2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2013 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Επιτυχή παρουσία είχαν οι μαθητές της Μαγνησίας στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού 2013, που διεξήχθησαν από τις 27 έως 29 Απριλίου στην Ερέτρια της Εύβοιας και διοργανώθηκαν από τη Σκακιστική Ομοσπονδία.

Η Μαγνησία είχε τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση από όλη τη Θεσσαλία με τη συμμετοχή 17 μαθητών-σκακιστών (4 κορίτσια και 13 αγόρια), στα ατομικά πρωταθλήματα (9 γύρων) και ενός δημοτικού σχολείου στο ομαδικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, στα ατομικά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν ανά τάξη, είχαμε τις παρακάτω διακρίσεις:

Για την Δ΄ τάξη, ο Ζγουλέτας Ιωάννης του 4ου Δ.Σ. Αλμυρού (πρωταθλητής νέων Κεντρικής Ελλάδος στο πρωτάθλημα του 2013), ισοβάθμησε στην 4η θέση και μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της βαθμολογίας κατετάγη με 6 βαθμούς στην 9η θέση ανάμεσα σε 75 συμμετοχές.

Για την Ε΄ τάξη, ο Κρανάς Μάριος του 5ου Δ.Σ. Αλμυρού, ισοβάθμησε και αυτός στην 4η θέση και μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της βαθμολογίας κατετάγη με 6 βαθμούς στη 15η θέση ανάμεσα σε 83 συμμετοχές. Για την ίδια κατηγορία ο Καράς Κωνσταντίνος και ο Θωμαϊδης Αλέξανδρος του Ιδ. Εκπ. Αγ. Ιωσήφ Βόλου, κατετάγησαν στην 67η και στην 79η θέση αντίστοιχα.

Για την Γ΄ τάξη, ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ του 13ου Δ.Σ. Βόλου, ισοβάθμησε στην 5η θέση και μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της βαθμολογίας κατετάγη με 6 βαθμούς στη 17η θέση ανάμεσα σε 87 συμμετοχές. Για την ίδια κατηγορία, ο Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος του 12ου Δ.Σ. Βόλου κατετάγη με 5 βαθμούς στην 33η θέση, ο Βάσιλας Έκτορας του Ιδ. Εκπ. Αγ. Ιωσήφ Βόλου κατετάγη με 4,5 βαθμούς στην 48η θέση και η Οικονομίδη Μαρυφίλλη του 20ου Δ.Σ. Βολου κατετάγη στην 67η θέση.

Για την Α΄ τάξη, ο Τσαντίδης Δημήτρης του 2ου Δ.Σ. Αλμυρού, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της βαθμολογίας κατετάγη με 5 βαθμούς στη 21η θέση ανάμεσα σε 63 συμμετοχές. Για την ίδια κατηγορία η Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα του 13ου Δ.Σ. Βόλου, κατετάγη στην 50η θέση.

Για την ΣΤ΄ τάξη, ο Ζγουλέτας Στέργιος του 4ου Δ.Σ. Αλμυρού, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της βαθμολογίας κατετάγη με 4,5 βαθμούς στη 48η θέση ανάμεσα σε 100 συμμετοχές. Στη συνέχεια ακολούθησαν σε άλλες θέσεις, οι μαθητές του Ιδ. Εκπ. Αγ. Ιωσήφ Βόλου, Σιούτης Γεώργιος, Κοζανίτης Ελευθέριος και Καρά Μαρία.

Στην κατηγορία των νηπίων αγωνίσθηκε η Ζγουλέτα Ευταξία του 4ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, στο παράλληλο πρωτάθλημα Α, Β, Γ τάξεων Δημοτικού αγωνίσθηκε η Βάσιλα Φαίδρα του Ιδ. Εκπ. Αγ. Ιωσήφ Βόλου και στην κατηγορία της Β΄ τάξης Γυμνασίου αγωνίσθηκε ο Οικονομίδης Σάββας του 7ου Γυμνασίου Βόλου.

Στους αγώνες του ομαδικού, η ομάδα του Ιδ. Εκπ. Αγ. Ιωσήφ Βόλου, με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες, κατετάγη 36η μεταξύ  44 ομάδων. Ήταν η μοναδική ομάδα από τη Θεσσαλία που συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Η σύνθεση της ομάδας ήταν, Σιούτης Γεώργιος, Κοζανίτης Ελευθέριος, Καράς Κων/νος, Θωμαϊδης Αλέξανδρος, Βάσιλας Έκτορας και  Καρά Μαρία.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2013

ΑΤΟΜΙΚΑ – ΟΜΑΔΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου οι αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού Ν. Μαγνησίας που διοργάνωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου (ΑΟΔΒ – ΕΑΚ) και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” στη Ν. Ιωνία,  με τη συμμετοχή συνολικά 165 μαθητών – σκακιστών, (Νηπίων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) και με την παρουσία γονέων των μαθητών.

Για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, σημαντική ήταν η συμβολή, των σκακιστικών παραγόντων της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και του Α.Ο. Αγριάς, γονέων εθελοντών των μικρών σκακιστών αλλά και της διεύθυνσης και του προσωπικού του Ιδ. Εκπαιδευτήριου.

Την απαιτητική διαδικασία των κληρώσεων των αγώνων, έφεραν σε πέρας ο διαιτητής  Κ. Παπαδούλης και ο ταμίας του συλλόγου Γ. Καβούρης. Στη γραμματεία των αγώνων παρουσία είχαν η πρόεδρος Δέσποινα Μουζαλά, ο Αντ. Σουλικιάς και ο Στ. Ραφτόπουλος ενώ η παρουσία των προπονητών των σκακιστικών τμημάτων του συλλόγου, Μιχ. Αγγελή, Χρ. Γίτση και Β. Κορώνα ως διαιτητών, ήταν σημαντική. Ως διαιτητές βοήθησαν επίσης τα μέλη της διοίκησης,  Βούλα Κορώνα, Ι. Σκοτεινιώτης, Π. Ζγουλέτας αλλά και τα παλαιά μέλη, Δ. Μπλατζής, Γ. Πρωτοψάλτης και Θ. Κουτίδης.

Χαρακτηριστικό του φετινού σχολικού πρωταθλήματος ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών και των μαθητριών από ό,τι άλλες χρονιές αλλά και η συμμετοχή σχολείων από το Βελεστίνο, τον Αλμυρό και την Αγριά. Στο ομαδικό των Δημοτικών έχουμε την κατάκτηση των δυο πρώτων θέσεων απο τις ομάδες του Δημοτικού του Αγ. Ιωσήφ ενώ στο ομαδικό των Γυμνασίων για μια ακόμη χρονιά είχαμε φιλικό ανταγωνισμό μεταξύ Μουσικού, 9ου και 5ου Γυμνασίου που εμφανίσθηκαν ισοδύναμα. Στα ατομικά διοργανώθηκαν σε επίπεδο Δημοτικών και Γυμνασίων και πρωταθλήματα με τη συμμετοχή μόνο κοριτσιών χάρη της μεγάλης τους παρουσίας, (25 του Δημοτικού και 8 του Γυμνασίου).

Στο ομαδικό είχαμε και την παρουσία αμιγώς ομαδας κοριτσιών κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις θα διακρίνουμε το απόλυτο των επιτυχιών στην κατηγορία των Δημοτικών για τους, Τσαρσιταλίδη Κ.,  Κρανά Μ. και Ζγουλετα Στ., που συγκέντρωσαν 5 βαθμούς στους 5 αγωνες και της Σκοτεινιώτη-Σταφυλά Ευαγγελίας των Γυμνασίων με 7 βαθμούς στους 7 αγωνες. Το ενδιαφερον για το σκάκι μεγαλώνει όλο και περισσότερα στα νέα παιδιά αλλά και στις οικογένειες. Υπάρχουν πια, παραδείγματα πολλών οικογενειών όπου ασχολούνται με το σκάκι τα αδέλφια μεταξύ τους ή ο ένας γονιός με τα παιδιά του έως και τρία τον αριθμό!!

ΟΠΕΝ ΑΤΟΜΙΚA ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑTA ΕΣΣΚΕ 2013 ΑΝΔΡΩΝ– ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ8– Κ16– K18 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπορεί το τελικό χειροκρότημα σε ένα σκακιστικό πρωτάθλημα να ανήκει στο νικητή- πρωταθλητή, όμως στον τελευταίο γύρο του Ανοικτού πρωταθλήματος σκακιού που διεξήχθη στο Πορφυρογένειου Ίδρυμα της Αγριας, την περασμένη Κυριακή, το ζεστό χειροκρότημα απέσπασε αυθόρμητα από τους φίλους του αθλήματος ο νεαρός σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (δεκατριάχρονος), Γιώργος Παπαδούλης. Με ένα εκπληκτικό φινάλε κέρδισε τον έμπειρο αντίπαλό του, Βασίλη Κρομμύδα της Σ.Κ. Τρικάλων, που αναγνώρισε άμεσα με χειραψία το νικητή, σε μια παρτίδα που κράτησε περίπου 4 ώρες!!

Αυτά συμβαίνουν στο σκάκι που δεν γνωρίζει από ηλικίες αντιπάλων και δημιουργεί γεγονότα που αξίζει να μνημονεύονται.

Για την ιστορία λοιπόν, του πρωταθλήματος που διοργανώθηκε από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και φιλοξενήθηκε ανά δύο γύρους σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας (Αιδηψός – Καρδίτσα – Αγριά Βόλου) από τους τοπικούς συλλόγους, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου, Χρήστος Γίτσης χωρίς να ηττηθεί από κανέναν αντίπαλο και στον οποίον απονεμήθηκε κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο επίσης σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου, Βασίλειος-Μάριος Κορώνας και την τρίτη θέση ο επίσης, αλλά νεαρός σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που συμμετείχε στο πρωτάθλημα ανδρών, Γιώργος Παπαδούλης. Οι δυο πρώτοι νικητές του πρωταθλήματος είναι παράλληλα και δάσκαλοι σκακιού στη Σκακιστική Ένωση Βόλου. Στη συνέχεια ο νέος αθλητής του συλλόγου Ζαϊρές Κων/νος κατετάγη 14ος και ακολούθησαν ο νεαρός Πρωτοψάλτης Π. 19ος, ο Λιάτσικος Σπ. 20ος και ο Ζγουλέτας Π. 21ος σε σύνολο 27 συμμετοχών.

Το νεανικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε παράλληλα με το ανδρικό, αφορούσε τις  ηλικίες από 8 έως 18 ετών, σε έναν όμιλο των 30 συμμετοχών. Στη γενική βαθμολογία την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων πέτυχαν αθλητές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με 1ον και αήττητο το δεκάχρονο, Ζγουλέτα Ιωάννη, 2ον τον επίσης δεκάχρονο,  Παπαιωάννου Πάρη και 3ον το δωδεκάχρονο Ζγουλέτα Στέργιο που τελείωσε και αυτός αήττητος. Οι επιτυχίες για τους μικρούς αθλητές ήταν πολλές και ανά ηλικιακή κατηγορία, όπου, για την ηλικία των 8 ετών είχαμε 2η,3ηκαι 4η θέση για τους: Τσιαμανή Βασ., Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα και Βάσιλα Φαίδρα αντίστοιχα. Για την ηλικία των 10 ετών είχαμε κυριαρχία του συλλόγου στις πρώτες θέσεις: 1ος Ζγουλέτας Ι., 2ος Παπαιωάννου Π., 3ος Ραφτόπουλος Μ. και για τις υπόλοιπες: 4ος Τσαρσιταλίδης Κ., 5ος Βάσιλας Εκτ., 6ος Μαλαμούλης Δημ., 8ος Βεζαλής Λ. και 9ος Καπανιάρης Δ.  Για την ηλικία των 12 ετών τις δυο πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι σκακιστές της Σ.Ε. Βολου, Ζγουλέτας Στ. 1ος και Σιούτης Γ. 2ος, ενώ 6ος βρέθηκε ο Λιάτσικος Ν.

Το νεανικό δυναμικό του συλλόγου είναι καλής σκακιστικής παιδείας χάρη των σκακιστικών μαθημάτων που παρακολουθούν στο σύλλογο κάτι που αναδεικνύεται και στους σκακιστικούς αγώνες όπου οι επιτυχίες τους είναι πολλές.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και δύο αθλητές του σκακιστικού τμήματος του Α.Ο. Αγριάς, ο Σουλικιάς Αντ. στο ανδρικό, όπου κατετάγη 17ος και ο νεαρός Σουλικιάς Γ. όπου στο γενική βαθμολογία του νεανικού κατετάγη 9ος στη δε κατηγορία των 12 ετών κατετάγη 4ος .

Για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων των δυο τελευταίων γύρων σημαντική ήταν η συμβολή, των δύο σκακιστικών συλλόγων του Βόλου, της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και του Α.Ο. Αγριάς των οποίων οι διοικήσεις φρόντισαν κάθε λεπτομέρεια καθώς και η παρουσία στη γραμματεία των αγώνων, της γ. γραμματέως της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. κας Γιώτας Βαϊοπούλου και του διαιτητή και μέλους της διοίκησης της Ε.Σ.Ο κου Κ. Παπαδούλη. Τέλος οι προσφορές γονέων των σκακιστών για τη λειτουργία μπουφέ, κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν ευχάριστη ανάπαυλα για μικρούς και μεγάλους σκακιστές οι οποίοι αγωνίστηκαν στις αίθουσες του φιλόξενου «Πορφυρογένειου Ιδρύματος» που παραχωρήθηκε  μετά από ενέργειες  του Α.Ο. Αγριάς, για τη διοργάνωση αυτών των αγώνων.

ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Κ8 – Κ16 Κ18 Κ20 
Final Ranking   
age group U08   
RankNameRtgTypePts
1ΜΑΡΚΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ551U083
2ΤΣΙΑΜΑΝΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ456U082
3ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ300U082
4ΒΑΣΙΛΑ  ΦΑΙΔΡΑ250U081
     
age group U10   
RankNameRtgTypePts
1ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ1175U10
2ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ  ΠΑΡΗΣ962U105
3ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΝ.819U104
4ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ842U10
5ΒΑΣΙΛΑΣ  ΈΚΤΟΡΑΣ546U103
6ΜΑΛΑΜΟΥΛΗΣ  ΔΗΜ.808U103
7ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ640U103
8ΒΕΖΑΛΗΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ400U103
9ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ  Δ.450U101
     
age group U12   
RankNameRtgTypePts
1ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ1617U12
2ΣΙΟΥΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ1055U124
3ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ  ΔΗΜΟΣ914U124
4ΣΟΥΛΙΚΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ993U124
5ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ  Δ.1051U123
6ΛΙΑΤΣΙΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ600U123
7ΜΟΝΑΝΤΕΡΟΣ  ΦΩΤΙΟΣ600U122
8ΣΟΥΛΙΑΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ644U120
     
age group U14   
RankNameRtgTypePts
1ΣΑΜΟΥΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ694U143
2ΣΑΜΟΥΡΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ816U14
     
age group U16   
RankNameRtgTypePts
1ΜΟΥΡΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ1299U164
     
age group U18   
RankNameRtgTypePts
1ΖΑΧΑΡΙΟΥ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ1095U184

Για τα πληρη αποτελεσματα, των σκακιστικων συναντησεων πατηστε:
http://chess-results.com/tnr92623.aspx?lan=1 και
http://chess-results.com/tnr92622.aspx?lan=1

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012-13 Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ.

Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου είναι η μεγάλη νικήτρια του FINAL FOUR που διοργάνωσε η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. στον αγωνιστικό της χώρο στην Λαμία την Κυριακή 16/02/2013.

Στον πρωινό αγώνα της ημιτελικής φάσης, η Σκακιστική Ένωση Βόλου απέκλεισε το Σ.Ο. ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ την ομάδα του Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ.

Το απόγευμα στον τελικό αγώνα, η Σκακιστική Ένωση Βόλου νίκησε τον Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ  μετά από σκληρό αγώνα με σκορ 2,5-1,5 και ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος Κεντρικής Ελλάδας 2013. Οι Χρ. Γίτσης και Βασ. Κορώνας επικράτησαν των αντιπάλων τους, Αστ. Σκόδρα και  Γ. Λόκα, ο νεαρός Γ. Παπαδούλης ήλθε ισόπαλος του Σπ. Ναθαναήλ και ο Κ. Τζαμτζής ηττήθηκε από το Δ. Ντέρκο. 

Στον μικρό τελικό, ο περσινός κυπελλούχος, Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ επικράτησε δύσκολα του Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στους αγώνες του ΚΥΠΕΛΛΟΥ συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες:

Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ
Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ
Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ
Σ.Α. ΛΑΜΙΑΣ
Σ.Ο. ΒΟΡ.ΕΥΒΟΙΑΣ
Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σ.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 
Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ 
Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Σ.Ο. ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Σ.Ο. ΑΓΡΙΑΣ

Ας δουμε τι έγινε στην προκριματική φάση του κυπέλλου.

Β΄ ΓΥΡΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012-2013
Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ      1,5 – 2,5               
Σ.Ο. Βορ. ΕΥΒΟΙΑΣ – Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ  0,5 – 3,5      

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα στην αναμέτρηση Φ.Ο. Καρδίτσας –  Σκακιστικής Ένωσης Βόλου είναι τα παρακάτω:

Μαρκαντώνης, Βασίλης   0 – 1   Γίτσης, Χρήστος
Παπαποστόλου, Αποστόλης   1/2 – 1/2   Τζαμτζής, Κώστας
Αθανασόπουλος, Νίκος   1 – 0   Καρανικόλας, Θεόδωρος
Κουμαδίτης, Θωμάς   0 – 1   Κόκκαλης, Αργύρης

Α΄ ΓΥΡΟΣ

Τα αποτελέσματα του Α΄γυρου των αγώνων της περασμένης Κυριακής για το «Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2012-2013»  έχουν ως ακολούθως:

  1. Σ.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ   1,5 – 2,5   
  2. Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΑΘΛΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 4 – 0
  3. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ( Νίκη της Σ.Ε.Β άνευ αγώνα)
  4. Σ.Α. ΛΑΜΙΑΣ –  Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ 0 – 4 
  5. Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ – Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 0,5 – 3,5
  6. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ- Σ.Ο.Β. ΕΥΒΟΙΑΣ 0,5 – 3,5

Φυσιολογικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα του Α’ γύρου με χαρακτηριστικό την μη κάθοδο του Σ.Σ. Ελασσόνας για τον αγώνα του στο Βολο (δεν συμπλήρωσε τετράδα) αλλά και τη δύσκολη νίκη του Σ.Σ. Λάρισας στα Τρίκαλα.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!

Με τη συμμετοχη 100 !! σκακιστων πραγματοποιηθηκε ο Σκακιστικος Μαραθωνιος στη Θεσσαλονικη.

 Απο πλευρας Σκακιστικής Ένωσης Βόλου συμμετειχαν 3 σκακιστες με τελικη καταταξη ως εξης:

28ος Γιτσης Χρ. (ΕΛΟ 2058) με 17 β.   και 16 νικες.?
32ος Γκουντρας Κλ. (ΕΛΟ1966) με 16,5 β και 15 νικες.
58ος Κοκκαλης Α. (ανευ ΕΛΟ) με 10,5 β και 10 νικες.
81ος Τζαμτζης Κ. (ΕΛΟ 1932) με 7,5 β.  και 6 νικες.