You are currently viewing Παγκόσμιοι Πανεπιστημιακοί Πρωταθλητές οι Ν. Θεοδώρου και Στ. Τσολακίδου!

Παγκόσμιοι Πανεπιστημιακοί Πρωταθλητές οι Ν. Θεοδώρου και Στ. Τσολακίδου!

Η ομάδα σκακιού του Πανεπιστημίου του Saint Louis (SLU) των ΗΠΑ, με έναν Έλληνα και μια Ελληνίδα στη σύνθεσή της, φοιτητές του Παν/μίου, κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (rapid) της FIDE !

Στο Πρωτάθλημα -συνδιοργάνωση της FIDE και του Πανεπιστημίου του Τέξας-πήραν μέρος περισσότεροι από 1.300 φοιτητές-σκακιστές και σκακίστριες, που εκπροσωπούσαν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια από 84 χώρες του κόσμου!

Οι αγώνες έγιναν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας. Στον τελικό, η ομάδα του Πανεπιστημίου Saint Louis νίκησε την ομάδα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι.

Η ομάδα του Σαιντ Λούις πήρε επίσης τη 2η θέση στην Πανεπιστημιάδα Blitz της FIDE.

Στην ομάδα των παγκόσμιων πρωταθλητών της SLU, τόσο στο rapid όσο και στο blitz, συμμετείχαν ο Νικόλας Θεοδώρου και η Σταυρούλα Τσολακίδου και φυσικά η συμβολή τους στην κατάκτηση των τίτλων ήταν καθοριστική, δικαιώνοντας έτσι το Πανεπιστήμιο για τις υποτροφίες που τους χορήγησε προκειμένου να τους έχει στη σκακιστική του ομάδα. Θυμίζουμε ότι ο Νικόλας σπουδάζει Εφαρμοσμένη Φυσική (Engineering Physics), ενώ η Σταυρούλα σπουδάζει Ψυχολογία. Και οι δύο έχουν κερδίσει υποτροφία, χάρη στις υψηλές διακρίσεις τους στο σκάκι και συγκαταλέγονται στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, στις κατηγορίες τους.

Leave a Reply