2016

1ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2016 με εθνική και διεθνή αξιολόγηση. ΝΙΚΗΤΗΣ Ο Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον τελευταίο καιρό ολοκληρώθηκε το 1ο ανοιχτό τουρνουά της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου 2016. Τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου έδωσαν τους τελικούς νικητές ενός τουρνουά που κράτησε αμείωτο το ενδιαφερον σε όλη τη διάρκειά του αφού αρκετοί σκακιστές διεκδίκησαν θέση στην πρώτη τριάδα αλλά το ίδιο συνέβη και στους εφήβους που διεκδίκησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 26 σκακιστές και οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι:
Κ. Κωνσταντέλιας(1ος), Στ. Λαγάρας(2ος) και Β. Κορώνας(3ος).

Δειτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: http://chess-results.com/tnr255179.aspx?lan=19&art=2&rd=6&wi=821
Φωτογραφικο υλικο 1ου γυρου εδω:  Φωτογραφικο υλικο 2ου γυρου εδω:   Φωτογρ. υλικο 3ου γυρου

Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 15 -18 Δεκεμβρίου 2016 Θεσσαλονίκη - ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ»

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση του 9ου  Πανελλήνιου Ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων της Ε.Σ.Ο. για το 2016, στο οποίο συμμετείχε και η νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας.

Έλαβαν μέρος 18 ομάδες που εκπροσώπησαν διάφορες περιοχές της χώρας. Η τελική φάση διεξήχθη με απλό ελβετικό σύστημα 6 γύρων.

Την ομάδα αποτέλεσαν οι παρακάτω σκακιστές του συλλόγου: Φωτιάδης Λ., Παπαιωάννου Π., Φωτιάδης Ν., Τζαμτζής Σ., Βαγγέλα Εβίνα και Χατζίρη Κατερίνα που αγωνίσθηκαν σε όλους τους αγώνες.

Την οργάνωση της ομάδας στην προκριματική φάση, είχε αναλάβει το μέλος της διοίκησης και έμπειρος σκακιστής Ι. Πατρίκος. Συνοδός της αποστολής στη Θεσσα-λονίκη ήταν ο επίσης έμπειρος σκακιστής Κ. Τζαμτζής.  

Τα αποτελέσματα της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι τα παρακάτω: 

1ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) –  ΣΟ Πολίχνης 1,5 – 4,5     
2ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) – ΧΑΝ Καλαμαριάς 1 – 5
3ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) – ΝΟ Καλαμάτας 3 – 3        
4ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) – ΣΟ Πτολεμαϊδας 1,5 – 4,5
5ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) – ΣΠ Τριανδρίας 1,5 -4,5    
6ος γύρος: Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) – ΟΣ Τριανδρίας 0,5 – 5,5

Η νεανική μας ομάδα έκανε μια υπερπροσπάθεια για να σταθεί σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα που κερδισε η ΣΑ Χανίων αήττητη και γι αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όλα τους νεαρούς και νεαρές της προκριματικής και τελικής φάσης. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά σε μια καλύτερη προσπάθεια. 

1ο Κλειστό Ατομικό Τουρνουά Πουλ 2016

Έληξε το 1ο κλειστό ατομικό τουρνουά πουλ 2016 που διοργανώθηκε από τη Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ). Συμμετείχαν 10 σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας που αγωνίσθηκαν όλοι εναντίον όλων σε 9 γύρους. Ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου με τη διεξαγωγή 45 συνολικά παρτίδων. Εκ των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι δεν υπήρχαν ακλόνητα φαβορί.

Στην τελική τριάδα που κέρδισαν τα μετάλλια και τα έπαθλα κατετάγησαν οι παρακάτω: 1ος ο Τζαμτζής Κ. (Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ)) με 6,5 βαθμούς, 2ος ο Τέγος Β. (Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας) με 6 βαθμούς και 3ος ο νεαρότερος σκακιστής του τουρνουά, ο 10χρονος Καλλίας Σπ. (Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ)) με 5,5 βαθμούς.
Την τελική δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, οι παρακάτω σκακιστές: 4ος ο Χατζηπολίτης Γ. με 5,5 β., 5ος ο Πετρούλιας Δ. με 5 β., 6ος ο Καρανικόλας Θ. με 4,5 β., 7ος ο τριταθλητής του πρόσφατου Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος, Λαγάρας Στ. με 4,5 β., 8ος ο Κουκουβίνος Β. με 4 β., 9ος ο 13χρονος Ζγουλέτας Ι. με 2 β., όλοι της Σ.Ε. Βόλου και στη 10η θέση ο Χαρχαντής Χ. (Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας) με 1,5 β.

Τις απονομές των μεταλλίων, των επάθλων και των πιστοποιητικών συμμετοχής στο τουρνουά έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Χρ. Γίτσης (έφορος αγώνων), Ι. Πατρίκος (έφορος υλικού) και Ι. Σκοτεινιώτης (γ. γραμματέας).

Από τα αποτελέσματα εκπλήξεις που σημειώθηκαν στο τουρνουά ξεχωρίζουν οι νίκες των νεαρών, Σπ. Καλλία επί των Γ. Χατζηπολίτη και Στ. Λαγάρα και του Ι. Ζγουλέτα επί του τελικού νικητή του τουρνουά Κ. Τζαμτζή. Αξιοσημείωτες είναι και οι νίκες του Θ. Καρανικόλα επί του Στ. Λαγάρα, του Β. Κουκουβίνου επί του Γ. Χατζηπολίτη, του Δ. Πετρούλια επί του δεύτερου νικητή Β. Τέγου και η νίκη του Β. Τέγου επί του πρώτου νικητή, Κ. Τζαμτζή. Σε λίγες γραμμές αξιόπιστη ήταν η διαδρομή του Κ. Τζαμτζή, και εξαιρετικές οι εμφανίσεις των Β. Τέγου και Σπ. Καλλία. Στον αντίποδα σημειώνουμε την εμφάνιση των Ι. Ζγουλέτα και Χ. Χαρχαντή, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν βαθμολογικά ο ένας κοντά στον άλλον.
Στους αγώνες διαιτήτευσαν οι διεθνείς διαιτητές, Ι. Σκοτεινιώτης, Ι. Πατρίκος, Γ. Καβούρης και η διαιτητής Σταυρούλα Φώτου-Κορώνα.

Τα αποτελέσματα ανά γυρο και την πλήρη βαθμολογία, μπορείτε να τη δειτε εδω.

http://chess-results.com/tnr213606.aspx?lan=1&art=2&turdet=YES&wi=821

2ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ12 & Κ16, 2016 με εθνική αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε το 2ο νεανικό τουρνουά Κ12 και Κ16 της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου. Το τουρνουά αφορούσε νεαρούς αθλητές της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου και ξεκίνησε την Κυριακη 27 Μαρτίου 2016. 
Πρώτοι νικητές ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι: 

Κ12 – Φωτιάδης Ν. και Κ16 – Ζγουλέτας Ι., οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 2016 της ΕΣΟ με επιδότηση εκ μέρους της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι παρακάτω: 
Κ12: Καλλίας Σπ., Παπαγεωργίου Βασ., Φωτιάδης Ν.,  Τζαμτζής Σ., Βαγγέλας Φ., Βαγγέλα Εβίνα, Μπάρτζος Αγγ. και Καψης Αθ. 
Κ16: Φωτιάδης Λ., Κουκουβίνος Βικτ., Καμπανός Π. και Ζγουλέτας Ι.

Κ-12 : ΝΙΚΗΤΕΣ :

1ος νικητής του 2ου νεανικού τουρνουά Κ12 ο Φωτιάδης Νίκος με 5 β., 2ος ο Καλλιας Σπύρος με 4 β. και 3ος ο Βαγγέλας Θεοφάνης με 3,5 β. Στους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο).
Τις παρτίδες διαιτήτευσαν οι: Σκοτεινιώτης Ι. και Πατρίκος Ι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Κ12 – 6ος γύρος:

 1. Φωτιάδης Ν. – Δαλίδης Αθ. 1 – 0
 2. Καλλίας Σπ. – Καψής Αθ. 1 – 0
 3. Βαγγέλα Εβίνα – Βαγγέλας Θ. 0,5 – 0,5
 4. Τζαμτζής Σ. – Παπαγεωργίου Β. 1 – 0

Μπάρτζος Αγγ. bye

Κ12 – 5ος γύρος:

 1. Βαγγέλας Θ. – Φωτιάδης Ν. 0 – 1
 2. Δαλίδης Αθ. – Καλλιας Σπ. 0 – 1
 3. Καψής Αθ. – Τζαμτζής Σ. 1 – 0
 4. Μπαρτζος Α. -Βαγγέλα Εβίνα 0 – 1

Παπαγεωργιου Β. bye

Κ12 – 4ος γύρος:

 1. Φωτιάδης Ν. – Καψής Αθ. 1 – 0
 2. Βαγγέλας Θ. – Παπαγεωργίου Β. 1 – 0
 3. Βαγγέλα Εβινα – Τζαμτζής Σ. 0 – 1
 4. Δαλίδης Αθ. – Μπάρτζος Α. 1 – 0

Κ12 – 3ος γύρος:

 1. Καψής Αθ. – Βαγγέλας Θ. 0 – 1
 2. Φωτιάδης Ν. – Βαγγέλα Εβίνα 1 – 0
 3. Τζαμτζής Σ. – Δαλίδης Αθ. 1 – 0
 4. Παπαγεωργίου Β. – Μπάρτζος Α. 1 – 0

Κ12 – 2ος γύρος:

 1. Καλλίας Σπ. – Βαγγέλας Θ. 1 – 0
 2. Δαλίδης Αθ. – Καψής Αθ. 0 – 1
 3. Βαγγέλα Εβινα – Παπαγεωργίου Β. 1 – 0
 4. Μπάρτζος Αγγ. – Φωτιάδης Ν. 0 – 1

Κ12 – 1ος γύρος:

 1. Καψής Αθ. – Βαγγέλα Εβίνα 1 – 0
 2. Βαγγέλας Θ. – Μπάρτζος Αγγ. 1 – 0
 3. Παπαγεωργίου Β. – Δαλίδης Αθ. 0 -1
 4. Καλλίας Σπ. – Φωτιάδης Ν. 1 – 0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ-16: 

6ος γύρος:

 1. Φωτιάδης Λ. – Ζγουλέτας Ι. 0 -0 α.α
 2. Κουκουβίνος Β. – Καμπανός Π. 1 – 0 

5ος γύρος:

 1. Καμπανός Π. – Φωτιάδης Λ. 0 – 1 
 2. Ζγουλετας Ι. – Κουκουβίνος Β. 1 – 0

4ος γύρος:

 1. Φωτιάδης Λ. –  Κουκουβίνος Β. 1 – 0 
 2. Καμπανός Π. – Ζγουλέτας Ι. 0 – 1

3ος γύρος:

 1. Ζγουλετας Ι. – Φωτιάδης Λ. 0,5 – 0,5
 2. Καμπανός Π. – Κουκουβίνος Β. 0 – 1 

2ος γύρος:

 1. Φωτιάδης Λ. – Καμπανός Π. 1 – 0 
 2. Κουκουβίνος Β. – Ζγουλέτας Ι. 0 – 1

1ος γύρος:

 1. Κουκουβίνος Β. – Φωτιάδης Λ. 0,5 – 0,5
 2. Ζγουλέτας Ι. – Καμπανός Π. 1 – 0 

1ος νικητής της κατηγορίας Κ16, ο Ζγουλέτας Ι. με 4,5 β., 2ος ο Φωτιάδης Λ. με 4 β. και 3ος ο Κουκουβίνος Β, με 2,5 β. 

Στους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο).

Τις παρτίδες διαιτήτευσαν οι: Σκοτεινιώτης Ι. και Πατρίκος Ι.

Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ 43ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην τελική φάση του Περιφερειακού κυπέλλου Θεσσαλίας, η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) αντιμετώπισε εντός έδρας την ισχυρή ομάδα της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων. Η συνάντηση διεξήχθη σε τέσσερις σκακιέρες και τέθηκαν αντιμέτωποι οι ισχυρότεροι σκακιστές των δυο συλλόγων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με σκορ 3-1 και έτσι αναδείχθηκε κυπελλούχος Θεσσαλίας και προκρίθηκε στη φάση των 16, του 34ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου της Ε.Σ.Ο., όπου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ μια εκ των ομάδων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν τα παρακάτω:
1. Αγγελής Μιχ. – Τσεκούρας Β. 1- 0
2. Πατρίκος Ι. – Κρομμύδας Β. 1- 0
3. Χατζηπολίτης Γ. – Μπομπότης Μιχ. 0 – 1
4. Τζαμτζής Κ. – Τσιάρας Φωτ. 1 – 0

Στην 1η σκακιέρα ο μεταγραφείς από το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας και δάσκαλος του σκακιού στο σύλλογο του Βόλου, Μιχ. Αγγελής χαρη της ισχυρής θεωρητικής του κατάρτισης και εμπειρίας ανάγκασε τον αντίπαλο σε λάθη και έφθασε χωρις προβλήματα στη νίκη. Στη 2η σκακιέρα ο επίσης ισχυρός Ι. Πατρίκος με μεθοδικό τρόπο έφθασε στη νίκη απέναντι σε έναν επίσης ισχυρό αντίπαλο. Στην 4η σκακιέρα η παρτίδα έληξε πρώτη και έδωσε άμεσα έναν αέρα νίκης για το τελικό ομαδικό αποτέλεσμα, με τον Κ. Τζαμτζή να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Η μοναδική επιτυχία για την ομάδα των Τρικάλων ήρθε στο τέλος με αναπάντεχο τρόπο όταν ο βολιώτης σκακιστής Γ. Χατζηπολίτης παρόλη την υπεροχή του αντιλαμβανόμενος ότι ήδη το σκορ είχε διαμορφωθεί εκείνη τη στιγμή στο 3-0 υπέρ της ομάδας, χαλάρωσε και υπέπεσε σε λάθη που τον οδήγησαν σε ήττα.

Πριν την έναρξη των παρτίδων ο πρόεδρος του συλλόγου των Τρικάλων Χρ. Τοζάρος που συνόδευσε μαζί με άλλους σκακιστές την ομάδα του, παρέδωσε στον πρόεδρο της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Γ. Καβούρη, αναμνηστικό λάβαρο της ομάδας του, ενώ μετά τη λήξη των αγώνων ο ίδιος, ως πρόεδρος της ΤΕΣΣ Θεσσαλίας απένειμε το κύπελλο της νικήτριας ομάδας Θεσσαλίας, στον αρχηγό της ομάδας του Βόλου, Ι. Πατρίκο.

Τις παρτίδες διαιτήτευσαν ο επικεφαλής διαιτητής Καβούρης Γ. με βοηθό διαιτητή τον Σκοτεινιώτη Ι.

Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου για να φθάσει στον τελικό πέρασε από τον 1ο γύρο άνευ αγώνα και απέκλεισε την ομάδα «Τιτάνες» Αλμυρού στο 2ο γύρο με 3-1. Την ομάδα πλην των αναφερθέντων αθλητών στελέχωσαν και οι, Στ. Λαγάρας και Κορώνας Β. Συνολικά στις παρτίδες των δυο γύρων πέτυχε έξι νίκες και υπέστη δυο ήττες.

Η επόμενη φάση των αγώνων έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 5 Ιουνίου του 2106.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΧΡ. ΓΙΤΣΗΣ

Στους αγώνες final four των ανδρών που διεξήχθησαν την Κυριακή 13/2/2016 στην Αγριά, πρωταθλητής ΑΝΔΡΩΝ για την Κεντρική Ελλάδα το 2016, ανακηρύχθηκε ο αθλητής της Σ.Ε. Βόλου Χρήστος Γίτσης.

Στην ημιτελική φάση είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Κ. Κωνσταντέλιας – Η. Τσούμας 0-1
Χ. Γίτσης – Κ. Τζαμτζής 1 – 0

Στην τελική φάση είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Χ. Γίτσης – Η. Τσούμας 1 – 0
Κ. Τζαμτζής – Κ. Κωνσταντέλιας 0,5-0,5
Λόγω του ισόπαλου αποτελέσματος είχαμε επί πλέον παρτίδα rapid μεταξύ των δυο αντίπαλων:
Κ. Τζαμτζής – Κ. Κωνσταντέλιας 0,5-0,5 Rapid.
Η νέα ισοπαλία υποχρέωσε τους αντιπαλους και σε παρτίδα blitz:
Κ. Τζαμτζής – Κ. Κωνσταντέλιας 0-1 Blitz

Η τελική κατάταξη έχει ως ακολούθως:

1ος ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΤΣΗΣ
2ος ΤΣΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ
3ος ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4ος ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος πρέπει να σημειώσουμε και τη συμμετοχή και άλλων αθλητών της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που είναι οι παρακάτω: Κουκουβίνος Βασίλης, Λαγάρας Στέλιος, Καλλίας Σπύρος, Ζαϊρές Κωνσταντίνος και Φωτιάδης Λάζαρος.

2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2016

Φίλοι του σκακιού, συνοδοί των αθλητών, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν την Κυριακή 28/2/2016 στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αλμυρού, στο παλαιό Γυμνάσιου Αλμυρού την τελική φάση του πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας της ΕΣΣΚΕ. Σαράντα αθλητές και αθλήτριες, αγωνίσθηκαν στους αγώνες του Final Four για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας για το 2016.

Στην ημιτελική φάση ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας έχασε από την ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 2-3 και η Σ.Ν.Ο. Λαμίας από την Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) με 0,5 – 4,5.
Στους απογευματινούς αγώνες, στον μικρό τελικό η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας έχασε από τον Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας με 4,5 – 0,5 και στον μεγάλο τελικό η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) έχασε από τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας με σκορ 2-3.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 1. Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας
  2. Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ)
  3. Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας
  4. Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας

Συγχαρητήρια τόσο στην διοργανώτρια ομάδα του συλλόγου Σ.Ο. Αλμυρού, όσο και στον Διευθυντή των αγώνων, κ. Κων/νο Κρανά, για τους άψογους αγώνες που διοργάνωσαν.
Οι πρώτες σκακιέρες των αγώνων του Final Four, μεταδόθηκαν online στο διαδίκτυο.
Στο ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και μέρα, πραγματοποιήθηκε και ο φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Σ.Α. Λαμίας και του Α.Ο. Αγριάς «Άθλος» σε 11 σκακιέρες. Το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο 5,5 – 5,5.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές των ομάδων !

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2016

Η προκριματική φαση του διασυλλογικου πρωταθλήματος ΕΣΣΚΕ 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχή τρόπο για τη Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) αφού κατέκτησε την 1η θέση του βόρειου ομίλου. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την Κυριακη 24 – 01- 2016 και συμμετείχαν 4 ομάδες του Β. ομίλου και τρεις του Ν. ομίλου και τελείωσε την Κυριακη 7 – 2 – 2016. Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου προκριθηκε στην τελικη φαση του πρωταθλήματος αήττητη.

Στον 1ο γυρο η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) στον πρώτο της αγώνα νίκησε εκτός έδρας την ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας με 4-1. Η ομάδα ενισχύθηκε φέτος με τον μεταγραφέντα από το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας, Μιχάλη Αγγελη σκακιστή εγνωσμένης αξίας και ο οποίος διδάσκει σκακιστική θεωρία και πράξη στα τμήματα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.  

Ανά σκακιέρα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) 1 – 4

Σακαβός, Πέτρος – Αγγελής, Μιχάλης                         0 – 1
Κόγιας, Νίκος – Γίτσης, Χρήστος                                  0- 1
Σδραβόπουλος, Περικλής – Χατζηπολίτης, Γιώργος      0 – 1
Μιχάλης, Χρήστος – Κορώνας, Βασίλης                       0 – 1
Παπαναγιώτου, Δημήτρης – Λαγάρας, Στέλιος             1 – 0

Στον 2ο γυρο η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου αγωνίστηκε εκτός έδρας πάλι, με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. Αγριάς και νίκησε με 4 – 1. Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:

ΑΟ ΑΓΡΙΑΣ – ΣΕ ΒΟΛΟΥ 1 – 4

Νικόπουλος, Γιάννης – Γίτσης, Χρήστος                  0,5 -0,5
Παπαιωάννου, Χρήστος – Χατζηπολίτης, Γιώργος       0 – 1
Λυχναρόπουλος, Γιάννης – Κορώνας, Βασίλης            0 – 1
Σουλικιάς, Γιώργος – Λαγάρας, Στέλιος                    0,5 – 0,5
Καρατουλιώτης, Κων/νος – Καλλίας, Σπύρος               0 – 1

Η συνάντηση της Αγριάς έγινε σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα στο φιλόξενο χώρο του “Πορφυρογένειου Ιδρύματος” που φιλοξενεί τις σκακιστικές δραστηριότητες του ΑΟ Αγριάς. Τη συνάντηση παρακολουθήσαν ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Γ. Καβουρης και ο Γραμματέας της, Ι. Σκοτεινιωτης. Οι παραπάνω είχαν συνάντηση με τον υπεύθυνο του σκακιστικού τμήματος της Αγριάς, Αντ. Σουλικιά και συζήτησαν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο Θεσσαλικό σκάκι αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο σκακιστικών σωματείων. Στον αγωνιστικό τομέα αξίζει να αναφερθούν τα επιτυχή αποτελέσματα των δυο νεαρών σκακιστών των δυο συλλόγων απέναντι των μεγαλυτέρων τους αντιπάλων. Δηλαδή η ισοπαλία του νεαρού Γ. Σουλικιά του ΑΟ Αγριάς, έναντι του Στ. Λαγάρα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου καθώς και η νίκη του μικρού Σπ. Καλλία της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου έναντι του αντιπάλου του Κ. Καρατουλιώτη.

Για τον 3ο γυρο η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου κερδισε το προγραμματισμένο παιχνίδι με το ΣΣ Ελασσόνας άνευ αγώνα λόγω μη καθόδου της αντιπάλου ομάδας που έχει κερδίσει το φετινό κύπελλο της ΕΣΣΚΕ. Έτσι η ομάδα μας θα αγωνισθεί στην τελικη φαση του πρωταθλήματος μαζί με το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας, το Σ.Ο. Λαμίας και Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας.

Φωτογραφικό υλικό της συνάντησης ΑΟ Αθλος Αγριας- ΣΕ Βολου εδω.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2016 ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Με σημαντική συμμετοχή μαθητών διεξήχθη το σκακιστικό «Εορταστικό μαθητικό τουρνουά 2016» που διοργάνωσε η Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ) την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Το ατομικό τουρνουά γρήγορου σκακιού, φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για μια ακόμη φορά, τα τελευταία χρόνια. Συμμετείχαν συνολικά 49 μαθητές και μαθήτριες που συγκρότησαν 3 ομίλους. Ένας όμιλος με μαθητές που διέθεταν δελτίο σκακιστή και δυο όμιλοι αδιαβαθμίτων. Στο τουρνουά συμμετείχαν μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, τη Λάρισα και τα Φάρσαλα κάτι που έφερε και ενδιαφέρουσες παρτίδες στους ομίλους.

Οργανωτικά, τη διεύθυνση των αγώνων ανέλαβαν ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Καβούρης Γεώργιος και η δ/ντρια του 2ου Δ.Σ. Βόλου Μουζαλά Δέσποινα. Επικεφαλής της γραμματείας ανέλαβε ο έφορος αγώνων της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Γίτσης Χρήστος, επικεφαλής διαιτησίας ανέλαβε ο γραμματέας του συλλόγου Σκοτεινιώτης Γιάννης και διαιτητές ορίσθηκαν, η αντιπρόεδρος Κορώνα Βούλα, ο έφορος υλικού Πατρίκος Ιωάννης, ο ταμίας Λαγάρας Στέλιος, ο δάσκαλος σκακιού της Σ.Ε. Βόλου Κορώνας Βασίλειος και από την περιοχή της Λάρισας, ο Δριστέλλας Νικόλαος και ο Μιχάλης Αγαθοκλής.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με Ελβετικό σύστημα έξι γύρων και βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτες θέσεις μαζί με τις ισοβαθμίες κάθε ομίλου με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Οι τελικές βαθμολογίες με τις αντίστοιχες βραβεύσεις των ομίλων έχουν ως εξής:

Α όμιλος:

 1. Καλλίας Σπ. 5,5 β. (χρυσό), 2. Τσαρσιταλίδης Κ. 5,5 β. (χρυσό), 3. Αγραφιώτης Στ. 4,5 β. (αργυρό), 4. Γιαννούλας Ι. 4 β. (χάλκινο), 5. Δριστέλλας Νεοκλ. 4 β. (χάλκινο), 6. Φωτιάδης Λαζ. 4 β. (χάλκινο), 7. Τσαρσιταλίδης Χρ. 3,5 β., 8. Σολδάτος Ι. 3,5 β., 9. Δερέκα Κων/να 3 β., 10. Αγραφιώτης Μαρ. 3 β., 11. Τζαμτζής Σ. 3 β. , 12. Φωτιάδης Ν. 3 β., 13. Μιχάλης Χρ. 3 β., 14. Σολδάτος Αντ. 2 β., 15. Γεωργίου Χρ. 2 β., Ξενάκης Τρ. 2 β., 18. Ιωάννου Λ. 1,5 β. 19. Μιχάλης Ν. 1 β.   

Γ1 όμιλος:

 1. Κουκουβίνος Βικτ. 6 β. (χρυσό), 2. Καλαμπούκας Κ. 5 β. (αργυρό), 3. Βαγγέλα Εβίνα 4 β. (χάλκινο), 4. Θωμαϊδης Μελ. 4 β. (χάλκινο) και ακολουθούν οι παρακάτω: Παπαδημητρίου Δήμητρα, Γεωργίου Ευ., Παπαγεωργίου Β., Γούδας Εμμ., Γεωργατζάς Κ., Κώτσης Αρ., Οικονόμου Αλ., Αποστολοπούλου Αμαλία, Σαρσώνη Αποστολία, Αναγνώστου Δ., Θωμαϊδης Ιασ. και Πέτρου Μαρία.

Γ2 όμιλος:

 1. Βαγγέλας Θεοφ. 6 β. (χρυσό), 2. Ψωμάς Δ. 5 β. (αργυρό), 3. Ψωμάς Απ. 4 β. (χάλκινο) και ακολουθούν οι παρακάτω: Δαμουλάκης Κ., Κατραμάδας Δ., Αποστολοπούλου Νίκη, Πιλιαρός Κ., Καρκαλέτσης Σπ., Κοτίνας Απ., Κοσμίδης Ν., Θωμαίδη Ιόλη, Δημητριάδης Β., Τζαμτζής Βικτ. και Πολατίδης Γ.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΒΟΛΙΩΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ A' GROUP

Επιτυχή εμφάνιση πραγματοποίησαν σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στο 1ο ατομικό ανοικτό τουρνουά (Α Group) που έγινε στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 53 σκακιστών από όλη τη Θεσσαλία. Το τουρνουά διοργάνωσε ο Σ.Σ. Φαρσάλων και διεξήχθη σε 6 γύρους.

Νικητής αναδείχθηκε ο Β. Τσεκούρας με 5,5 βαθμούς της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και στη 2η θέση κατετάγη ο Β. Κρομμύδας επίσης της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Στ. Λαγάρας της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με 5 βαθμούς και αυτός που για τον νεαρό φοιτητή είναι μια σημαντική επιτυχία αφού ανέρχεται διαρκώς. Για τη Σκακιστική Ενωση Βόλου (ΣΕΒ), στην 6η θέση κατετάγη ο νεαρός μαθητής του Δημοτικού, Σπ. Καλλίας με 4,5 βαθμούς που πραγματοποιεί και αυτός ανοδική πορεία, 8ος ο βετεράνος σκακιστής Κ. Τζαμτζής με 4 βαθμούς και αμέσως μετά ο επίσης νεαρός Ι. Ζγουλέτας με 4 βαθμούς που έχει πάντα θετική παρουσία. Με τους ίδιους βαθμούς ο βετεράνος Β. Κουκουβίνος βρέθηκε στην 11η θέση και ακολούθησαν στην 18η ο νεαρός Λαζ. Φωτιάδης και στη19η θέση αντίστοιχα ο βετεράνος Α. Φωτιάδης με 3 βαθμούς. Στην 32η θέση βρέθηκε ο Ν. Φωτιάδης –μαθητής του Δημοτικού και αυτός- με 2,5 βαθμούς και ακολούθησαν η νεαρή Αικατερίνη Χατζίρη με 1,5 βαθμό και ο μικρότερος από τους βολιώτες, Σ. Τζαμτζής με 1 βαθμό.

 Η θετική παρουσία των νεαρών κυρίως σκακιστών της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου είναι αποτέλεσμα της καλής σκακιστικής παιδείας που αποκτούν στο πλαίσιο λειτουργίας του συλλόγου αλλά και των αγωνιστικών τους συμμετοχών σε τουρνουά.