2019

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ (χωρίς αξιολόγηση) της ΣΕ Βόλου / 2019

Με σημαντικό αριθμό συμμετοχών (34) πραγματοποιήθηκε το 2ο τουρνουά ΡΑΠΙΝΤ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στο Playground που ευρίσκεται στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βόλου «Βάκης Παρασκευόπουλος». Σ αυτό το τουρνουά, νεαροί και αδιαβάθμητοι σκακιστές είχαν την ευκαιρία να τεθούν αντιμέτωποι ισχυρών σκακιστών και έτσι να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Draci Robert με 5,5 βαθμούς/6. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Καρανικόλας Θεόδωρος με 5 β. και τρίτος ο Στασινός Ηλίας με τους ίδιους βαθμούς. Στους παραπάνω απένειμαν τα σχετικά μετάλλια (χρυσό – αργυρό και χάλκινο) ο πρόεδρος της ΣΕ Βόλου Χατζηπολίτης Γ., ο ταμίας του συλλόγου Καβούρης Γ. και ο βετεράνος σκακιστής Δημόπουλος Χρ. Χρυσά μετάλλια απονεμήθηκαν, στον Αγραφιώτη Στυλιανό ως πρώτο της κατηγορίας κάτω των 14 ετών από τον έφορο υλικού του συλλόγου Καρανικόλα Θεόδωρο και στον Βέλιο Κωνσταντίνο ως πρώτο της κατηγορίας των αδιαβαθμήτων από τον παλαίμαχο σκακιστή της ΣΕ Βόλου, Σαχίνη Χαρίτωνα.
Διαιτητές του τουρνουά ήταν οι Ι. Σκοτεινιώτης και Γ. Καβούρης.

Την πλήρη βαθμολογία και όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στο λινκ: https://chess-results.com/tnr492153.aspx?lan=1&art=1&rd=6

Χάλκινο η νεανική της ΣΕ Βόλου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Πρωταθλήτρια η νεανική ομάδα της ΣΚΑΚΙ Τρικάλων.

Στο Ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Θεσσαλίας 2019 που διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην έδρα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας και διοργανώθηκε από τη ΤΕΣΣ Θεσσαλίας, η νεανική ομάδα των Τρικάλων αναδείχθηκε για πρώτη της φορά πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και θα αγωνισθεί στην τελική φάση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.Δεύτερη αναδείχθηκε η νεανική ομάδα του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας, τρίτη η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που συμμετείχε με μειωμένη σύνθεση και τέταρτη η ομάδα του ΓΣ Φαρσάλων.

Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας μας στο νεανικό πρωτάθλημα της αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια γιατί ως ελλιπής ομάδα εξ ανάγκης (απουσίαζαν οι δυο σκακιέρες των κοριτσιών από ματαίωση της συμμετοχής τους την τελευταία στιγμή), επάνω στις σκακιέρες δεν έχασε από κανέναν αντίπαλο.

Το εξ αρχής μειονέκτημα όπου οι αντίπαλοι μας είχαν κέρδος 2 βαθμών και η ομάδα έπρεπε να καλύψει το -1 βαθμό (ποινή εκ του κανονισμού) δεν στάθηκε ικανό να αποθαρρύνει τους παίκτες που συμμετείχαν.

Η ομαδικότητα επικράτησε και έφερε το χάλκινο μετάλλιο στα στήθη τους. Αν υπήρχε η συμμετοχή των κοριτσιών το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό (για παράδειγμα ενώ με τη ΣΚΑΚΙ Τρικάλων είχαμε στις σκακιέρες τρεις νίκες [3-1], τελικά χάσαμε το παιχνίδι με 2-3)!!.

Στην τετράδα των αγοριών η ομάδα μας είχε την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από όλους τους αντιπάλους μας, δηλαδή 5 βαθμούς (μια ισοπαλία και δυο νίκες).

Ατομικά, ο Βίκτορας Κουκουβίνος πέτυχε το απόλυτο με 3 νίκες. Οι Δημήτρης Πατρίκος και Θεόφιλος Βλάχος πέτυχαν από 2 νίκες και ο πρωτοεμφανιζόμενος σε ομαδικό πρω-τάθλημα Γεώργιος Μπουγάς πέτυχε επίσης 2 νίκες. Συνολικά σημείωσαν 9 νίκες και έχασαν τρεις παρτίδες.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Κορώνα, σε όσους διδάσκουν στους σκακιστές μας το παιχνίδι με θεωρία και πρακτική και φυσικά στους γονείς τους που τους βοηθούν σημαντικά σε αυτήν την προσπάθεια. Από την πλευρά του συλλόγου η διοίκηση με τη διοργάνωση ατομικών τουρνουά ή με τη συμμετοχή στα ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα θα βρίσκεται πάντα αρωγός στη σκακιστική τους πορεία.

Δείτε τη βαθμολογία και τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://chess-results.com/tnr475905.aspx?lan=19

ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 4ο OPEN ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα με επιτυχία το 4ο OPEN «ΓΙΟΡΤΗΣ ΧΑΛΒΑ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΓΟΥΝΗ το τριήμερο 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019. Το τουρνουά διοργανώθηκε από το Γυμν. Σύλλογο Φαρσάλων και τον ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων με τη συμμετοχή 95 σκακιστών και σκακιστριών από πολλούς συλλόγους της Ελλάδας.

Στο τουρνουά συμμετείχαν και 16 σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που ως σύλλογος είχε την πολυπληθέστερη εκπροσώπηση μετά τον τοπικό σύλλογο που είχε 17 συμμετοχές και περισσότερες του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας που είχε 13 συμμετοχές. Οι τρεις σύλλογοι της Θεσσαλίας κάλυψαν τις μισές συμμετοχές του τουρνουά αλλά στην τελική κατάταξη οι σκακιστές τους βρέθηκαν μετά την 12η θέση που κατέκτησε ο Μ. Αγγελής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, την 14η θέση που κατέκτησε ο Στ. Σκόδρας του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας, την 16η θέση του Αθανασόπουλου του Φ.Ο. Καρδίτσας και την 20η θέση του Β. Κρομμύδας της ΣΚΑΚΙ Τρικάλων.

Το τουρνουά είχε rating 1415, 7 γύρους με χρόνο σκέψης των 60 λεπτών +30 δευτερόλεπτα από την πρώτη κίνηση.
Νικητής του τουρνουά ο Βαρδακας Στ. του ΣΟ Κατερίνης με 6 βαθμούς, δεύτερος ο Βαρδακας Γ. (υιος) του ΣΟ Κατερίνης με επίσης 6 βαθμούς και τρίτος ο Κουκας Αν. της Σ.Ε. Ηρακλείου Αττικής με 5,5 βαθμούς. Η επικεφαλής διαιτήτρια του πρόσφατου 1ου Διεθνούς τουρνουά της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Άννα Μαρία Δρακάκη, πρώτη γυναίκα και 6η στη γενική βαθμολογία και ο διαιτητής κληρώσεων του τουρνουά μας Μπάλλας Ευαγγ. κατέκτησε την 11η θέση με 5 βαθμούς.
Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών νικητής αναδείχθηκε ο μικρός σκακιστής μας Μπουγας Γ. και του απονεμήθηκαν κύπελλο και μετάλλιο.

Οι θέσεις με τους βαθμούς που κατέκτησαν οι σκακιστές της μας είναι οι παρακάτω:
Το φωτογραφικο υλικο ειναι δανεισμενο απο την αναρτηση του Γ.Σ. Φαρσαλων.

12 Angelis Mihail 5,0
21 Stasinos Ilias 4,5
23 Chatzipolitis Georgios 4,0
35 Koukouvinos Vasilis 4,0
40 Agrafiotis Marios Efraim 3,5

43 Patrikos Dimitrios 3,5
44 Fotiadis Lazaros 3,5
47 Maritsis Zisis 3,5
57 Vlachos Theofilos 3,0
58 Bougas Georgios 3,0

59 Zgouletas Ioannis 3,0
63 Agrafiotis Ioannis Stylianos 3,0
68 Gkavardinas Christos Konstan 3,0
69 Sarikas Sotirious 2,5
71 Bougas Theodoros 2,5
73 Dimopoulos Christos 2,5

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΟΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου με επιτυχία, το 1ο Διεθνές ατομικό τουρνουά της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου 2019 με τη διεξαγωγή του 9ου γύρου και την απονομή των βραβείων και των επάθλων στους νικητές του τουρνουά.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 71 συνολικά σκακιστές και σκακίστριες από σκακιστικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού που συγκρότησαν δυο ομίλους Α και Β. Προσήλθαν σκακιστές του Βόλου, του Αλμυρού, της Λάρισας, των Φαρσάλων, των Τρικάλων, του Αιγίου, της Πτολεμαϊδας, της Πρέβεζας, της Βέροιας, της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, της Αλβανίας, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου και αγωνίσθηκαν για οκτώ ημέρες σε αίθουσες του κτιρίου «Ματσάγγου» του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στον αγωνιστικό τομέα το τουρνουά του Α ομίλου παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον έως τον τελευταίο γύρο για όλες τις θέσεις πλην της πρώτης, που είχε ως μεγάλο διεκδι-κητή τον FM Πέτρο Τριμίτζιο ενώ και στον Β όμιλο είχαμε μεγάλες ανατροπές στον τελευταίο γύρο.

Έτσι μετά τη λήξη όλων των παρτίδων είχαμε τις απονομές των βραβείων και των επάθλων από τον πρόεδρο της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου Γ. Χατζηπολίτη, τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδος Σωτ. Μαλικέντζο και τον νικητή του προηγούμενου τουρνουά (Χριστούγεννα 2018) της ΣΕ Βόλου Ν. Γαλόπουλο.

Α ομίλου, Γενικής κατηγορίας:

1ος ΝΙΚΗΤΗΣ, FM Π. Τριμίτζιος του ΟΣ Τριανδρίας, Χρυσό μετάλλιο και Κύπελλο νικητή του τουρνουά
2ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Τετεπουλίδης Ι. του ΣΟ Πολίχνης, Αργυρό μετάλλιο
3ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Κοσμίδης Ι. του ΣΟ Πτολεμαϊδας, Χάλκινο μετάλλιο
4ος ΝΙΚΗΤΗΣ, FM Scripcaru George-Daniel (ROMANIA).
5ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Τσαρσιταλίδης Κ. της ΕΣ Θεσσαλονίκης.
6ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Ρωμανός Θ. του ΑΣΟ Πολίχνης

Ειδικών κατηγοριών:

1η ΓΥΝΑΙΚΑ, Χαραλαμπίδου Μαρία του ΣΟ Πολίχνης, Χρυσό μετάλλιο
1ος ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ S60, Αγγελής Μιχ. της ΣΕ Βόλου, Χρυσό μετάλλιο
1ος U18, Τσαρσιταλίδης Χρ. της ΕΣ Θεσσαλονίκης, Χρυσό μετάλλιο
1ος U16, Στοϊμενίδης Δ. του ΣΟ Πολίχνης, Χρυσό μετάλλιο
1ος Σκακιστική Ένωση Βόλου, Κουκουβίνος Βικτ., Χρυσό μετάλλιο

Τα παραπάνω βραβεία συνοδεύτηκαν και από χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 1500€.

Έξτρα παροχές σε σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Φωτιάδης Λ., (σκακιέρα με πιόνια και δίμηνη συνδρομή σε γυμναστήριο της πόλης), Κουκουβίνος Βικτ. (τρίμηνη συνδρομή σε γυμναστήριο της πόλης) και Αγραφιώτης Μαρ. (μηνιαία συνδρομή σε γυμναστήριο της πόλης).
Β ομίλου, Γενικής κατηγορίας:
1ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Πατρίκος Δ., της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Χρυσό μετάλλιο και Κύπελλο νικητή του τουρνουά + σκακιστικό βιβλίο.
2ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Γκαβαρδίνας Χρ.-Κ., της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Αργυρό μετάλλιο + σκακιστικό βιβλίο
3ος ΝΙΚΗΤΗΣ, Παπατριανταφύλλου Ευαγγελία του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας, Χάλκινο μετάλλιο + σκακιστικό βιβλίο
Ειδικών κατηγοριών:
1ος U12, Παπαγεωργίου Β., της ΣΕ Βόλου, Χρυσό μετάλλιο
1ος U10, Νικολακόπουλος Λ. του ΑΣΟ Αιγίου, Χρυσό μετάλλιο

1ος U08, Μπουγάς Γ. της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Χρυσό μετάλλιο
Έξτρα παροχές του Β ομίλου: Βλάχος Θ. της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, δωρεάν σκακιστικά μαθήματα στη Σκακιστική Ένωση Βόλου για δυο μήνες, τριες μαγνητικές σκακιέρες στους, Πατρίκο Δ. της ΣΕ Βό-λου, Νικολακόπουλο Λ. του ΑΣΟ Αιγίου και στον Μπουγά Γ. της ΣΕ Βόλου.
Διαιτητές του τουρνουά ήταν, η FA Άννα-Μαρία Δρακάκη, Κλ. Μπάλλας,
Ι. Σκοτεινιώτης και Καβούρης Γ.

Για τις δώδεκα πρώτες σκακιέρες υπήρξε online αναμετάδοση μέσω του chess24 και έτσι οι φίλοι του σκακιού ανά τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου.

Από πλευράς Σκακιστικής Ένωσης Βόλου επιτυχίες σημείωσαν δυο σκακιστές της στον Α όμιλο και τέσ-σερις στον Β όμιλο με κατάκτηση αντίστοιχων χρυσών μεταλλίων ενώ σημαντικές θέσεις κατέκτησαν και οι υπόλοιποι σκακιστές της.

Το τουρνουά υποστήριξαν με χορηγίες η Περιφέρεια Μαγνησίας και Β. Σποράδων, και ο Δήμος Βόλου. Επίσης, το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με παραχώρηση του χώρου των αγώνων. Υποστήριξη πρόσφεραν επίσης η ΤΕΣΣ Θεσσαλίας και οι επιχειρήσεις, Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος, το γυμναστήριο Βόλου gre.a.t. και ο ξυλόφουρνος Ιωαννίδη.
Καθημερινά υπήρξε τροφοδοσία των αθλητών με νερά και κρουασάν ενώ τους χορηγή-θηκαν και αναμνηστικά στυλό, κούπες και καπέλα.

Τα πλήρη αποτελέσματα και των δυο ομίλων μπορεί να δει κανείς στο:
https://chess-results.com/tnr462535.aspx?lan=1
και άλλες λεπτομερειες στο:
https://facebook.com/sevolou/

1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U12 – ΣΕ Βόλου 2019, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ U12, ο ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εσωτερικό πρωτάθλημα

Έληξε το 1ο Εσωτερικό πρωτάθλημα U12 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου με τελικό νικητή τον οκτάχρονο Μπουγά Γεώργιο. Στον τελευταίο γύρο βρέθηκε αντίπαλος με την Σταθάκη Αικατερίνη σε μια παρτίδα που είχε πολλές διακυμάνσεις ως προς την τελική έκβαση. Από διαφαινόμενη επικράτηση του νεαρού Γιώργου πέρασε σε εμφανή νίκη της αντιπάλου του, στη συνέχεια προτάθηκε ισοπαλία που δεν έγινε δεκτή και τελικά επήλθε νίκη του νεαρού σκακιστή που στέφθηκε και πρωταθλητής για το 2019!!

Για τις υπόλοιπες θέσεις ο Βλάχος Θεόφιλος με τη νίκη του άνευ αγώνα έναντι του Ντάντου Παν. κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ ο Πατρίκος Δημ. νίκησε τον Κούντρια Κοσμά και κατέκτησε την 3η θέση. Στην 4η θέση κατετάγη ο Φωτεινάκης Αγγ. αφού νίκησε και αυτός άνευ αγώνα τον Φλέρης Χρ.

Το πρωτάθλημα έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς σκακιστές και την σκακίστρια να αγωνισθούν σε ένα περιβάλλον πιο απαιτητικό και πιο αποδοτικό.

Με τη λήξη των παρτίδων έγιναν και οι απονομές στους συμμετέχοντες των αναμνηστικών συμμετοχών, των μεταλλίων στους νικητές και του κυπέλλου στον πρωταθλητή, από τον πρόεδρο της Σ.Ε. Βόλου Γ. Χατζηπολίτη. Παρόντες, ο διαιτητής των αγώνων Ι. Σκοτεινιώτης και οι γονείς των νεαρών αθλητών.

Τα αποτελέσματα όλων των γύρων και την τελική βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στο λινκ: http://chess-results.com/tnr443553.aspx?lan=1

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 2019 – DRACI Robert

Ολοκληρώθηκε με τις παρτίδες του 7ου γύρου το 2ο εσωτερικό πρωτάθλημα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου για το 2019 με νικητή τον Draci Robert.

Στην τελευταία παρτίδα με τον επίσης διεκδικητή του τίτλου Κορώνα Βασίλη έδειξε πιο έμπειρος και ψύχραιμος και πήρε την πολύτιμη νίκη. Ο Β. Κορώνας έμεινε για μια ακόμη χρονιά στη δεύτερη θέση μετά από μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση η έκπληξη του πρωταθλήματος, ο πρωτοεμφανιστείς Πάρις Κουτσουβέλης που χάρη της αναγκαστικής απουσίας του νεαρού Ι. Ζγουλέτα λόγω εξετάσεων πήρε τη νίκη στον μεταξύ τους αγώνα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Στασινός Ηλ. και Χατζηπολίτης Γ. που νίκησαν τους ισχυρούς αντιπάλους τους Ζ. Μαρίτση και Βικτ. Κουκουβίνο αντίστοιχα. Στη τελική βαθμολογία ισοβάθμησαν ο Μαρίτσης Ζ. και ο φετινός δευτεραθλητής του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος Βασ. Κουκουβίνος.

Αν και δεν αγωνίσθηκε στις δυο τελευταίες παρτίδες ο Ι. Ζγουλέτας κατέλαβε μαζί με την Κων/να Ραφτοπούλου τιμητική θέση. Ισόβαθμοι κατέληξαν και οι Βικτ. Κουκουβίνος με τον Δ. Πετρούλια. Τέλος καλή προσπάθεια έκαναν και οι Ν. Οικονόμου, Μπουγάς Θ., Φώτου Χρ. και ο Κ. Νικολόπουλος. Το πρωτάθλημα τελικά αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο με πολλές εκπλήξεις που κράτησαν το ενδιαφέρον για την τελική του έκβαση έως τον τελευταίο γύρο.

Στο τέλος του γύρου έγιναν οι απονομές των αναμνηστικών συμμετοχών σε όλους τους σκακιστές και των μεταλλίων και των επάθλων στους πρώτους νικητές ενώ τιμήθηκε και η μοναδική εκπρόσωπος των γυναικών.

Αυτές τις έκαναν ο πρόεδρος Γ. Χατζηπολίτης, ο ταμίας Γ. Καβούρης και ο επικεφαλής διαιτητής του πρωταθλήματος Χρ. Δημόπουλος.

Δείτε την τελική βαθμολογία και όλα τα αποτελέσματα στο λινκ:
http://chess-results.com/tnr432861.aspx?lan=19

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Ο ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ Ι.

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι νεαροί σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στη Λάρισα. Η προκριματική φάση διοργανώθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Α.Σ.Α. Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο «Μύλος του Παππά» του Δήμου Λαρισαίων.

Συγκροτήθηκαν τρεις κατηγορίες Girls, U08+U10 και U12+U14+U16 και σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στην κατηγορία των Girls η μοναδική εκπρόσωπος του συλλόγου Ζγουλέτα Ευταξία (έχει μεταγραφεί για ένα χρόνο) κατέλαβε την 3η θέση με πρωταθλήτρια την Δερέκα Κων/να της Π.Σ. Περιστερίου.
Στην κατηγορία U08+U10 ο μοναδικός εκπρόσωπός μας Μπουγάς Γεώργιος κατέλαβε την 6η θέση. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γιαννόπουλος Β. του Σύλλογου Σκακιστών Λάρισας.

Στην κατηγορία U12+U14+U16, είχαμε την παρουσία επτά σκακιστών του συλλόγου μας όπου ο σκακιστής μας Ζγουλέτας Ι., αναδείχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλίας με 4,5 βαθμούς στους 5 αγώνες. Στην 3η θέση ο επίσης αθλητής μας Αγραφιώτης Μαρ. και στην 9η θέση ο Παπαγεωργίου Β. Αξιόλογες θέσεις κατέλαβαν και οι, Αγραφιώτης Στ., Βλάχος Θεοφ., Πατρίκος Δ. και Γκαβαρδίνας Χρ.
Οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας κερδίζουν τη δωρεάν συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο νεανικό πρωτάθλημα.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου συγχαίρει όλους τους νεαρούς σκακιστές για τις επιτυχίες τους και την προσπάθειά τους.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διοργανώθηκε στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου από 11-13 Απριλίου 2019, η Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχε ως προσκεκλημένος σύλλογος της διεύθυνσης του σχολείου και παρουσίασε το σκάκι σε παράλληλη οργάνωση του φεστιβάλ το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου.

Σημαντικός αριθμός μαθητών και μαθητριών από Χαλκίδα, Πάτρα, Δράμα, Χαλκιδική, Βόλο κ.α. κάθισε στις σκακιέρες και έμαθε τις βασικές κινήσεις, ενώ αρκετοί γνώστες του παιχνιδιού έπαιξαν φιλικές παρτίδες με άλλους μαθητές ή με τους Βασ. Κορώνα και Γ. Χατζηπολίτη, έφορο αγώνων και πρόεδρο αντίστοιχα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου.

Συντονιστές της δράσης ήταν η καθηγήτρια κα Στέλλα Δημητρακοπούλου και ο γ.γ. της Σκακιστικής Ένωσης, Σκοτεινιώτης Ι.

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, το ανοικτό ατομικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας ΑνδρώνΓυναικών που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την ΤΕΣΣΘ με συνδιοργανωτή το ΓΣ Φαρσάλων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρωταθλητής Θεσσαλίας αναδείχθηκε ο σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, Μιχάλης Αγγελής με το απόλυτο 7/7 και απόδοση +11,2. Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος βρέθηκε ακόμη ένας σκακιστής του συλλόγου μας ο Κουκουβίνος Βασίλης με 5,5 βαθμούς και απόδοση +24,6. Τρίτος στην τελική βαθμολογία ο νεαρός Νεοκλής Δριστέλλας που αγωνίζεται με τα χρώματα του Σκακιστικού Όμιλου Καβάλας με 5/7.

Με τους ίδιους βαθμούς στο ενεργητικό του ένας ακόμη σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ο Ιωάννης Ζγουλέτας και με απόδοση +7,6 κατέλαβε την 6η θέση. Τέλος ο πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα σκακιστής του συλλόγου μας Θεόδωρος Μπουγάς κατέκτησε την 18η θέση με 3,5 βαθμούς στο ενεργητικό του.

Στις γυναίκες τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας κατέκτησε η νεαρή Δερέκα Κωνσταντίνα της Π.Σ. Περιστερίου κατακτώντας την 5η θέση στη γενική βαθμολογία με 5 βαθμούς.
Συνολικά συμμετείχαν 43 σκακιστές από όλη τη Θεσσαλία.

Η διοίκηση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου συγχαίρει τους σκακιστές της για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται καλές συνέχειες. Στο παρακατω λινκ μπορειτε να δειτε ολα τα αποτελεσματα και την πληρη βαθμολογια: http://chess-results.com/tnr425015.aspx?lan=1

ΠΟΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2019 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Έληξε το πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2019 με τους δυο τελευταίους γύρους που διεξήχθησαν στο νέο χώρο της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων.

Στη σημαντικότερη συνάντηση της ημέρας ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας επικράτησε της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων με 5,5-4,5 συνάντηση που ως και την τελευταία παρτίδα κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά. Έτσι η ομάδα της Λάρισας κατάκτησε αήττητη για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο το πρωτάθλημα και θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής.

Η ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου επικράτησε και των δυο σημερινών αντιπάλων της (Γ.Σ. Φαρσάλων και Σ.Ο Αλμυρού) και κατέκτησε της δεύτερη θέση. Για την ομάδα του Βόλου αγωνίσθηκαν στους πέντε γύρους του πρωταθλήματος 18 σκακιστές και σκακίστριες και είναι οι παρακάτω: Πατρίκος Ι., Κορώνας Β., Draci R., Νικολόπουλος Χρ., Σταθάκη Αικατερίνη, Καβούρα Παρασκευή, Παπαπέτρου Χρυσάνθη, Πατρίκος Δ., Κουκουβίνος Βικτ., Βλάχος Θεοφ., Αγγελής Μ., Ζγουλέτα Ευταξία, Ζγουλέτας Ι., Γιαννάκου Βασιλική, Σκοτεινιώτη-Σταφυλά Ευαγγελία, Χατζηπολίτης Γ., Κλητοράκης Ι. και Κουκουβίνος Β. Υπεύθυνος της ομάδας και αρχηγός της στους αγώνες είχε αναλάβει ο Κορώνας Βασίλης.

Η διοίκηση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου συγχαίρει όλους τους παραπάνω που αγωνίσθηκαν για τις σκακιέρες του φετινού πρωταθλήματος που είχε αρκετά απρόοπτα (αναβολή αγωνιστικής, διπλούς γύρους σε μια ημέρα αλλά και αρκετές κενές σκακιέρες των αντιπάλων) και όσους βοήθησαν στις διαδικασίες για την καλύτερη οργανωτικά συμμετοχή της ομάδας.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος, τις προσωπικές επιδόσεις των σκακιστών μας αλλά και όλων των ομάδων chess-results.com/tnr412799.aspx?lan=19&art=20&snr=2
Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από τον Χρ. Τοζάρο.

Αγωνιστική δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου από άλλες χρονιές