης Δ., Κυριακοπούλου Ηρώ.
6ο Λύκειο Βόλου: Γιάτσος Γ., Θώδης Δ., Βολάγκας Απ., Τασούδης Κ., Σκοτεινιώτη-Σταφυλά Ευαγγελία.
Λύκειο Αγριας: Μακριδης Δ., Λαμαϊ Τζ., Μπουκής Γ., Κεφαλάς Αθ., Αλεξίου Νεφέλη, Καδόγλου Κων/να.

ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ:

1ο. Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου (χρυσό και κύπελλο), 2ο. Γυμνάσιο Βελεστίνου (ασημένιο), 3ο. Ιδ. Γυμνάσιο Προμηθέας (χάλκινο).

Οι συνθέσεις των τριών πρώτων ομάδων ήταν οι παρακάτω:

Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου: Παπαδούλης Γ., Πρωτοψάλτης Γ., Μορρές Κ., Καβούρα Εύη, Καρρά Μαρία.
Γυμνάσιο Βελεστίνου: Παπαθανασίου Νεφέλη, Μπαλαμώτης Ε., Γούση Κων/να, Παϊπάη Εύα.
Ιδ. Γυμνάσιο Προμηθέας: Μπαντουβάς Σ., Μπαντουβάς Μ., Ακρίβος Γ., Μάντζιαρη Αμαλία, Παπαγεωργίου  Αρ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΣΚΕ 2014

 Α΄ ΓΥΡΟΣ: 10 – 02 – 2014

1) Σ.Ο.Β.Ε. – Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ  0,5 – 3,5
2) Σ.Ν.Ο.Λ. – Σ.Α. ΛΑΜΙΑΣ  2 – 2 
3) Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ  0 – 4
4) Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  1,5 – 2,5

Α.Ο ΑΓΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας πέρασαν στο Β΄ γύρο άνευ αγώνα.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα του αγώνα της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου με το Σ.Σ. Ελασσόνας έχουν ως εξής:

 1. Γκουκουμάτης Ε. – Γιτσης Χρ.  0 – 1
 2. Ζαρκαδής Ι. – Φωτιάδης Αντ.  0 – 1
 3. Παγώνης Ι. – Κορώνας Β.  0 – 1
 4. Βίτκος Ν. – Παπαδουλης Γ.  0 – 1

Η νίκη αυτή επί της αξιόλογης Ελασσόνας οδηγεί την Ένωση στο δεύτερο γυρο του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει στο Βόλο το Φ.Ο. Καρδίτσας.

Β΄ ΓΥΡΟΣ  16 – 2 – 2014

Α΄αγώνας: Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ – Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  2,5 – 1,5

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα του αγώνα,  έχουν ως εξής:

 1.  Γίτσης Χρ.  – Εμμανουήλ Θ.  1 – 0
 2.  Κορώνας Β – Μαρκαντωνης Β.  1 – 0
 3. Καλυβιώτης Αλ. – Μαυρουδης Δ.  0 – 1
 4. Ζαϊρές-Καρανασιος Κ. – Κουμαδιτης Θ.  0,5 – 0,5

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γ. Καβούρης.

Η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) μετά τη νίκη αυτή, προκρίθηκε στην τελική φάση του κυπέλλου που θα διεξαχθεί στη Λαμία.

Β΄αγώνας: Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  4 – 0 

Η Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ,  ο Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ, ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας και η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) προκρίθηκαν στην τελική φάση του κυπέλλου. 

FINAL FOUR:  ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2014

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ :

α) Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ  – Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας 0,5 – 3,5
β) Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ  1- 3

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

ΤΕΛΙΚΟΣ – Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) –  Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας 1 – 3
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ – Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ  1,5 – 2,5

Στην τελική φάση που έγινε στη Λαμία, η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου αγωνίσθηκε στον ημιτελικό με την ομάδα του Σ.Ν.Ο Λαμίας και την οποία νίκησε με 3 – 1. Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα:

Μπούτσης Γιώργος – Γίτσης Χρήστος 0-1
Καψιώτης Νικόλαος – Κορώνας Βασίλης 0-1
Καλτσάς Δημήτρης –  Παπαδούλης Γιώργος 0-1
Καλτσάς Γιώργος –  Ζαϊρές-Καρανάσιος Κων/νος 1-0

Στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας απο την οποία ηττήθηκε μετά απο ενδιαφέρουσες παρτίδες με 1 – 3 και έχασε το τίτλο της κυπελλούχου ομάδας που κατείχε. Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

Γίτσης Χρήστος – Τζίντζιος Γιώργος 1-0
Ζαϊρές-Καρανάσιος Κων/νος – Λιάκος Δημήτρης 0-1
Κορώνας Βασίλης – Σκόδρας Αστέριος 0-1
Παπαδούλης Γιώργος – Τέγος Βασίλης 0-1

Η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) συγχαίρει για την καλή πορεία της ομάδας, στους αγώνες του κυπέλλου όσους αγωνίσθηκαν και στους τέσσερις αγώνες της ομάδας, οι οποιοι ήταν:

Γίτσης Χρ. με 4 συμμετοχές και 4 νίκες.
Κορώνας Βασ. με 4 συμμετοχές, 3 νίκες και 1 ήττα.
Παπαδούλης Γ. με 3 συμμετοχές, 2 νίκες και 1 ήττα.
Ζαϊρές-Καρανάσιος Κ. με 3 συμμετοχές, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Φωτιάδης Αντ. με 1 συμμετοχή, 1 νίκη.
Καλυβιώτης Αλ. με 1 συμμετοχή, 1 ήττα.